• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kendimi unuttum kulağım,gözüm hep kızımın üstünde

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

alaraberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
176
0
46
İstanbul
Aklımı yiyeceğim arkadaşlar bir akıl verin.2,5 yaşında kızım var.mayısın 9 dan beri öksürüyor.3 doktora getirdim ilaç verdiler antibiyotik,balgamı sökücü verdiler içirdim geçmedi.evde kendim çay,ballı zencefil,pekmez vs..her ne faydalısa yaptım geçmedi.ya niye geçmiyor anlamadım.önceden sabahtan akşama kadar durmaksızın öksürüyordu şimdi sabahları daha fazla öğlene doğru azalıyor.neden bitmiyor çok rahatsız oluyorum üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım.arkadaşlar sizlerde de bu durum varmı.devam eden öksürük.

ayni durum bizdede var malesef:5:
sadece öksürük :25:
kac kere doktora götürdum balgam sökücü ve bogaz iltihabi icin bisiler verdi icirdim ama yok gitmiyor.özellikle gece dahada fazlalasiyor.
pazartesi tekrar götürdüm doktora hicbiseyi yok cocugun bagisiklik sistemi gelisiyor dedi normal devam eder bi süre dedi.

Canım aynı belirtiler benim oğlumda da vardı.Bir kaç kez doktora götürdüm en son alerjik olduğunu öğrendik.Bize 1 sene boyunca kullanması gereken bir ilaç verdi evdeki halıları falan kaldırdım.Zaten yanın da sigara içmiyorduk ama daha da dikkatli davranıyoruz artık evin içinde asla asla sigara içmiyoruz, içtirmiyoruz.Büyük ihtimalle mevsim alerjisi geçiriyor çocuğunuz belirtiler çok benzer.İçtiği ilaçlar da fayda etmiyor aynısı.Doktorun verdiği alerjik ilaçlar burun akıntısını ve öksürüğünü hemen kesti.Aklında olsun götürürsen doktora bu ihtimalide söyle alerjik olabilir mi diye sor.

Son düzenleme:
kac kere doktora götürdum balgam sökücü ve bogaz iltihabi icin bisiler verdi icirdim ama yok gitmiyor.özellikle gece dahada fazlalasiyor.
pazartesi tekrar götürdüm doktora hicbiseyi yok cocugun bagisiklik sistemi gelisiyor dedi normal devam eder bi süre dedi.
Ya sizin bu durumlarınız benim yaşadıklarımın aynısına benziyor özellikle gece öksürmesi .Alerji testi yaptırın muhakkak.

Aynı durum benim oğlumda da var. Bir kaç haftadır var. Biz de ilaç kullandık. Bu yaz çoğu çocuk böyle. Enfeksiyon sonrası geçmeyen bir öksürükden müzdarip olan çok rastlıyorum. Allerji testi yaptırmadık ama benimde oğlumun da allerjik bir bünyesi var, ikimizde dönem dönem antihistaminik kullanmışızdır ama sürekli kullanılan ilaçlar değil...

anladım canım ya benim 5 yaşındaki yeğenimdede vardı aynı sorun
ama acayip öksürüyordu ya tahmin edemessin
çok doktora gitti oda en sonunda ben onu özel bi hastaneye götürdüm
alerjik astım olduğunu anladılar
korkma ama çocuklarda sık oluyormuş ve 7--8 yaşında geçiyormuş
sende daha uzman tecrübeli bi hastaneye götür istersen

Maddı olarak sıkıntıya gırmeyeceksenız ve ıstanbuldaysanız ahmet rasım ike bır muayene randevusu ayarlayın kendı adıma söyleyebılırımkı konusunda mukemmel bır doktor pişman olmazsınız en azından kucucuk bır cocukta sıkıntıyı uzun sure cekmıs olmaz.

kızımda gece öksürmeleri azaldı ama gündüz çok yoğun öksürüyor.özellikle sabah uyandıktan sonra saat 1e kadar.öğleden sonra azalıyor. 1 aydır sürmesi beni çok üzüyor.

özel hastanelere getirdim balgamı var dediler.balgam sökücüler antibiyotikler verdiler hiç fayda etmedi.tekrar gittim balgam sökücülere devam et dediler.çocuk 1 aydır ilaç içiyor nereye kadar yazık içirmiyorum.alerjik astım bu aylardamı oluyor

özel hastanelere getirdim balgamı var dediler.balgam sökücüler antibiyotikler verdiler hiç fayda etmedi.tekrar gittim balgam sökücülere devam et dediler.çocuk 1 aydır ilaç içiyor nereye kadar yazık içirmiyorum.alerjik astım bu aylardamı oluyor

Uyurken sürekli agzı açık ve hırıltısı oluyor mu?

Bir de KBB doktoruna götürün.

Geniz eti olabilir.,

Geçmiş olsun...

ayni sorun benim kizimda da vardi.öksürük suruplari hic bir ise yaramadi.alerji testi bile yaptirdim.alerjisi yoktu hicbirseye.tv den duydugum birseyi yaptim ve kizimin öksürügü gecti. sizde deneyin isterseniz.siyah turpun icini ayup, icine bal dolduruyosunuz. turpun alt kismini kücücük deliyosunuz.bal ile turpun suyu sabaha kadar cay bardaginin icine akiyo..tabiki turpu bardaga oturtuyosunuz..umarim isinize yarar..

ayni sorun benim kizimda da vardi.öksürük suruplari hic bir ise yaramadi.alerji testi bile yaptirdim.alerjisi yoktu hicbirseye.tv den duydugum birseyi yaptim ve kizimin öksürügü gecti. sizde deneyin isterseniz.siyah turpun icini ayup, icine bal dolduruyosunuz. turpun alt kismini kücücük deliyosunuz.bal ile turpun suyu sabaha kadar cay bardaginin icine akiyo..tabiki turpu bardaga oturtuyosunuz..umarim isinize yarar..

bunu hiç denemedim yarın denemekte fayda var saol canım.inşallah geçer. birde şu sorun var iştahsız herşeyi zorla yediriyorum.inşallah beni yormadan yer.

arkadaşlar babam arkadaşından arı poleni almış çok faydalı yedir dedi.daha önce arı poleni kullanan varmı.sizce kızım hastalığına iyi gelirmi

geçen bir arkadaşla konuşuyorduk.çocuğu için 1 ay öksürdü filmler çekildi o kadar ilaç içti değişme olmadı.bi anlayamadılar.en sonunda bi doktora götürmüş alerji testi yapılmış meğer alerjikmiş.galiba sizin de öyle.geçmiş olsun

arkadaşının çocuğunun ne gibi belirtileri vardı.mesele kuru öksürükmüydü.burun akıntısı varmıydı

geçen bir arkadaşla konuşuyorduk.çocuğu için 1 ay öksürdü filmler çekildi o kadar ilaç içti değişme olmadı.bi anlayamadılar.en sonunda bi doktora götürmüş alerji testi yapılmış meğer alerjikmiş.galiba sizin de öyle.geçmiş olsun

arkadaşının çocuğunun başka belirtisi olduğunu söyledimi mesela burun akıntısı,kuru öksürük.bizde önce kuru öksürük sonra balgamlı öksürmeye başlıyor.burun kaşıntısı genze doğru akıntı yada burnu dışa doğru akıyor.

arkadaşının çocuğunun başka belirtisi olduğunu söyledimi mesela burun akıntısı,kuru öksürük.bizde önce kuru öksürük sonra balgamlı öksürmeye başlıyor.burun kaşıntısı genze doğru akıntı yada burnu dışa doğru akıyor.

Benim çocuğum yok ama kendim bu sorunu yaşadım. Burnum çok akıyordu çok hapşuruyordum biraz da öksürük vardı burnum da nasıl kaşınıyordu anlatamam yani gözümden yaş gelirdi 1 sene başka ilaçlarla oyaladılar mahvoluyodum sonra anlaşıldı ki alerjim varmış toza falan. 9 yaşında falan başladı bu yıllarca ilaç kullandım sonra 14 yaşlarımda falan geçti gibi. O zamandan beri de bir burun spreyim var nadiren öyle kaşıntı falan geliyor yüne toza sigaraya falan çok maruz kalınca.
Kuzenlerimden biri de öyle alerjik onun hep ateşi çıkardı aynı yaşlardayız aynı anda teşhis konuldu:1:
Bir diğer kuzenim de aynı öyle öksürürdü o da alerjikmiş yani yaşadığım ve gördüğüm kadarıyla alerjik olması muhtemel endişelenme.
Ama bir an önce doktoruna alerji testi yaptırt. Dahiliyede devlet hastanesinde yapılıyor diye biliyorum tabii çocuk doktorları da yapar heralde anlamam pek :1:

Umarım yardımcı olmuşumdur geçmiş olsun :)

Aklımı yiyeceğim arkadaşlar bir akıl verin.2,5 yaşında kızım var.mayısın 9 dan beri öksürüyor.3 doktora getirdim ilaç verdiler antibiyotik,balgamı sökücü verdiler içirdim geçmedi.evde kendim çay,ballı zencefil,pekmez vs..her ne faydalısa yaptım geçmedi.ya niye geçmiyor anlamadım.önceden sabahtan akşama kadar durmaksızın öksürüyordu şimdi sabahları daha fazla öğlene doğru azalıyor.neden bitmiyor çok rahatsız oluyorum üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım.arkadaşlar sizlerde de bu durum varmı.devam eden öksürük.

geçmiş olsun kızınıza:71::71:
allerjiye benziyor,bence içirdiğiniz bu karışımıda vermeyin.belki zencefile belki bala,belkide pekmeze allerjisi olabilir,bu yüzdende devam edebilir(eğer allerjikse).

Back
X