Kendimi yetersiz hissediyorum:(

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.973
13.923
448
Ankara
Kızlar eşim gitti doğumdan beri hiç yalnız kalmamıştım kv yanımdaydı o gitmeden eşim geldi derken hep birileri vardı eşimde çok yardım etti inkar edemem gelgelelim şimdi kaldım kızlarımla başbaşa! Temizlik işi için iki bayan ile anlaştım her yer tertemiz oldu ama tabii günlük batıyor:( bebek görmeye kimse gelemedi eşim evde diye şimdi onları grup grup ağırlamaya başlayacağım ama yetişemiyorum bebek kucağımdan inmiyor hiç ve uyusa yatrsam 20 dk ancak uyuyor daha 4 aylık öyle oyuncak falanda bilmiyor ben ne yapacağım bütün gün bebe kucağımda oturuyorum kızlarım okuldan gelmeden bir yemek yapabiliyorum sadece:(

canım senin bu durumunu görüp de anlayışla karşılamayacak bir bayan yoktur emin ol, gelip saatlerce oturup çeşit çeşit ikram ya da sohbet bekleyeceklerini sanmıyorum, onlar da mutlaka gelenektendir diye gelip bebeği görecekler, sen de pastaneden iki çeşit börek pasta meyve suyu alırsın bence yeterli olur, onlar otururken de bebeğinle ilgilenmeye devam edersin, servislere de yardımcı olurlar zaten...

Kızlar eşim gitti doğumdan beri hiç yalnız kalmamıştım kv yanımdaydı o gitmeden eşim geldi derken hep birileri vardı eşimde çok yardım etti inkar edemem gelgelelim şimdi kaldım kızlarımla başbaşa! Temizlik işi için iki bayan ile anlaştım her yer tertemiz oldu ama tabii günlük batıyor:( bebek görmeye kimse gelemedi eşim evde diye şimdi onları grup grup ağırlamaya başlayacağım ama yetişemiyorum bebek kucağımdan inmiyor hiç ve uyusa yatrsam 20 dk ancak uyuyor daha 4 aylık öyle oyuncak falanda bilmiyor ben ne yapacağım bütün gün bebe kucağımda oturuyorum kızlarım okuldan gelmeden bir yemek yapabiliyorum sadece:(

Eşin hiç yardımcı olmuyor mu? Ayrıca misafir ağırlamak için acele etme. Temizlik için birilerini tutuyorsan maddi sıkıntın yok demektir. İkram yapacaksan dışarıdan da sağlayabilirsin. İlla kendin yapmak zorunda değilsin ki mazeretin de var zaten. Kimse yeni anne olmuş birinin evine yüksek beklentiyle gitmez. Gidiyorsa da mümkünse bir daha gelmesin. Benim 1 tane oğlum var. Evimi bir görsen ağlarsın. Misafir de kabul etmiyorum şu anda.

Cok kalabalik agirlamasan yada aralarina mesafe koy, yani her hafta yada ongunde bir grup agirlamak gibi. Sonucta kendini zorlamanin bir manasi yok, insanlar da bir zahmet anlayisli olsunlar azicik. Kizlariniz kac yasinda, arada ufak tefek de olsa onlara birseyler yaptirabilirsiniz, en azindan kendi daginikliklarini toplayabilirler.

aslında tecrube sahıbı bı hanımsıznız ev temızlığıde üstünüzde değilmiş gelenı gidenı ağırlamayı gözunuzde buyutmeyın zaten bebek görme kısa suruyor hazır bişiler bulundurun evde zaten ufak bebek var mana bulmaz kımse bulanda kendısıne bulsun

İlk bebek degil ama her bebek kendi huyuyla geliyor...belki biraz daha uzun uyumaya başlasa rahat edersin.

Gece ışığı açmadn emzir ,altını al ki karanlık aydınlık bagıntısını kursun...

Gece uyuyacak,gündüz bakacak :))

Bebegini kucagına mı alıştırdın.Aslında ana kucagı gibi bir şey in içinde gayet keyifli oturabilir şu an.Araba koltugu gibi kullandıgım ana kucagına koyardım ben.Bir de ana kucagının sapına bir oyuncak tuttururdum.İlla ki ayına göre ve bağcıgı asla sallanmazdı.
(bu ayda bağcıgı yutabilir veya bebege dolanabilir aman dikkatli ol...)

Ona bakardı ,oyalanırdı ben de masaya koyar mutfakta yemegimi yapardım.hep göz mesafemde olurdu ,konuşurdum onunla...O da agu gugu laf yetiştiridi.

Yatagında uyandıgında hemen kucagına almamalısın. karyolasının üzerine bir dönence kur.Uyanıgında dönencesini çalıştır onu izlesin.Kendi kendine vakit geçirebilmeli.Sık sık kontrol et.bebek telsizi ile izlerdim ben...Eline kumaş ve hışırdayan özel oyuncaklar var onlardan verebilirsin.Yeni yeni diş kaşıyıcı tarzı oyuncakları tutabilir.İlgisini çekicek bir şeyler muhakkak olur.

ASLA TV YOK LÜTFEN BU HATAYA DÜŞME.BABY TV DAHİ OLSA ...

Misafirleri posta posta almak yerine 1 kerede topluca bir bebek görme mevlütü okutabilir.misafirleri bir seferde aradan çıkartabbilirsin.Tek tek çeşit çeşit tabak hazırlamak çay ziyafeti yerine TVUK-PİLAV-AYRAN yada DIŞARDAN PİDE ---AYRAN yaptırabilir ikramlarda kolaylık saglayabilirsin .Mevlutte de aile büyüklerin bir kez daha gelir.İkram misafir karşılama gibi işlerde yardımcı olurlar...Sen de bebeginin bakımıyla ilgilenirsin kolayca.TEMİZLİGE GELEN BAYANI O GÜN YİNE AL BELKİ SERVİSTE MUTFAKTA YARDIMCI OLMAYI KABUL EDER ÜCRET KARŞILIĞI--SONUÇTA TEMİZLİKTEN KOLAY BİR İŞ...

Güle güle büyütün:))

Çok teşekkür ederim çok işime yarayacak fikirler aldım uygulayacağım galiba en çok misafire karşı her daim hazır ve nazır olma durumu beni gerdi inşallah mazur görülürüm hayırlısı artık

bu nedenle tek çocuk benim idealim...açıkçası kendini başkaları için hırpalama olduğu kadar yeni bebeklisin..al bir kurupasta börek koy bir kenara gelene gidene ikram et birde içecek al sana ikram temizlik konusundada herkesi tembihle sen bebeğine bebeğin sana aitt olduğu zamanlar benimde 4 aylık bebeğim var...ayrıca bu tv olayına neden herkes bukadar karşı ben tv ile büyüdüm yeğen,m öyle bizde bir eksiklik yok sabahtan akşama kadar tabi yanlış ama ara sıra izlemesinde sakınca görmüyorm ayrıca klasik müzik dinlet etkili olur sakinleştirir

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım buraya yazıcağın vakti çocuklarına yemek hazırlamaya nedersin :34: sonuçta boş vaktin var kızma ama :40:

Allah bağışlasın kaç tane çocuğunuz var

Şimdi farkettim 3 tane çocuğunuz varmış :34: Ben takılmıştım size az önce ama cidden bi bebek 2 çocuk gelen giden cidden işiniz çok zor Allah kolaylık versin...

Şimdi farkettim 3 tane çocuğunuz varmış :34: Ben takılmıştım size az önce ama cidden bi bebek 2 çocuk gelen giden cidden işiniz çok zor Allah kolaylık versin...

Amin canım inşallah. Sözde 7 sülalem burda benim hem anne hem baba tarafım ama kimseden kimseye fayda yok:(

Amin. 3 kızım var 10 ve 7 yasında biride 4 aylık eşimde Mısır'a gitti çalışıyor orda:(

ALLAH bağışlasın..3 çocuklan bazı işlere yetişmek zor birde yardım edenin yoksa.bence sıkmayın kendinizi olduğu kadar elinizden geldiğini kadar yapın.bence gelenlerde anlayışlı karşılayacaktır.sonuçtan onlarda kadın küçük çocuklan zorlanmışlardır iş yaparken.ben sizin yerinizde olsam 1 günde hepsini çağırır işin içinden çıkardım.üst üste aynı telaşı yaşayacağıma bir kerede telaşı yaşarım daha iyi.bu arada ALLAH kavuştursun eşiniz mısıra gitmiş.siz daha önce eşinizle ilgili konu açmıştınız mısıra gitmek istiyor diye yanlış hatırlamıyorsam.

Back
X