Kendimi İfade Edemiyorum Ve Kötü Hissediyorum

-kleopatra-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
12
2
1
30
kendimi hiç ifade edemiyorum.
ortaokulda filan çok ezildim lisede bunu toplamaya çalıştım ama başaramadım giyinmeyi bilmiyorum makyaj saç bilmiyorum hiçbir sosyal medya hesabımda yok
en önemlisi bir ortama giriyoruz mesela daha dün yeni bir kursa başladım bana kendini tanıt dediklerinde saçmalıyorum utangaç görünmeyeyim diye o tabuları yıkmaya çalışıyorum ama olmuyor.Tipimden tutun herşeyimle kendimi çok seviyorum diyemiyorum.
bide çevremdeki kızlar sürekli kıyas peşinde ve çok rahatsız etsede bu durum beni bende bu kıyas işine girdim ve beni çok yoruyor güzel bir kız değilim fotoğraf bile çekinmem hiç ama böyle yaşamak bunaltıcı intenretteyim sürekli o forum şu forum bir de buraya girdim.Tam bir asosyalim.
Bu utangaçlık nasıl atılır özgüven nasıl gelir ? bunun bir formülü var mıdır sizce ?

giyinmeyi bilmiyorum diye bir şey yok, kendinize güvenin inanın ki çuval giyseniz hoş gözükür. ben de kombin yapma özürlüyüm naparsam yapayım olmuyo, güzel bi pantolon giyin üstüne de bir bluz. öyle renkleri uydurcam diye kasmayın siyah pantolonla her renk güzel olur. güzel bi babet, ve bot mevsime göre işinizi görür.

tipinize gelince sivilceniz mi var veya işte burnunuzu mu sevmiyorsunuz gözünüzün altı mı mor nedir problem? onların da hep çaresi var. makyaj videoları dolu internet onları izleyerek hafif hafif makyaja başlayın kendinizi iyi hissedersiniz, saç için de çok bir şey yapmaya gerek yok, temiz olsun yeterli, kıvırcıksa köpükleyin nemliyken kendi kendine kurusun en havalı saç. düzse de zaten doğuştan şanslısınız. kabarıksa ısıyla şekil vereceksiniz mecbur kabarmaya karşı bişi bulunsa ben kesin bulurdum onu.

güzel hissetmeniz için illa şık şıkıdım olmaya gerek yok, temiz ve bakımlı olun yeter.

ya biraz farklı nedenlerim buradan yazamıyorum mesaj atsanızda anlatsam.
çok zor bir psikoloji içindeyim.

Kendinizi Sevin en önemlisi insanlara kendinizi açıklama ifade etme ihtiyacı hissetme

asosyalim demişsin bence sende "sosyal fobi" olabilir bununla ilgili bir psikiyatriye danışmalısınız ve internette sosyal fobiyi yenme ile ilgili yazılar okuyup araştırabilir bunn testini de çözebilirsin
sosyal fobiyi yenersen iyi ki doktora gitmişim dersin ve inan çirkinlikle alakası yok sosyal fobiyi yendin mi hepsi kayboluyor

Merhaba benim eşim de aynıydı ama su an tamamen tam tersine dönüştü. Yukarıda arkadasın dediği gibi sosyal fobi durumu vardı. Sizde de olabilir bence. ama seviye olarak daha ileri yada daha geri seviyede olabilir sizin durumunuz. Önce bunu kabullenip bu durumun cözumunu arastırmanızı önerırım. sormak istediğiniz bişey olursa cevaplarım. eşim bence daha ileri safhadaydı intihar düsüncesi, fotograf asla cektırmezdi. kimseyle tanısmak istemez. birileri varken yanında benimle telefonda konusmaz kardesının dugununde oynamadı falan gibi...

ne güzel sosyal fobiyi yenmiş facede bununa ilgili facede bir çok grup ve sayfa mevcut birbirleriyle dertleşen ve çareyi bitkisel çözümlerde arayanlar var toplumumuzda ilaç kullanma durumu ve yan etkiler korkusu malesef mevcut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…