Kendine güven sorunu..

havuc_rendesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
62
0
26

Selam arkadaşlar. =) Benim bir sorunum var kendine güvensizlik... Aslında o kadar fazla değil %50 güveniyorsam %50 güvenmiyorum, yarı yarıya diyebilirim.. Nasıl diye soracaksınız, bazı konularda kendime çok güvenirim üstesindenden gelirim vs. örneğin bir yazıyı yüksek sesle toplum içinde okuyabilirim, derste çoğu konuda konuşurum dersle ilgili veya anlamadığım yerleri hemen hocaya sorarım veya yakın arkadaşlarla hiç çekinmeden konuşabilirim vs. örnekler çoğaltılabilir.. bir de düğünlerde çok güzel halay çekerim :D :64: ama çoğu konuda da güvenmem, veya utanırım.. :( mesela yeni girdiğim ortamlarda hiç konuşamam ağzımı bıçak açmaz gibi çünkü nedendir bilinmez utanırım, halbuki onlar da benim gibi insan ama napıyım konuşacak konu bulamıyorum, biraz kekeliyorum ya da saçmalıyorum... Ama ilk izlenim de çok önemlidir, ben öyle yapınca beni sanırım ezik birisi gibi görüyorlar. Hatta bazı arkadaşlarım "havuc_rendesi biz senle ilk tanıştıgımızda sus pus otururdun şimdi ne kadar çirkefleştin" falan derler dalgasına.. :d Bir de kendimi asla ezdirmem ezilenin de yanındayımdır daima ama beni ezik gören insanlar da beni ezmeye çalışınca özellikle de fazla muhabbetim yoksa haddini bildiremiyorum. Daha iyi tanıdıgım biri olursa hemen lafı yapıstırırım vs ama çok az diyaloğum oldugu kişilere karşı öyle değilim.. Son olarak da fazla kavga edemiyorum o konuda da güvenim yok kendime ve içine kapanık bir insanım... Bunların üstesinden nasıl gelebilirim :(( :50: biraz uzun oldu sanırım ama zahmet edipte okuyanlara tesekkur ederim.. :)

İnsan kendini tanıyarak, bilerek, eksik yönlerini tamamlamaya çalışarak ama sonuçta kendini olduğu gibi kabul edebilip, onaylayarak özgüven sahibi olur. Her ortamda popüler olmak, her durumda herkesin ağzının payını vermek, kavgada, gürültüde ezici bir tip olmak bir özgüven turnusolü değil. Hatta bence özgüven sahibi insan çevresindekilerin üzerinde nasıl bir etki bıraktığıyla da fazla alakadar olmaz. Siz de böyle bir baskı hissetmeyin. Zamanla kendinizi daha iyi tanıyıp, daha iyi ifade etmeyi öğreneceksiniz. Henüz çok gençsiniz. Okulu bitirip, iş hayatına girince hızla büyüyüp, gelişeceksiniz. Zamana bırakın.

Son düzenleme:
Back