Kendimi kontrol altında tutmaktan yoruldum

burcuvet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
40
2
98
Bursa
kızlar size bir şey danışacağım.
2.5 senedir bir ilişkim var.sevgilimle daha önce de sorunlar yaşamıştık fakat konuşarak konularımızı hallettik.daha doğrusu benim çabalarımla.çünkü sevgilim bana güvenmiyordu ve bende hep kendimi kontrol altında tutarak onun güvenini kazandım ama hala bir kaç yerde güvensizlik yaşıyor herhalde.

problem aşırı kıskançlık.yani önceden daha sosyal bir insandım şimdi ise sadece onun güvendiği ortak erkek arkadaşlarımızla konuşabiliyorum.kız arkadaşlarla herşey serbest fakat öyle gözünün tutmadığı yerlere gitmek yine yasak.

benim büyük problemlerim vardı önceden(psikolojik).erkek arkadaşım bana çok sahip çıktı.düzelmeme ve normal bir hayat sürmeme ve normal bir insan gibi hissetmeme çok yardımcı oldu.bu yüzden bana çok emeği geçti.en ufak rahatsızlıklarımda hep yanımda oldu ve ne istersem yaptı.vefasızlık yapmak istemiyorum.onu seviyorum.onun yanında olmak istiyorum.

fakat bu sürekli her gün her dakika kendimi kontrol etmek yada insanlarla istediğim gibi konuşamamak sanki beni çok kasıyor.yani bir şey yapacakken kırk kere düşünüp"sinirlendirmemem lazım"diye düşünmekten sanki yorulmaya başladım.yani nasıl olucak bu.evlenince kesin daha da kötü problemler yaşarız gibi geliyor bana.korkuyorum.

hatta rüyamda ondan ayrıldığımı görmüştüm ve üstümden bir yük kalktığını hissetmiştim.iyice kafam karıştı.ayrılmalıyım yoksa devam mı etmeliyim.

bu kadar emeğe yazık mı olur acaba.hiç bir fikrim yok.off.yardım lütfen.

Canım bence seviyosan eğer gerçekten ve o da seviyo okuduğuma göre bu sorunlar aşılabilir rahatsız olduğunu onu krımak istemediğini içnden geçen her şeyi söyle onu sevdiğin için ona ne kadar güvendiğini anlat ondan da sana güvenmesini istediğini söyle böyle olunca beni çok kırıyosun güvenilmemek beni çok üzüyo fln diyebilirsin ?

İlk olarak şunu söyliyeyim "emeğe yazık olur mu" diye düşünmeyin bence eğer bir gün bir karar verirseniz.. "Olacağı varmış oldu , bitti bundan şu dersleri aldım, bir daha bunu yapmam" diye düşünün, "emeğe yazık olur" düşüncesi yerine ...

Sizi bu kadar sıkmaya kısıtlamaya hakkı yok. Hele ki şu an evli değilsiniz fazla abartıyor sanki sevgiliniz.
Onunla her seyi enine boyuna konusup sizi çok sıktığından bahsedip açıkça konuşmayı denediniz mi şu son zamanlarda?

Rüyanıza bile girmesi, bilinçaltınızda bu durumun yer ettiğinin göstergesi..

Tekrar söylüyorum sizi bu denli sıkıp bunaltmaya hiç hakkı yok..!

Nasıl geçer ki bir ömür bu kadar sıkmayla...

ay en sinir oldugum konu ya.yani erkek arkadasi olmak bukadar yasak koymasi anlamina gelmiyorki. esin degil sonucta.yani güvensizlik resmen. madem güvenmiyorsun ayril.niye bukadar sikiyosunki insani.yani onlar heryere gider ama kiza gelince yasak ohh ne ala.valla benim sevgilim yok ama önceki sevgilimden sonra ders aldim.oda bana yasak koyuyodu bende tamam diyodum .ayrildim ,üzüldüm. ama sonra baktimki ne iyi olmus bana nasil yasak koyabilirki.sevgilimde olsa, esim degil.bukadar kisitlama getirise"bundan sonra bir sevgilim olursa ben sahsen taviz vermem"biraz karisik oldu galiba ama.ben yurt disinda oturuyorum türkiyeye gittim.arkadasimla carsiya gittik ben ailem kizsada gec saate kadar durmaya raziyim ,ama o sevgilisi izin vermedi diye erkenden eve gitti.ya dedim ara oda gelsin.ben senigörmek istiyorum .yok.gitti.bu ne kardesim güvenmiyosan ayril.ne sik bogaz ediyosun insani.buna karsi olan savunmalarida sudur."ben sana degil cevreye güvenmiyorum""bak senn

Son düzenleyen: Moderatör:
açıkçası biz bu durumu konuşmaya kalkınca hemen sinirleniyor.kendisinin haklı olduğunu düşünüyor."saçmalama"falan diyor bana.çok kırılıyorum ama seviyorum da ne bileyim aklım çok karışık bu aralar.ilişkimizi ciddi bir şekilde düşünmeye başladım bu aralar.bu yüzden sizden de fikir almak istedim.

Bu konuyu konuşmana dahi izin vermiyor...

Kendine yazık etmiyor musun? Sana böyle yapmaya hakkı var mı ?

Sevmek her şeye yetmiyor ne yazıkki..

canım anladığıma göre sevgilin senin psikolojını önce düzeltmiş şimdi tekrar bozuyor sürekli emir halinde yaşamak o kadar zor ki sürekli başkasına programlısın kendımden bılıyorum çok zor bir durum ama seni ezmesine izin verme şimdi ezen hep ezmeye çalışır ona artık tekrar güvenmesi gerektiğini aynı hatayı tekrar yapmayacagını söyle hala diretiyorsa güven konusunda yol ver derim..

çok mantıklı şeyler söylüyorsunuz kızlar.benim de ayrılcaksam bile tekrar tekrar düşünmemin sebebi beni çok seviyor bana çooooook yardımları oldu.vbe bende onu seviyorum.ama tabii böle devam ederse bende de sabır kalmamak üzere, birşeyler patlayacak.en iyisi ben güzel fırsatını kollayıp,sonuna kadar bu konunun üzerine gitmek.en kısa zamanda konuşucam ister bağırsın ister çağırsın.güzel güzel anlatıcam.anlamazsa da yada anlamak istemezse de .....güle güle sana derim napiyim.ben bu konuşmayı kafamda bir güzel toparlayayım en iyisi.saolun kızlar

kızlar tekrar yardım edin lütfen.ben bir öncekinde konuştum anlaştım fakat bana hala bazı davranışları batıyor erkek arkadaşımın.yani aslında biz hiç anlaşamıyoruz.sürekli bir tartışma yaşıyoruz fakat ayrılma kararı da alamıyoruz çünkü birbirimizi çoook seviyoruz ve ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
bir kere ayrılma kararı verdik fakat birbirimizi çok sevdiğimiz için yine birleştik ve sorunlar da devam etmeye başladı.yani iki arada bir dereyim ayrılmaya cesaretim yok.ilişkiyi devam ettirmeye de tahammülüm.siz ne yapmalıyım.sevgi herşeyi çözer mi.?yoksa problemler gelir sevgiyi bitrir mi?ne karar vereceğimi bilemiyorum.

Sevgi ne kadar önemliyse, güven ve saygi o kadarda önemli.
Gerçekten seven bi insan, sevdigini kisitlamaya ve psikolojigini bozmaya çalisirmi. Bazi konularda çok yardimci olmus olabilir ama bu demek degil ki seni bu kadar 'sahiplenmeye' hakki var. Yasam tarziniz biraz farkli olabilir ama ortak yol bulmak için çaba sarfetmiyorki.
Simdi bi düsün canim, ilerde o adami esin olarak görebiliyormusun?

sevgi her şeyi çözmez maalesef. hayatını zehir etmene değer mi, onu düşün. bu günlerin bi daha geri gelmez. zararın neresinden dönsen kardır sana. seviyorsan zor olur ayrılmak tabii ama imkansız değil. önce kendi iyiliğini düşünmelisin.

canım bensadece senin başlıgı okudum.. arkdaşların yorumunu okumadan cevap yazdığımı belirtmek isterim...
bndede o sorun vardı.. hani kız arkaşlarımla görüşmem bile sorundu.. (kndimi örnek vererk analtmak istemezdim ama sonuç için bu önemli sanırım) önceden 10da eve gittiğim günler bile oluyou. hani şimdi bişi olmasın aman küsmesin.. çoks evdiğim akrdeş gibi bildiğim erkek arkaşlarımla hiç görüşmem söz konusu bile olmamaz.. neyse demek istediğim şu, bn bu ve bunun gibi şeyleri yaşıyodum.. bnmki şizofren çıktı.. senn erkek arkadaşın öyle demiyorum.. ama bu piskoloji bozukluğudur. ve çok inanadığım bi şey var.. şuan berabersiniz ama aynı evde yaşamıyorsunuz.. sevginizi paylaşıyosunuz.. böyle bir insanla bi evi en önemlisi bi geleceği paylaşabilcekmisin.. şuan yanın da olmadıgın için bukdar müdahale ediyor.. evlendiğinizde arkadşlarına görüşmene hiç izin vermeyebilir.. aslında sorun arkadaşalrınla görüşüp görüşmemek değil... sonuçta sen erkek arkadşınla mutlu olcaksın.. kısacası sevgide güven kadar önemli.. mayın üstünde yaşamk zor canım.. o dünyanın merkezi değil.. sende onun etrafında dönmüyosun.. eger bişeyler olsun istiyorsanız beraber çabalamanız lazım..

Zamanla alışırsınız, belli bir güven oluşur ve sen de zaten onun istediği gibi davranmaya başlamış olursun. Hem sevdiğin olduktan sonra herkesle konuşmasan ne olur ki?

hayır eşim olarak görmüyorum aslında.yani şuan hadi evlenelim dese asla kabul etmem.görüşleriniz teşekkürler.

kızlar sizin yorumlarınız benim için çok önemli her seferinde 2 kez okuyorum yorumlarınızı baştan sona.benim bu ilişkiyle beraber etrafımdaki insanlar azaldı.yani dertleşeceğim hiç kimse yok.anneme de söylesem "ne uğraşıyorsun kızım ,kocan mı sanki bırak gitsin "diyor.fakat ayrılsam zor dönemede gireceğim acaba kurtarılacak bir yanı,tutulacak bir tarafı kalmış mıdır diye uğraşıyorum işte.bir de çok seviyorum o kadar.

canım merhaba seninle benzer durumları bende yaşıyorum. nasıl çözdün sorunlarını. özel mesaj atamıyorum. inşallah burayı farkedersin. durumlarımız cok benzer senin fikirlerine ihtiyarcım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…