Kendimi nasıl sevebilirim? Kendimi yetersiz eksik bulmaktan yoruldum

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
87
98
27
Burda çoğunuz benden yaşça büyük olduğunuz için ablalarm olarak görüyorum sizi ve biraz içimi dökmek için yazıyorum. Rahatlıcağıma eminim. 20 yaşındayım daha önceden flört vs hiçbir şeyim olmadı sadece hani kısa süreli konuştuklarım oldu öylesine konuşuyodum. Kimden hoşlansam hep reddedildim, liseden beri bu böyleydi. 2 3 erkekten çekicisin lafını duydum, hani dışardan nasıl görünüyorum bilmiyorum ama. Kendimi böyle güzel bulduğum bi kız görünce hemen kıyaslıyorum. Hani içimden hep şey diye düşünüyorum "bunlar varken bana mı bakcaklar" diye. Biraz ergen sorunu gibi gelebilir ama kurtulamadm. Psikoloğa gittim benlik algımın olmadığını söyledi ama terapiye devam etmedim çünkü psikoloğun dedikleri bende etki yaratmamıştı. Kilom 60 1.65 boyundayım kahve gözlü koyu kahve saçlarım var. Armut tipli vücudum.
Ya biliyorum bu bahsettiğim dert bile değil ama uenemedim.

Burda çoğunuz benden yaşça büyük olduğunuz için ablalarm olarak görüyorum sizi ve biraz içimi dökmek için yazıyorum. Rahatlıcağıma eminim. 20 yaşındayım daha önceden flört vs hiçbir şeyim olmadı sadece hani kısa süreli konuştuklarım oldu öylesine konuşuyodum. Kimden hoşlansam hep reddedildim, liseden beri bu böyleydi. 2 3 erkekten çekicisin lafını duydum, hani dışardan nasıl görünüyorum bilmiyorum ama. Kendimi böyle güzel bulduğum bi kız görünce hemen kıyaslıyorum. Hani içimden hep şey diye düşünüyorum "bunlar varken bana mı bakcaklar" diye. Biraz ergen sorunu gibi gelebilir ama kurtulamadm. Psikoloğa gittim benlik algımın olmadığını söyledi ama terapiye devam etmedim çünkü psikoloğun dedikleri bende etki yaratmamıştı. Kilom 60 1.65 boyundayım kahve gözlü koyu kahve saçlarım var. Armut tipli vücudum.

Devam etmezsen terapi tabi ki işe yaramaz.

YouTube beyhan budak videolarını izleyin ben cok faydasını gordum. Ben lisedeyken okulun en guzel kızı olarak anılırdım. Teklif eden vs coktu ama sonrasında yasadıgım talihsiz seyler yuzunden ozguvenım cok dustu. Kendimden nefret eden cırkın bulan birine donustum. Ama sorunu artık cozdum.özgüven tun mesele bu. Bunu aşmaya çalısım gerisi yavas yavas düzelir

Erdal demirkıran'ın gelişim kitapları çok iyi özgüven veriyor

Psikolojik tedaviye neden devam etmediğini açıklar mısın?

Güzellik sadece başlangıç icin önemli ilişkilerde. Kendinizi gelistirin. Sadece görünüş şekil vs degil hal ve tavir da insanı güzel yapar. Hayata pozitif bakin

Play storeden meditopia : meditasyon isimli uygulamayı indir ücretsiz olan ve ücretli kısımları olan bir uygulamadır ama ücretsiz kısımlarındada gayet güzel şeyler vardır ben düzenli olarak yapıyordum ve değişimlerimi açıkça gördüm kendine karşı özverili oluyorsun.Bakış açın değişiyor gözlemleme yeteneğin gelişiyor daha sakin daha dingin dinamik ve pozitif biri oluyorsun. Öncelikle de şikayet etmekten vazgeç her olumsuzlukta kendini eleştirmektende vazgeç. Duygularınla dfeğil mantığınla hareket et. Sen gayet iyi güzel birisin kıyaslamak kendine işkence etmektir. Sana tavsiyelerim bunlar emin ol o uygulamayı düzenli olarak yaptıktan sonra değişeceksin :)

• Beğen
Reactions: Kuf
İlk seansa gittim işe yaramadı konuştu konuştu bende anlattım ama kafamdaki düşünceler çok sabit kendime çok kabullendirmişim bu durumu öyle diyim
Sihirli değneği olmadığına göre tek seansta tedavi etmesi imkansız öyle değil mi? Devam etsen yüksek ihtimalle o sabit fikirlerin kırılacaktı.

Sihirli değneği olmadığına göre tek seansta tedavi etmesi imkansız öyle değil mi? Devam etsen yüksek ihtimalle o sabit fikirlerin kırılacaktı.
Lazere gitsen bile en az 5 seanstam başlıyor. Ama psikolojiye gelince ilk konuşmada hersey çözülsün diye bekleniyor. İnsanlar bir sorunun, bir travmanın çözümüne yıllarını veriyorlar. Beklentileri çok yüksek bence. Tekrar başlasa kendine faydası olacak.

Lazere gitsen bile en az 5 seanstam başlıyor. Ama psikolojiye gelince ilk konuşmada hersey çözülsün diye bekleniyor. İnsanlar bir sorunun, bir travmanın çözümüne yıllarını veriyorlar. Beklentileri çok yüksek bence. Tekrar başlasa kendine faydası olacak.

sabit fikirli olarak tanımlıyor kendini. Fikirleri bu konuda da sabit demek ki. İnsan kendi kendini düşünecek, kendi kendine yardım edecek en başta. Aksi halde bizim söylediklerimiz havaya gidiyor. O yüzden söylediklerimizin pek işe yarayacağını sanmıyorum konu sahibinde.

Kime gore yetersiz neye göre eksik??
Ben de ne tip olarak, ne boy pos olarak,ne kariyer olarak çoğu insanın yanından bile geçmem. Ama kendimi çok severim. Laf olsun diye değil, gerçekten çok severim (canım kendim).
Neden kendimi benden iyi ya da kötü herhangi briiyle kıyaslayın eksik ya da fazla göreyim ki??
Ben buyum. Olduğum kadarim. İyisiyle de kötüsüyle de,güzelliğiyle de çirkinliğiyle de buyum yani :)
Bence sen de kendini sunla bunla kıyaslamaktan vazgeç. İlle de biriyle kıyaslayim diyeceksen geçen seneki kendinle kıyasla. Olmak istediğin halinle kıyasla...ben mesela beş sene önceki kendimle kıyaslarsak kendimi artık çok daha cesurum, vasat insanların fikirlerini gerçekten önemsemiyorum,hayır demeyi becerebiliyorum, gezdigim gördüğüm yerler çoğaldı, daha fit bir vücudum var,daha seksiyim, daha zor sinirlenip daha zor sonradan pişman olacağım laflar ediyorum... Bazen de olmak istediğim - misal beş sene sonraki kendimle kiyasliyorum. O benden daha çok yer görmüş mesela. Beş yedi gün değil, hayatının bir yilini yolda geçirmiş, daha iyi ingilizce konuşan, daha açık fikirli, daha akıllı, daha maddi anlamda iyi birisi :p
Bence sen de kendini elalemle değil kendinle ve olmak için çaba sarfettigin halinle kıyasla
Senin degerini belirleyecek olan ne sana aşık olan erkek sayısı ne de senden daha az güzel olan kizlar. Senin degerini bir şeyin belirlemesine bile gerek yok çünkü kendin için zaten cooook değerlisin. Biricik ve teksin.

sabit fikirli olarak tanımlıyor kendini. Fikirleri bu konuda da sabit demek ki. İnsan kendi kendini düşünecek, kendi kendine yardım edecek en başta. Aksi halde bizim söylediklerimiz havaya gidiyor. O yüzden söylediklerimizin pek işe yarayacağını sanmıyorum konu sahibinde.
Malesef. Tekrar sordum tedaviyi neden bıraktın diye ama ciddi ciddi bir olay yaşayana kadar adım atacağını zannetmiyorum. Çoğu kişi gibi buraya yazıp rahatlamış olacak o kadar

Merhaba öncelikle 😊 görsel olarak mükemmel olmak demek çok çekici bir kadın demek değil öncelikle. Kendini sev saçını, vucudunu, hatta hatalarını bile seni sen yapan herşeyi sevmeye çalış ve kendine güven.
Doğal gülüş, bakımlı saç, temiz kokmak, kendine özgü espriler, kilolu olsan bile kendi vücut tipine göre giyinmek ve sadece kendine güvenmen yeterli olucak sanırım.
Başkalarıyla da kendini kıyaslamayı bırak derim bian önce kendi + larını gör.

İlk aşama olarak Önce spor yaparak baslayabilirsiniz. Kilo sorunu olupta hicbir sey yapmadan özgüvensizim diyenlere kızıyorum. İkinci aşama olarakta sosyalleşin size saygı duyan insanlarla arkadaş olun. Tahminime göre dış görünüsünüzden dolayı sosyallige de pek yanaşmıyorsunuz. Üçüncü aşama olarakta bi hobi edinin hayvan sevmek olur,kitap okumak olur,yabancı dizi izlemek olur. Kendinize ufak hedefler koyun onları gerçeklestirdikce özgüveniniz artar.

Benlik kavramın yokmuş sanırım...benim anladığım bunun oluşması için kendine birşeyler katmalisin 🤔 Spor diyet hobi bir alanda gerçekten başarılı olmak benlik algının oluşmasına yardımcı olur diye düşünüyorum

İlk seansa gittim işe yaramadı konuştu konuştu bende anlattım ama kafamdaki düşünceler çok sabit kendime çok kabullendirmişim bu durumu öyle diyim
20 senelik problemini 1 saatlik seansta çözmesini mi bekledin ? Sana antibiyotik yazılınca da tek tablet aldıktan sonra işe yaramadı deyip kutunun kalanını atıyor musun?

Back
X