• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendine değer vermek ?????

krkmzzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2012
370
206
103
Bursa
Kızlar insanın kendine değer vermesi kendini sevmesi nasıl olur ? ne olursa Nasıl davranırsa insan kendine değer vermiş olur ??fikirlerinizi merak ediyorum

Bilmem ki...
Zor soruymuş.
Ben kendimi çok severim,çok beğenirim. Tipimi ve bazı huylarımı çok beğenirim.
Bazı konularda kendimi çok takdir ederim. Çok çalışkanımdır,yumuşak huyluyumdur mesela. Etliye sütlüye karışmam.
Ben bu kadar iyiysem insanların benim kişiliğime,alışkanlıklarıma,huylarıma müdahale etmesine izin vermem.
Bu kendine değer vermek mi oluyor işte onu bilemedim.

kendine değer vermek kararlarında başkalarını değil önce kendini düşünmekle olur.. önce ben mutlu olayım ki çevrem de mutlu olsun derim misal.. kimse kırılmasın diye istemediğim şeyleri kabul etmem..

ama bunlar zamanla oldu, kazık yiye yiye pek çok insana gereksiz yere kendimden fazla değer verdiğimi anlayınca "önce ben" demeye başladım :KK51:

kendini her halin ile kabul edip, kendine yetebilmek demektir.
kendini (ruhsal olarak) kimseden bir şey beklemeden tatmin edebilmek demektir.
başkaları sizin hakkınızda ne düşünürse düşünsün, eğer doğruyu yapıyorsanız o yolda devam etmek demektir.
etrafınızdaki kötü niyetli, psikolojik sorunlu (kıskanç, haset, kibirli, kompleksli, ...) kişileri hayatınızdan uzaklaştırmak demektir.

Hem ruhsal hem fiziksel olarak kendimle barisik degilim olamayacagim da gibi görünüyor. Sürekli de kendimle ugrasiyorum orami yaptirayim burami yaptirayim yok arkadas ne yaptirirsam yaptirayim bir seye benzemiyorum. Bu yüzden de kendimi sevmiyorum. Bunun kendine deger vermekle ilgisi ne kadar bunu da bilemiyorum. Saygilar efendim..

İşte benim konum dedim başlığı görünce:) Benim hayat felsefem kendine değer vermektir çünkü.Bana göre her insan herkesten çok kendisine değer vermelidir.

İnsan ilişkileri mühimdir. Herkes birbirine yeri gelir destek olur, yeri gelir iyilik yapar. Ama sürekli gergin, kötücül, hayatıma müdahale eden, beni negatif doğrultuda etkileyen insanları kendimden uzak tutarım.

İyilik yaparım, yeri gelir fedakarlık da yaparım, çok yaptım da. Ama kendimi kimse için feda etmem. Fedakarlıkla kendini feda etmek arasında ince bir sınır var ve ben bunun aşılmasına izin vermem. Herkes bu hayata bir kere geliyor ve en güzel şekilde yaşamaya hakkı var çünkü.

Beni birileri aşağılamaya kalkarsa dur derim. Çünkü ne olduğumu ya da olmadığımı bilirim. Başkasının haddi değil beni aşağılamak

Daha çok uzar bu liste de anafikir belli, ordan türetilir işte...

Onceligin kendin olucak el alemi degil kendi isteklerini oncelikli tutucaksin
Gecmiste aldin kararlara saygi duyucaksin
Aynaya baktiginda gulumseyip kendini begeniceksin
Kimseye kendin icin kotu soz soyleme sansi vermiceksin bu liste uzar gider
Ozetle once kendine saygi duyucaksin koruyup kollucak hatta simarticaksin

Bilmem ki...
Zor soruymuş.
Ben kendimi çok severim,çok beğenirim. Tipimi ve bazı huylarımı çok beğenirim.
Bazı konularda kendimi çok takdir ederim. Çok çalışkanımdır,yumuşak huyluyumdur mesela. Etliye sütlüye karışmam.
Ben bu kadar iyiysem insanların benim kişiliğime,alışkanlıklarıma,huylarıma müdahale etmesine izin vermem.
Bu kendine değer vermek mi oluyor işte onu bilemedim.

tatli şey seni :)

o etliye sütlüye karışmamayı bi öğrensem ben de çok tatlı olurmuşum :)

tatli şey seni :)

o etliye sütlüye karışmamayı bi öğrensem ben de çok tatlı olurmuşum :)
Karışmam da karıştırmam da!
Sen niye karışıyorsun şekerim elaleme?
Sana müdahale edilse hoşuna gider mi?
Hı hı,he he de geç.

Ben kendine değer vermeyi ; salt kendini düşünmek , kendin için yaşamak , önceliği kendine vermek olarak görmem .

Yani ters mantıkta biri için bir fedakarlıkta bulunuyorsam ya da şartlar gereği önceliği onun isteklerine vermişsem , bu kendime verdiğim değerden eksiltmez .

Bu ince bir ayar gerektirmiyor . Yani saçını süpürge etmekle , hep başkaları için yaşamakla ... bu dediğim çizgi arasında dağlar kadar mesafe var.

Kendimi severim.
Kendimi eleştiririm.
Kendimi takdir ederim.
Kendime kızarım.

Hepsi bir değer verme biçimi benim için.

Ben kendine değer vermeyi ; salt kendini düşünmek , kendin için yaşamak , önceliği kendine vermek olarak görmem .

Yani ters mantıkta biri için bir fedakarlıkta bulunuyorsam ya da şartlar gereği önceliği onun isteklerine vermişsem , bu kendime verdiğim değerden eksiltmez .

Bu ince bir ayar gerektirmiyor . Yani saçını süpürge etmekle , hep başkaları için yaşamakla ... bu dediğim çizgi arasında dağlar kadar mesafe var.

Kendimi severim.
Kendimi eleştiririm.
Kendimi takdir ederim.
Kendime kızarım.

Hepsi bir değer verme biçimi benim için.
Hep mi böyleydiniz yoksa zamanla tecrübelerle mi böyle oldu

Eskiden kendime değer vermezdim. Sonra kendime değer veriyorum adı altında çok bencillik ettim. Şimdi kendime değer vermeyi öğrendim ama bencil olmadan.
Arada çok ince bir çizgi var.
Bencil insanın empati yapamadığını düşünüyorum.

Hep mi böyleydiniz yoksa zamanla tecrübelerle mi böyle oldu

Yaşanmışlıklar etkilidir muhtemelen ama en çok fıtrat .

Yıllar içinde zibilyon tane insan ilişkisi görüyorsun , herkesin tuhaf beşeri ilişkilere karşı öz savunması en çok karakteri ile doğru orantılı.
Kendimi bildim bileli , sert bir kabuğum vardır. Çok vıcık vıcık değilimdir . Bir o kadar da insan severim . O ayarı tutturmak ve arada kendimi unutmamak ; evet bu tecrübe galiba:)

Niye ki?:işsiz:
Bence böylesi daha kolay.
Öbürü daha zor,o onu mu dedi,bu şunu mu yaptı,ötekisi gitti mi,vardı mı,niyeydi,nasıldı,niçindi????:KK14:
Oyyyy oyyyyy!!!!
Hayatta daha önemli işlerim var benim.:spor:
Ben insanlar kırılmasın diye çok düşünen bi insanım dolayısıyla bi çok Zaman kendimden ödün verdiğim oluyor yani tavır yapmaları surat asmaları yada üzülmeleri bunlara gelemiyorum ya da kafama takıyorum böyle olacağına en iyisi kırmıyım hayır demiyim diyorum öyle olunca da rahat olmuyorum o Zaman'da kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum benim durum karışık

İşte benim konum dedim başlığı görünce:) Benim hayat felsefem kendine değer vermektir çünkü.Bana göre her insan herkesten çok kendisine değer vermelidir.

İnsan ilişkileri mühimdir. Herkes birbirine yeri gelir destek olur, yeri gelir iyilik yapar. Ama sürekli gergin, kötücül, hayatıma müdahale eden, beni negatif doğrultuda etkileyen insanları kendimden uzak tutarım.

İyilik yaparım, yeri gelir fedakarlık da yaparım, çok yaptım da. Ama kendimi kimse için feda etmem. Fedakarlıkla kendini feda etmek arasında ince bir sınır var ve ben bunun aşılmasına izin vermem. Herkes bu hayata bir kere geliyor ve en güzel şekilde yaşamaya hakkı var çünkü.

Beni birileri aşağılamaya kalkarsa dur derim. Çünkü ne olduğumu ya da olmadığımı bilirim. Başkasının haddi değil beni aşağılamak

Daha çok uzar bu liste de anafikir belli, ordan türetilir işte...
Genelde kendine değer veren insanlar dışarıdan bakıldığında hemen belli oluyor farklı bi ışıkları oluyor sanki çözemediğim sanki böyle insanlara diğer insanlar da daha çok saygı duyuyor gibi geliyor bana

Ben insanlar kırılmasın diye çok düşünen bi insanım dolayısıyla bi çok Zaman kendimden ödün verdiğim oluyor yani tavır yapmaları surat asmaları yada üzülmeleri bunlara gelemiyorum ya da kafama takıyorum böyle olacağına en iyisi kırmıyım hayır demiyim diyorum öyle olunca da rahat olmuyorum o Zaman'da kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum benim durum karışık
Elbette hepimizin kırmaktan korktuğu kişiler var hayatta.
Ama bu neye evet dediğimize bağlı.
Herkesin eşikleri çok farklı.

Öncelikle toplum olarak kendi değerini bilmekle bencil olmanın farklı olduğunu ve tüm insanların değeri olduğunu öğrenmeliyiz, öğrenmekle de kalmayıp hissetmeliyiz.
Örneğin iki insan olmazsa aile olmaz veya insanlar olmazsa devlet hükümet olmaz.

Hem kişisel yaşam kalitemizi hem de toplumsal yaşam kalitemizi artırmak için kendimizin değerli olduğunu bilmeli ve bunu yaşamımıza davranışlarımızla geçirmeliyiz. Ayrıca kendi değerini bilen, kendisini seven, kendisine saygı duyan insan, başkalarına da değer verir ve saygı duyar. Her insan eşsiz ve benzersizdir, her insan Allah için de aynı değerdedir, her insan özeldir. Ama insanı gerçek anlamda özel ve değerli kılan, kişinin kendisinin bunun farkında olması ve öyle de yaşamasıdır.

İstediğiniz zaman evet, istediğiniz zaman hayır diyemiyorsanız, başkalarının fikirlerine ve onların verdiklerine bağımlıysanız, motivasyon düğmeniz başkalarının elindeyse, kendinize yakıştıramadığınız davranışlar içindeyseniz ve işe yarar bir yaşam amacınız, bir hayaliniz yoksa yeteri kadar kendinize değer vermiyorsunuz demektir.

Back
X