- 24 Aralık 2014
- 5.292
- 7.080
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Kayınvalidemlerle aynı sokakta oturuyoruz aramızda 5 ev var köydeyiz.Evde 20 yaşında görümcem var maşallah yapsa elinden her iş gelir yani.Kayınvalidemler dün öğlen tarlaya gitmişler beni aradı ben de erkenden anneme gidecektim hasta onun temizliğini yaparım diyordum biliyordu gideceğimi.Neyse aradı dedi ki bize akşam için yemek yapar mısın tamam dedim tabiki yaparım soru mu bu.Gittim giderken de bir yandan düşünüyorum ama heralde görümcem de yardım eder hemencik bitiririz ben de anneme giderim diye.Neyse gittim baktım görümcem uyuyor olabilir ramazan ya geç yatmıştır dedim ben işe koyuldum çok geçmeden uyandı hoşgeldin dedi geçti odasına telefonla oynuyor ben tam 3 çeşit yemek yaptım bi yardım edeyim bile demedi öyle yayıldı ben yemekleri bitirene kadar saat akşam 6 oldu yol 1 saat zaten iftar vaktine ancak yetişebilirdim anneme.Nitekim öyle de oldu sadece anneme iftara gittim bi yardımım dokunmadı.Kendimi enayi gibi hissediyorum bi evlat anasına babasına bi kap yemek yapamaz mı o kadar mı beceremez hadi bilmiyor insan yardım eder dimi eşim anneme gideceğimi bildiği halde bişey demedi.Bu sabah da kayınvalidem yine aradı bayram tatlısı için ceviz kırmış gel ayıklayalım diye gittim yine görümcem uyuyordu sorduğumda da bırak uyusun geç yattı dedi sanki ramazanda biz erken uyuyoruz yani bana kötü lafları sözleri yok ama bi iş olduğunda kızları hep uyuyor bir de bana bayramdan sonra biber çapalamaya gidicez diyorlar beni annem hiç tarlaya koymadı gidemem dedim eşim ağzını bile açmıyor çok bunaldım kızlar bana bi yol gösterin 9 aylık evliyim
26 yaşındayım tamam hakkımı savunuyorum yeri geldi mi ama yapmasam gitmesem gelin yapmadı olurSizin yaşınız kaç?
Ben eğer tembel olduğunu bildiğim biri varsa kesinlikle kendim yardım isterim şunu yapar mısın bunu yapar mısın falan . Ceviz mevzusunda ben olsam yorgunum gelemem derdim . Eşinizin sizin hakkınızı savunacagi bi durum yok .Kayınvalidemlerle aynı sokakta oturuyoruz aramızda 5 ev var köydeyiz.Evde 20 yaşında görümcem var maşallah yapsa elinden her iş gelir yani.Kayınvalidemler dün öğlen tarlaya gitmişler beni aradı ben de erkenden anneme gidecektim hasta onun temizliğini yaparım diyordum biliyordu gideceğimi.Neyse aradı dedi ki bize akşam için yemek yapar mısın tamam dedim tabiki yaparım soru mu bu.Gittim giderken de bir yandan düşünüyorum ama heralde görümcem de yardım eder hemencik bitiririz ben de anneme giderim diye.Neyse gittim baktım görümcem uyuyor olabilir ramazan ya geç yatmıştır dedim ben işe koyuldum çok geçmeden uyandı hoşgeldin dedi geçti odasına telefonla oynuyor ben tam 3 çeşit yemek yaptım bi yardım edeyim bile demedi öyle yayıldı ben yemekleri bitirene kadar saat akşam 6 oldu yol 1 saat zaten iftar vaktine ancak yetişebilirdim anneme.Nitekim öyle de oldu sadece anneme iftara gittim bi yardımım dokunmadı.Kendimi enayi gibi hissediyorum bi evlat anasına babasına bi kap yemek yapamaz mı o kadar mı beceremez hadi bilmiyor insan yardım eder dimi eşim anneme gideceğimi bildiği halde bişey demedi.Bu sabah da kayınvalidem yine aradı bayram tatlısı için ceviz kırmış gel ayıklayalım diye gittim yine görümcem uyuyordu sorduğumda da bırak uyusun geç yattı dedi sanki ramazanda biz erken uyuyoruz yani bana kötü lafları sözleri yok ama bi iş olduğunda kızları hep uyuyor bir de bana bayramdan sonra biber çapalamaya gidicez diyorlar beni annem hiç tarlaya koymadı gidemem dedim eşim ağzını bile açmıyor çok bunaldım kızlar bana bi yol gösterin 9 aylık evliyim
ya ben desem de annesi onu işe sürmemiş ki yapmaz.20 yaşında genç kız olan eve ben yemek yapmaya gitmek zorunda mıyım dimi amaBen eğer tembel olduğunu bildiğim biri varsa kesinlikle kendim yardım isterim şunu yapar mısın bunu yapar mısın falan . Ceviz mevzusunda ben olsam yorgunum gelemem derdim . Eşinizin sizin hakkınızı savunacagi bi durum yok .
Bana bu tip muameleyi kendi yakın ailem yapıyo teyzelerim vs kendi kızları otursun falan diye .eskiden yapardım ama artık yok . Ziyarete gidiyorum ütüyü kitler dikilecek şeyleri kitler yemek kitler yoook öyle kendimi kullabildigimi hissettim durdurdum. Artık bana şu utuleri yapar mısın dediğinde valla yapamam x yapsın diyorum yok efendim o uyuyo oluyo ,hasta oluyo , ders çalışıyo oluyo vs vs ama benim yorgun olmaya vs hakkım yok sanki. Valla kendi hakkınızı kibarca kendiniz koruyacaksinjz.
Grçekten bunaldım çok şeyler var anlatsam roman olur tek kötü sözleri lafları yok ama incineceğim şeyler oldu hepevet haklısın gelin yapmadı olur tabiki ama sen baya bunalmışsın bu durumdan anladıgım kadarıyla hep üst üste gelmiş yoksa bu durumda cok abes bişey göremedim bende 28 yasımdayım gelinimiz 20 yasında o bile annemın evınde benden daha cok iş yapıo mesela
Artık öğretmek diye bişey yok kimse kusura bakmasın 28 yaşındayım ben de bi çok tarifi internetten bakıyorum yapıyorum. Ben artık bilmiyorum kelimesini kabul edemem herkesin elinde telefon herkesin elinde internet .bu şartlarda bilmemek tembellik ve bu tercih edilmiş bi tembellik. Kimse bilmiyoruma siginamaz interneti kullanamayan biri olsa o zaman bilmiyorum kelimesini kabul ederim ama yapmak yerine öğretirim.ya ben desem de annesi onu işe sürmemiş ki yapmaz.20 yaşında genç kız olan eve ben yemek yapmaya gitmek zorunda mıyım dimi ama
işte eşim de bunu gördüğü halde bişey demiyor ben bişey desem kötü olurum eşim evde uyuyordu görümcem evinde uyuyordu ben 9 aylık gelin yemek yaptım onlara.Biber çapalama meselesi de öyle olacak eşim uyucak görümcem uyucak ben öyle enayi gibi tarlaya gidicem neymiş onlar tarla işi sevmezmiş ben de hiç yapmadım bilmiyorum benim annem de beni tarlaya koymadı çapa hangisi kazma hangisi onu bile bilemem ama adın gelin yaArtık öğretmek diye bişey yok kimse kusura bakmasın 28 yaşındayım ben de bi çok tarifi internetten bakıyorum yapıyorum. Ben artık bilmiyorum kelimesini kabul edemem herkesin elinde telefon herkesin elinde internet .bu şartlarda bilmemek tembellik ve bu tercih edilmiş bi tembellik. Kimse bilmiyoruma siginamaz interneti kullanamayan biri olsa o zaman bilmiyorum kelimesini kabul ederim ama yapmak yerine öğretirim.
Öğrenmeyi reddediyosa kusura bakmasın ama ben sürekli yemek yapmaya gidemem bir olur iki olur üçe müsade etmem.
Siz ben daha önce hiç yapmadım capaya gitmek istemiyorum diyiverin bunda bişey yok .bişey soyleyeceklerini de sanmam neticede kendi kızı da gitmiyor.işte eşim de bunu gördüğü halde bişey demiyor ben bişey desem kötü olurum eşim evde uyuyordu görümcem evinde uyuyordu ben 9 aylık gelin yemek yaptım onlara.Biber çapalama meselesi de öyle olacak eşim uyucak görümcem uyucak ben öyle enayi gibi tarlaya gidicem neymiş onlar tarla işi sevmezmiş ben de hiç yapmadım bilmiyorum benim annem de beni tarlaya koymadı çapa hangisi kazma hangisi onu bile bilemem ama adın gelin ya
Afin „Gelin“ olunca herseyi ayip ve herseyi isteselerde istemeselerde yapmak zorundalar .. onlarin Kafasi böyle calisiyor Gelindir yapmasi lazim etmesi lazim hangi devirde yasiyoruz ya .. hic kimse kusura bakmasin kimsenin hizmetciligini yapamam .. banada zamaninda önümüzde kurban bayraminda köyde seninle etleri parcalariz ederiz demislerdi bende kusura bakmayin ben et isiyle ugramam anlamamda demistim bidahada bana böyle emrivaki yapamadilar yaptirmam esimde asla yaptirmaz.. nedir bu böyle ya sanki Insan hizmetci olmak icin evleniyor. Hic taviz vermeyin bu isteklerin sonu yok ve kiymet de bilmezler zaten siz yaptiklarinizla kalirsinizKayınvalidemlerle aynı sokakta oturuyoruz aramızda 5 ev var köydeyiz.Evde 20 yaşında görümcem var maşallah yapsa elinden her iş gelir yani.Kayınvalidemler dün öğlen tarlaya gitmişler beni aradı ben de erkenden anneme gidecektim hasta onun temizliğini yaparım diyordum biliyordu gideceğimi.Neyse aradı dedi ki bize akşam için yemek yapar mısın tamam dedim tabiki yaparım soru mu bu.Gittim giderken de bir yandan düşünüyorum ama heralde görümcem de yardım eder hemencik bitiririz ben de anneme giderim diye.Neyse gittim baktım görümcem uyuyor olabilir ramazan ya geç yatmıştır dedim ben işe koyuldum çok geçmeden uyandı hoşgeldin dedi geçti odasına telefonla oynuyor ben tam 3 çeşit yemek yaptım bi yardım edeyim bile demedi öyle yayıldı ben yemekleri bitirene kadar saat akşam 6 oldu yol 1 saat zaten iftar vaktine ancak yetişebilirdim anneme.Nitekim öyle de oldu sadece anneme iftara gittim bi yardımım dokunmadı.Kendimi enayi gibi hissediyorum bi evlat anasına babasına bi kap yemek yapamaz mı o kadar mı beceremez hadi bilmiyor insan yardım eder dimi eşim anneme gideceğimi bildiği halde bişey demedi.Bu sabah da kayınvalidem yine aradı bayram tatlısı için ceviz kırmış gel ayıklayalım diye gittim yine görümcem uyuyordu sorduğumda da bırak uyusun geç yattı dedi sanki ramazanda biz erken uyuyoruz yani bana kötü lafları sözleri yok ama bi iş olduğunda kızları hep uyuyor bir de bana bayramdan sonra biber çapalamaya gidicez diyorlar beni annem hiç tarlaya koymadı gidemem dedim eşim ağzını bile açmıyor çok bunaldım kızlar bana bi yol gösterin 9 aylık evliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?