Kendinden yaşça küçük veliye sürekli "abla"diyen müdür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla kimse gücenmesin ama var böyle öğretmenlerimiz lise de Türk dili edebiyatı dersimiz de kurtlar vadisini isliyorduk en son salak gibi söyledim hocaya hangi akla hizmet ettiysem adam resmen mimledi beni. Sınavlarımı zor bela vermiştim tamam ezbere dayalı bir ders ama dinlemeyi seviyordum ben. Dersin son 10 dakikasi falan sohbet amaçlı yapılıyorsa gitmeyin hocanın üstüne o olabilir. Bütün 45 dk bu şekilse valla yine karışmayın derim. Bazı hocalar çok kin tutuyor.

öğretmen uygun görmüş ki anlatmış. sizi hiç ilgilendirmez. çok meraklıysanız girin sınavlara kendiniz anlatın sınıfta. isterseniz hergün öğretmen size rapor da versin yarın şunu işleyeceğim uygun mudur diye

Evet matematik dersinde kimya dersinde Suriye Esad anlatsinlar. Eğer bir gereklilik varsa Türk dış siyaseti yakın tarih diye ders koysunlar öğretmenin doğru mu yanlış mı anlattığı belli olmayan şeyleri dinlemesinler. Diğer yandan biyoloji ogretmeni derste evrim teorisi anlatsa eminim o mudur gerekeni yapardı.

Bende tarihciyim. Bize yönetmelik geldi genelge var. 15 temmuz olayları dolayısıyla gençliğe bu olaylar anlatılacak. Her ders anlatıyorum evet bıkmadan usanmadan.

Vatan millet sakarya!

Not: abla derken art niyet olduğunu sanmıyorum. Bazılarınki ağız alışkanlığı sanırım

Bu olayları dediginiz ne? Esad ve Suriye iç savaşı mi yoksa 15 temmuz darbe teşebbüsü mu? Türkiye de darbeler veya kimlerin yaptığı mi?

Evet matematik dersinde kimya dersinde Suriye Esad anlatsinlar. Eğer bir gereklilik varsa Türk dış siyaseti yakın tarih diye ders koysunlar öğretmenin doğru mu yanlış mı anlattığı belli olmayan şeyleri dinlemesinler. Diğer yandan biyoloji ogretmeni derste evrim teorisi anlatsa eminim o mudur gerekeni yapardı.
belki tüm öğretmenlere bunlardan bahsedilmesini zorunlu koymuşlardır olamaz mı. evrim teorisi haberini ben de okudum neden sinirlendiğinizi anlayabiliyorum. benim esas sinirlendiğim nokta işin esas sebebini bilmeden öğretmenle konuşmadan direk müdüre şikayet edilmesi. insanları sürekli işin aslını astarını araştırmadan suçlamak. bir insanın mesleğiyle ilgili konuşmadan idari amire şikayet etmek gerçekten diyorum hoş değil. ilk mesajım rahatça öğretmeni şikayet etmeyi normal görmesi ve sadece abla kelimesine takılmasına gördüğüm sinirle yazdığım için biraz sinirli yazıldı farkındayım
edit:imla

Koskoca müdürün veliye abla demesi abes.Toplum olarak görgü ve terbiye kurallarının öğretilmesine acilen ihtiyacımız var.Bu eğitim aileye bırakılınca zincirleme eksiklik ve eğitimsizliği normalleştirme ortaya çıkıyor.İlkokuldan başlansa ve hatta kamu spotu olarak yayınlansa iyi olur diye düşünüyorum.
Samimiyetmiş,ağız alışkanlığıymış bunlar mazeret değil.Çocuklar müdüre amca demiyor,veliler kanka veya lan demiyor.Bunlar da pekala ağız alışkanlığı olabilir.Burada kişiden ziyade kuruma ve konuma saygı mevzudur.Saygı da karşılıklı olduğuna göre,müdürün kendi konumuna göre konuşma tarzı benimsemesi gerekir.

Müdürün ablacım demesi çok anormal değil, seçilmiş veya eğitimli kişilerden çok yandaş kişiler oluyorlar çünkü.
Konuya gelince sıradan veli tutumu sergilemişsiniz koştur koştur şikayet. Konunun doğruluğundan emin olun önce. Çocukların anlattıklarına %100 doğru diye bakmayın. Hiç ders işlenmiyor ve gerçekten benzer şikayetler varsa haklısınız ama ilk mercii öğretmen. Yok ders işleniyor ama arada bunlardan bahsediliyorsa sıkıntı olmamalı. Bahsettikleriniz bu kadarsa eğer bu siyaset değil dünyadaki güncel olaylar.

Bugün kardeşimin veli toplantısı vardı.Babası toplantıya gidemediği için ben gittim.toplantı oldu çıktık,müdürle bi konu hakkında görüşmek için odasına gittim.Mevzu da, bi derste ders islenmeyip 9. Sınıf ogrencilerine sürekli siyaset anlatılması yok suriye yok esad yok amerika falan vs.Bu durumdan rahatsız olarak gittim müdürle konusmaya.Müdür zaten dediğimi cok takmadi habire hocayi savundu ben bi sey dedikce "ablacım yok yonetmelik var ablacım yok şöyle ablacım yok boyle ablacim ablacım ablacım..."
Ya sen olmussun koskoca idareci karsindaki insanlarla hangi hitap sekliyle konuşacağını nasıl bilmiyorsun?Ha diycenizki yaş takintinmi var.Ben 22 yasindayom adm en az kırk."Ablacım" ne bu?neyin samimiyeti? bana inanılmaz itici geldi.Karşınızdaki bi kadına hanım efendi demek cokmu zor?bu tarz hocalar mı bizim çocukları kardeşleri güya terbiye edip eğitiyor?Zaten hocaya yaptığım şikayet ayrı fecaat.Ben birinci dereceden veli degilim eger bu konu hakkında veli ile goruşecekseniz şayet beni arayın dedim (Zira kardesimin babası bu sikayetten haberi yok.Boyle bi sikayette bulundumu bilse beni fena yapar annemde cabası).Israrla söyledim adam konuşmanın sonunda tekrardan veliyi arariz dedi.Müdür bu konuda tedirgin oldmu hissettiği için inadına yapıcak.Hem kardeşimin egitimde/derste nitelik hakkını savunmaya çalıştığım için ozellikle bu tarz bi konuda bi çok veliden şikayet olduğu halde taşın altına elimi soktuğum için kendi adıma memnun oldum ama bi yandan okula veli cahrilacaksa s..tım demektir.Konu cok dağıldı kusura bakmayın.
Akrabası olmayan kısılere abla ,teyze demek kaldırılmalı:) hatta anayasaya konmalı bende çok rahatsızım benden en az 35 yas buyuk kapıcı bıle ablacıgım,anacım tarzı konusuyor

Bu olayları dediginiz ne? Esad ve Suriye iç savaşı mi yoksa 15 temmuz darbe teşebbüsü mu? Türkiye de darbeler veya kimlerin yaptığı mi?

"Millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci"
gibi konularda öğrencilerin duygu ve düşüncelerini geliştirmek,
15 temmuz günü ile başlayan milli iradeye karşı gerçekleşen hain odaklara karşı farkındalıklarını arttırmak
Amaçlanmıştır...

Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede yani 15 temmuz olaylarında;
göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri
anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın
millî ve insani sorumluluk olduğu gönderilen genelgede vurgulanmıştır... F fozgeb

Bu anlamda öğrencilerimize milletimizin
kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması
sende takdir edersin ki gereklilik haline gelmiştir....

Bugün kardeşimin veli toplantısı vardı.Babası toplantıya gidemediği için ben gittim.toplantı oldu çıktık,müdürle bi konu hakkında görüşmek için odasına gittim.Mevzu da, bi derste ders islenmeyip 9. Sınıf ogrencilerine sürekli siyaset anlatılması yok suriye yok esad yok amerika falan vs.Bu durumdan rahatsız olarak gittim müdürle konusmaya.Müdür zaten dediğimi cok takmadi habire hocayi savundu ben bi sey dedikce "ablacım yok yonetmelik var ablacım yok şöyle ablacım yok boyle ablacim ablacım ablacım..."
Ya sen olmussun koskoca idareci karsindaki insanlarla hangi hitap sekliyle konuşacağını nasıl bilmiyorsun?Ha diycenizki yaş takintinmi var.Ben 22 yasindayom adm en az kırk."Ablacım" ne bu?neyin samimiyeti? bana inanılmaz itici geldi.Karşınızdaki bi kadına hanım efendi demek cokmu zor?bu tarz hocalar mı bizim çocukları kardeşleri güya terbiye edip eğitiyor?Zaten hocaya yaptığım şikayet ayrı fecaat.Ben birinci dereceden veli degilim eger bu konu hakkında veli ile goruşecekseniz şayet beni arayın dedim (Zira kardesimin babası bu sikayetten haberi yok.Boyle bi sikayette bulundumu bilse beni fena yapar annemde cabası).Israrla söyledim adam konuşmanın sonunda tekrardan veliyi arariz dedi.Müdür bu konuda tedirgin oldmu hissettiği için inadına yapıcak.Hem kardeşimin egitimde/derste nitelik hakkını savunmaya çalıştığım için ozellikle bu tarz bi konuda bi çok veliden şikayet olduğu halde taşın altına elimi soktuğum için kendi adıma memnun oldum ama bi yandan okula veli cahrilacaksa s..tım demektir.Konu cok dağıldı kusura bakmayın.

Bizde teyzemle birlikte bi diş polikliniğine gitmiştik bi karışıklık mı olmuş ne teyzemin sigorta konusunda işte bizi idare bölümüne yönlendirdiler. Ordaki bölüm müdürü de konuyu anlatırken sürekli teyze diye hitap ediyordu. Bir değil iki değil dayanamadım kaç doğumlusunuz acaba dedim ben mi 1965 dedi. O an teyzemin nüfus cüzdanı da elimdeydi doğum tarihi onun da 1965. Buyrun teyze diye hitap ettığiniz kişinin doğum yılı dedim. O benim teyzem siz ona teyze diyemezsiniz her diş yaptırmaya gelen teyze demek değildir dedim. Ya dedi biz saygıdan öyle diyoruz yörüğüz ya biz dedi. Bende bizde yörüğüz ama hanımefendi demeyi biliriz demiştim. Adam çok bozulmuştu. Olay bundan 5 sene önce olmuştu 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X