• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KENDIMI SEVMIYORUM değersizlik+özgüvensizlik?

sevincc96

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2017
117
55
13
28
Bazen mutlu bisey yasadigimda "niye seviniyosun ki sen bunu hak etmiyosuetmiyosun" diyorum gerci pek fazla mutlu olay yaşamıyorum. Bazen kendimi itici buluyorum ve baskalarinin basardigi şeyleri gorunce hic imrenme sen asla basaramazsin diyorum. Hiçbir zaman kimseden tam sevgi gormedim hayatta ablam dışında evet bu kisi beni kayitsiz sartsiz seviyor dediğim kimse olmadi mesela bana çıkma teklif eden bi tane bile erkek olmadi kimse beni sevgilisi olmaya layik gormedi. Aslinda gecmisimde beni etkilicek bi olay yasamadim ben cok kucukken bile cok asiri hassas, icine kapanik ve suskun bi cocuktum hala oyleyim belki bu yuzden çevremde insan yok. Konusurken insanlarin gozlerinin icine bile bakamiyorum.
23 yasindayim değişmek istiyorum nolur bana yardım edin elimden tutun...

Hayatta hicbir basarim olmadi belki sebebi budur bilemiyorum. Eziklendigim cok oldu çocukluk ve ergenlik donemimde mesela okulla ilgili falan. Psikiyatriste gittim 3 haftadir ilac kullaniyorum simdilik bi faydasini gormedim. Birde bende iletisim sorunu var mesela cok samimi olmadığım biriyle basbasa kaliyosam agzim kilitleniyo heyecandan. Gerci bunlardan doktora bahsetmedim utandim...

Son düzenleme:
Bazen mutlu bisey yasadigimda "niye seviniyosun ki sen bunu hak etmiyosuetmiyosun" diyorum gerci pek fazla mutlu olay yaşamıyorum. Bazen kendimi itici buluyorum ve baskalarinin basardigi şeyleri gorunce hic imrenme sen asla basaramazsin diyorum. Hiçbir zaman kimseden tam sevgi gormedim hayatta ablam dışında evet bu kisi beni kayitsiz sartsiz seviyor dediğim kimse olmadi mesela bana çıkma teklif eden bi tane bile erkek olmadi kimse beni sevgilisi olmaya layik gormedi. Aslinda gecmisimde beni etkilicek bi olay yasamadim ben cok kucukken bile cok asiri hassas, icine kapanik ve suskun bi cocuktum hala oyleyim belki bu yuzden çevremde insan yok. Konusurken insanlarin gozlerinin icine bile bakamiyorum.
Niye kendinizi bu kadar aşağıda görüyorsunuz ki.. böyle hissetmenizin gerisinde ne var acaba? Bi uzmandan destek alsanız

Psikolojik destek almayı düşündünüz mü? Aslında ablanız olması bile çok güzel. Hayatta böyle arkamı döneceğim biri olsun çok isterdim. Sevgili konusuna da niye layık görmüyorlar olarak bakıyorsunuz ki? Günümüzün çocuk oyuncağı olmuş durumda. Belki de ağır başlı geliyorsunuz yanaşmak istemiyorlar. Bana biraz öyle geldi.

daha çok gençsin biraz psikolojin bozulmuş önce geçmişi unut kendini başkalarıyla kıyaslama her insan özeldir sevgili konusuna gelince ben ilk çıktığımda 29 yaşındaydım...şurda haklısın dünya malesef çıkar ilişkileri üzerine kurulu sende zamanla insanları çözmeye gerçekten sevilip sevilmediğine kime değer verip vermemen gerektiğini anlayıp ona göre hareket ediceksin kimse senden daha kıymetli değil...

Ablanız kayıtsız, şartsız seviyormuş ya, kıymetini bilin, sizde sevin, evet bende ablayım :) zaten başka hiçkimse kayıtsız, şartsız sevmez.. Abla, anne, baba, kardeş dışında, tabii onlarda gerçek aile ise eğer..

Niye kendinizi bu kadar aşağıda görüyorsunuz ki.. böyle hissetmenizin gerisinde ne var acaba? Bi uzmandan destek alsanız

Neden kendimi böyle gördüğümü bilmiyorum... psikiyayriste gittim ilac verdi 3 haftadir kullaniyorum simdilik bi faydasını gormedim

Neden özgüvensizsiniz ki? Kendinizi başarısız görme sebebiniz nedir?

İste onu bilmiyorum...
belki daha once hic basarim olmadigindandir

Psikolojik destek almayı düşündünüz mü? Aslında ablanız olması bile çok güzel. Hayatta böyle arkamı döneceğim biri olsun çok isterdim. Sevgili konusuna da niye layık görmüyorlar olarak bakıyorsunuz ki? Günümüzün çocuk oyuncağı olmuş durumda. Belki de ağır başlı geliyorsunuz yanaşmak istemiyorlar. Bana biraz öyle geldi.

Psikiyatriste gittm bi ilaç verdi 3 haftadir kullaniyorum simdilik bi faydasını gormedim

Neden kendimi böyle gördüğümü bilmiyorum... psikiyayriste gittim ilac verdi 3 haftadir kullaniyorum simdilik bi faydasını gormedim

İste onu bilmiyorum...
belki daha once hic basarim olmadigindandir

Psikiyatriste gittm bi ilaç verdi 3 haftadir kullaniyorum simdilik bi faydasını gormedim
Öğrenci misiniz? Mezun musunuz? Biraz kendinizden bahsederseniz belki öneriler buluruz

Öğrenci misiniz? Mezun musunuz? Biraz kendinizden bahsederseniz belki öneriler buluruz

Ben öğrenciyim bu ikinci universitem ilkini bitiremedim yarida birakip diğerine gectim sehir disinda okuyorum okuduğum yeri seviyorum ailemin yaninda da iyiyim
aslinda bu zamana kadar yasadigim tek kotu olay kimsenin beni ciddiye almamasi...

Su hayatta en değerli şey sağlık ve aile.
Göz görüyor, kulak duyuyor. Eksik kolun veya bacağın var mı? Yok.
Aklın başında.
Ailen hayatta.
Tek derdin sevgilin olmaması bence. Merak etme o da oldugunda sonsuz mutluluk getirmiyor. Dertlerin başka turu geliyor.
Psikolojik tedaviyi ihmal etme 3 hafta daha çok erken. Bu bir süreç unutma.
İnşallah kendini daha iyi hissedeceksin.

Hayatta hicbir basarim olmadi belki sebebi budur bilemiyorum. Eziklendigim cok oldu çocukluk ve ergenlik donemimde mesela okulla ilgili falan. Psikiyatriste gittim 3 haftadir ilac kullaniyorum simdilik bi faydasini gormedim. Birde bende iletisim sorunu var mesela cok samimi olmadığım biriyle basbasa kaliyosam agzim kilitleniyo heyecandan. Gerci bunlardan doktora bahsetmedim utandim...
Cocukken annen'izle iliskiniz nasildi?

arkadaşlar psikoloji okuyan varsa beni uyarsın, size her gelene ilaç dayayın mı diyorlar?
belli bir sınırdan sonra verilmez mi bu ilaçlar? sonuçta sizi ilaca bağlı kılıyor. başlarken ve bırakırken türlü sıkıntılar çıkaran bir şey.

en zor imtihan özgüvensizliktir bunu bilir bunu söylerim. evet sen mükemmel değilsin, senin olmadığın kadar kimse de mükemmel değil. senin hiçbir insan evladından bir farkın yok. kendini sev, ve en önemlisi kendine saygı duy arkadaşım olay bunda biter. kendini seversen insanları da seversin, kendine saygı duyarsan insanlar da sana saygı duyar. duymak zorundalar. çünkü karşılarında dimdik bir sen varsın.
bir ortama girdiğinde iki çift lafı edemiyorsun dimi? çünkü sen o ortama girmeden evvel ne konuşurum, nasıl konuşurum, acaba yanlış yapar mıyım, acaba rezil olur muyum stresiyle giriyorsun. doğal ol akışına bırak kimse rezil olmaz sen niye olasın. sen her şeyin farkındasın ve bu seni 1-0 öne geçirir. kazanacaksın, inanıyorum

Şimdiye kadar bir başarım olmadı demişsiniz ama 2 defa üniversite kazanmışsınız bu büyük bir başarı değil mi?
Ciddiye alınmamaktan kastınız ne tam olarak.
Hayatta var olmak, kendine güvenmek, kendini sevmek için neden bir sevgilin olması gerekiyor ki?
Kaderinde olan kişi belki de okulunu bitirip işini eline aldıktan sonra çıkacaktır karşına bilemeyiz.
İçe kapanık ve hassas olmak elimizde değil yaradılış gereği. Sosyalleşmek sosyal yaşamın içinde yer aldıkça deneyimlendikçe kazanılır. Fırsatınız oldukça ablanızla, ailenizle, arkadaşlarınızla farklı aktiviteler yapabilirsiniz. Zamanla ve deneyimle aşacağınıza inanıyorum. Yeter ki neden böyleyim deyip kendinizi şartlamayın.

Surekli basaridan bahsetmişsiniz. Başarılı olursam kendime güvenim gelir ya da insanlar beni ciddiye alır vs. diye düşünmeyin. Kendindeki eksiği birseyleri başararak, yüksek puan alarak, işinde yukselerek vs kapatmaya çalışanlarda bu pek işe yaramıyor.

Sadece ilaçla ne kadar düzelir bilmem. Bence değersizlik ve kendini sevmeme durumuyla ilgili kitaplar okuyun. Bu durumu nasıl duzeltebileceginizle ilgili. Kişisel gelişim kitabı değil de, psikiyatrislerin kitaplarını, yazilarini vs.

Back
X