Kendini sevememek hakkında

Nisan Ayhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
106
33
98
27
Merhaba başlıktan da anladığınız üzere şu yaşadığım 22 yıllık hayat boyunca kendimi bi türlü sevmeyi benimsemeyi başaramadım. Neyini sevmiyorsun derseniz komple bütün olarak hiçbir şeyimi sevmiyorum sanki baştan aşşağı tekrar yaratılmam lazımmış bir şeyler hep eksikmiş gibi hissediyorum görünüşüm karakterim davranışlarım her şeyimde bi olmamışlık var sanki kendimi sevmeyince başkalarınında beni sevebilceğine inanmıyorum sürekli kendimi yetersiz görüyorum sevilmeyi haketmiyorum layık değilmişim gibi çok saçma bir düşünce aslında sevgiye nasıl layık olunur öyle bir şey var mı onu bile bilmiyorum sizin de bana ne söylemenizi bekliyorum onu da bilmiyorum

Kişisel gelisim kitapları okumanızı tavsiye ediyorum.Bana gençken söylerlerdi amannnnn ne alaka derdim.Ama gerçekten öyle değilmiş.kendini sevmeme aile içinde değersizlik görmekle başlıyor değer görmeyince kendine değer vermiyorsun.sen değer vermeyince de etrafindaki insanlar sana değer vermiyor ve sende kendindeki cevheri göremiyorsin.ilk önce kalıplardan yanlış inanışlar dan siyrilmaniz lazım.inanis derken kendini gerçekleştirmiş kehanet olumsuz kalıplar örneğin ben şanssızım burnum böyle olduğu için beni beğeniyorlar adim emine olduğum için bu isimdekiler hep kötü şeyler yaşıyor benim kısmetim kapalı vb.zaten sizde takintida fazladır.cunku olumsuz dusunceler sizde takintilarinizi artırır ve kötü olumsuz dusuncelere odaklanmanız saglar

Önce geçmişinize inin sizi böyle hissettiren ilk kişiler kimler büyük ihtimal aileniz veya çevreniz muhtemel sonra derinlere inerek kendinizi dinleyin kendinizle konusin ve size bunu kim yaptıysa hesap sorun bir daha kimsenin size bu şekilde davranmasına izin vermeyin.Daha sonra DEGİSMEK isteyin ama bunu gerçekten isteyin ve kitapların rehberliğinde bunu uygulamalı yapın.Ama bu ileri boyuttaysa ve başa cikmayacaginiz yonetemeyecrginiz bir durumdaysa mutlaka destelk alın.

Çalışıyor musunuz? Öncelikle paranızı kazanın kendinize güveniniz gelmeye başlar zaten tüm arkadaşlarım işe girdikten sonra iyi anlamda çok ilerlediler. Sonra psikoterapi alın.

Hangi kişisel gelişim kitapları bunları aşmaya yardım eder ben de aynı durumdayım yardımcı olur musunuz özelden mesaj atamadım

Hangi kişisel gelişim kitapları bunları aşmaya yardım eder ben de aynı durumdayım yardımcı olur musunuz özelden mesaj atamadım
Düşünce gücü ile tedavi Louise hay bana çok faydalı oldu.tabi şuan güncel çok güzel kitaplar var sırayla okuyorum ama her birimizin ihtiyacı olan kitaplar farklı çünkü yaralarimiz aynı değil.Kitap alacağınız zaman satış sitelerinden yorumlari okuyup kendinize en uygun olanı secebilirsiniz.Ama yine söylüyorum önce gerçekten bunu istemek gerekiyor.

Louise hay duymuştum düşünce gücüyle kanseri yenen bir kadındı galiba .Kitapları gerçekten fark yaratıyor mu

Louise hay duymuştum düşünce gücüyle kanseri yenen bir kadındı galiba .Kitapları gerçekten fark yaratıyor mu
Bana fark yarattı ama dediğim gibi sizi ne kadar faydası olur bilemem.Mesela ben sıkıntılı ve buhranda olduğum bir dönem yakın oldugum herkesle konuşuyordum hiçbiri bana o kadar yakinligimiz olmasına rağmen annemde dahil sözleri sanki bana dokunmiyordu.Anliyorlar ama söyledikleri üzerinde tesir bırakmıyor beni mutlu olmaya motive etmiyordu.hicte samimi olmadığım bir insana derdimi bile acmazken bir konuşma anında bana alakasız ama hayata dair birşey söylerdi sanki kilitlerimi açar beni olumsuz dusuncelerime cesaret verirdi.O kişiyle hiçbir zaman samimi olmadım oda benimle öyle olmayı tercih etmedi belkide çok farklıydık ama onun olaylara veya sorunlarina bakış açısına hayrandım . İnsanlar bu gibi benlikle ilgili sorunlarıni kendi olusturuyor ama çözümleri yine kendi buluyor veya çözüm seçeneklerini kendi seçiyor.Sizinde kendinize ışık olacak bir yol bulmanızı diliyorum

Umarım zaten kendim iyileşeceğime inansam bir yönden başlarım ama bende çaba bile yok .Dediğiniz kitaba bakacağım ama herkes çok övgüyle bahsediyordu

Böyle durumlarda en iyi terapi almak ve kişisel gelişim ile kitaplar okumak hobi edinmek doğa yürüyüşleri, kültürel aktivitelere katılmak. Daha önce ben de sizin gibiydim hep kendimi eksik bulurdum. Ama şimdi kendimden başka hiç kimseyi sevmiyorum .

terapi almak kendi paranızı kazanmak özgürce harcamak ve sosyalleşmek ( sadece size iyi gelen ve sizi derinden sevebilen kişiler ile) iyi gelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…