Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kepek sorunu

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Kepekten Kurtulmanın Yolları - Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

1.Saçınızı düzenli olarak şampuanla yıkayın. Kepeğe karşı etkili şampuanlar kepekten kurtulmanız için en basit çözümlerden biridir. Bu şampuanlar saçınızı temizler, saç derinizin dengesini korur ve yağlanmasını engelleyerek döküntüleri azaltır ve sonlandırır.

2.Gün ışığı oldukça önemlidir. İnsan derisi belirli vitaminleri üretmek için gün ışığına ihtiyaç duyar ve saç deriniz de bu konuda oldukça hassastır. Her gün aldığınız kısa süreli gün ışığı bile saç deriniz için yeterli olacaktır.

3.Saçlarınızı şekillendirmek için kullandığınız ürünleri bırakın veya kullanım sıklığını azaltın. Jöle, sprey ve köpük gibi ürünler saç derinizi olumsuz yönde etkileyerek kepek oluşumuna neden olur.

4.Düzenli olarak egzersiz yapın ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Sağlığınız için olduğu kadar vücudunuzun dengeli bir biçimde çalışmasını da sağlayacak olan egzersiz ve beslenme kepekten kurtulmanız için oldukça önemlidir.

5.Doğal ürünler ve metotlar kepeği önlemede oldukça etkilidir. Örneğin çay çiçeği yağı içeren şampuanlar veya öğünlerinizde yeteri kadar çinko minerali almak kepeğin önlenmesinde yardımcınız olacaktır.

6.Kepeğe karşı özel üretilen şampuanlar da oldukça başarılıdır. Kimyasal içeriği olan şampuanlar düzenli kullanıldığında kepeği tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Ancak saç tipinize ve cilt tipinize göre bir şampuan seçmek çok daha önemlidir. Çünkü size en uygun şampuanı bulamadığınız takdirde kepek probleminiz daha da artabilir.

Koyu renk giysiler üzerinde beyaz kepek pulları rahatsız edici bir görünüm arzeder. Saç uzmanımız Dr Edo Hoting bu rahatsızlık verici kepeklere nasıl hızlı bir şekilde son verebileceğinizi açıklıyor.

Öncelikle kepeğiniz var diye utanmayın. Tüm insanların yarısı yaşamlarının bir bölümünde kepek sorunuyla karşılaşır. Aslında kepek oluşumu normal ve sağlıklı bir sürectir. Cildimiz kendini sürekli yeniler. Bu süreçte eski hücreler 28 günlük yaşam döngülerini tamamlar, ölür ve yerini yeni hücrelere bırakır. Hücreler çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük oldukları için biz normalde bu süreçten haberdar olmayız.

Dökülen hücreleri şampuanlamayla ortadan kaldırırız. Bu hücreler saç derisi aşırı boynuzsu hücre üretmeye başlarsa görünür hale gelir. Bunun kuru saç derisiyle herhangi bir ilgisi yoktur. Yağlı saçlı insanlarda da kepek olabilir. Saç uzmanımız Dr Edo Hoting kepek araştırmalarındaki son gelişmeleri sizzler için açıklıyor.
Schwarzkopf: Saç derisi sürekli kendini yenilediği için herkeste kepek olur. Kepek neden bazı insanlarda görünür miktarda olur?
Dr. Hoting: Herkesin saç derisinde maya mantarı (Pityrosporon ovale) gibi bazı mantarlar mevcuttur. Mantar ciltte aşırı miktarda mevcutsa mantar içerikli metabolik ürünler saç derisini rahatsız eder ve kepek üretiminde artışa neden olur. Kepek oluşumu her zaman özel faktörlere, yaşa ve iklime bağlıdır. Işığa, özellikle kışın UV ışınına çok az maruz kalma kepek üretimini artırır. Saç bakım rutini de önemli bir rol oynar. Kepek oluşumu saç yeterli sıkta yıkanmazsa belirginleşir.

SK: Kepek nedeniyle ne zaman bir dermatoloğa görünmek gerekir?
DH: Kepek dökmeye kaşıntılı gergin bir cilt eşlik ediyorsa saç derisi iltihaplanabilir. Bazı cilt hastalıkları, örneğin egzema veya sedef hastalığı, kepek oluşumunda artışa neden olabilir. Bu durumda bir dermatoloğa başvurmalısınız.

SK: Kepek ile kaşıntılı saç derisi her zaman birlikte mi olur?
DH: Hayır. İleri semptomlar göstermeyen makul bir kepek oluşumu her zaman olabilir. Ancak ağır kepek oluşumu cildin kaşınmasına yol açabilir.

SK: Sık şampuanlama veya sert kireçli su kepek oluşumunu artırabilir mi?
DH: İklim ve diğer çevre şartları kepek oluşumunu etkileyebilir. Kışın kuru ısıtılmış hava ve çok az güneş ışığı kepek oluşumunu artırabilir. Çok fazla yüksek ısıya ayarlı fönle kurutma da saç derisini kurutabilir ve görünür kepek oluşumuna neden olabilir. Ancak su kalitesi ve özellikle sudaki kirecin bir etkisi yoktur. Sabunun tersine günümüzde şampuanlar kireçli suda dahi saç çok iyi temizler ve şekil vermeye yardımcı olur. Kepek oluşumu daha ileri semptomlar yoksa bir hastalık değildir ve uygun kozmetik işlemleri ve kepek şampuanı kullanarak uzun vadede başarıyla yok edilebilir.

SK: Yağlı saç derisine sahip olanlarda da kepek olur mu?
DH: Evet, mümkündür. Çok aktif yağ bezleri varsa sebum kepek hücrelerinin birbirine yapışmasına neden olur ancak kepek hala orada durmaktadır.

SK: Kepek sorunu bittikten sonra da kepek şampuanını kullanmaya devam etmek gerekir mi?
DH: Hayır, doğru bakımla kepek uzun sure ortadan kalkar. Ömür boyu kepek şampuanı kullanmak gerekmez. Kepek olduğu görülürse çok etkili güvenilir kepek şampuanlarıyla tedavi edilebilir. Kepeğe karşı birkaç aktif madde mevcuttur. Örneğin çinko pirityon saç derisindeki mantar çoğalmasına karşı mücadele eder ve süreçte aşırı kepek oluşumunu azaltır.

SK: Kepek şampuanları saça zarar verir mi?
DH: Hayır, düzenli kepek şampuanı kullanımıyla ilgili endişelenmeye gerek yok. Kepek şampuanını saç derisinde biraz daha uzun (yaklaşık iki dakika) bekletebilirsiniz. Bu aktif maddelere etki göstermesi için daha fazla zaman tanıyacaktır. Tüm gevşek kepekleri ortadan kaldırmak için saçınızı sık sık şampuanlamanızı tavsiye ederim. Saç tonikleri kepek şampuanının kullanımını tamamlar ve sonuçlarını en üst seviyeye çıkarır. Durulanmayan saç tonikleri de kepekle müca dele çok etkilidir.
Kepeğe karşı ne yapabilirsiniz:
Çok sıcak suyla saç yıkama, kuvvetle havluyla ovalama, sert fırça kullanma veya yüksek ısıya ayarlı fön makinesiyle kurutma nedeniyle ortaya çıkabilecek saç derisi iltihaplanmalarından kaçının.
Kepek olduğunu gördüğünüz zaman saç boyama, düzleştirme veya perma gibi işlemlerle saç derisini daha da rahatsız etmeyin.
Saçınız kuru ve yıpranmış ise şampuanlar saçınızı daha da kurutabilir. Bu nedenle her şampuandan sonra duruluma ürünü veya kür kullanmalısınız.
Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve/vay sürekli stres tek başına kepeğe neden olmaz ancak mevcut durumu alevlendirebilir.

Kepek nedir?
Kepek kafa derisindeki beyaz pul şeklinde deri döküntüleridir.
Kepeğin nedeni nedir?
Kepek kafa derisinde oluşan bir tür egzama durumundan kaynaklanıyor olabilir. Kepek ayrıca kafa derisinde oluşan bir mantar enfeksiyonu dolayısıyla da oluşabilir. Hormonlar ve mevsimsel değişiklikler kafa derisindeki kepeği daha da kötüleştirebilir. Ayrıca kötü ve sağlıksız beslenme koşulları, hijyenden yoksunluk, saç derisindeki cansızlık gibi nedenler de kepeğe yol açabilir.( Saçınızdaki Kepeklenmenin Kaynağı Ne? )
Kepeğin belirtileri nelerdir?
En yaygın belirtisi saçlarda ve omuzlarda görülen saç derisindeki beyaz pul pul olan döküntülerdir. Kepek ayrıca kişi için kötü bir görüntü oluşturur. Kepek sorununun uzun zaman sürmesi de saç dökülmelerine neden olabilir.
Kepeğe karşı hangi önlemleri almak gerekir?
1. Kepeğe karşı etkili bir şampuan kullanmak. Kepeğe karşı birçok şampuan markası bulunmaktadır. Bunlardan hepsi aynı oranda etkili sonuç vermeyebilir. Kişi birkaç şampuan markasını deneyerek kendisi için en iyi sonucu veren şampuanı seçmelidir. Şampuan hem kepeğe karşı mücadele için kullanılır hem de saç derisindeki hücreleri canlandırır.
2. Saç derisini ovmak. Kepeğe karşı şampuan kullanırken önce saça iyice köpük uygulanıp, durulanır. Sonra ikinci kez kepeğe karşı şampuanı kullanarak saç derisine ovma yapılır. Saç derisini ovarken çok sert ovmamaya dikkat etmelidir. Çünkü saç derisine zarar verebilir.
3. Kepeğe karşı etkili şampuanı 2. kez saç derisini uygulayınca 5 dakika durulamadan öylece beklemek gerekir. Çünkü saçta şampuanın 5dk. süreyle beklemesi etkisini daha iyi göstermesine yardımcı olacaktır.
4. Saç iyice durulanmalıdır. Saçın iyice durulanması saçta ve saç diplerinde bulunan kepeğin iyice temizlenmesine yardımcı olacaktır.
5. Saçları düzenli olarak yıkamaya özen göstermelidir.
6. Saç derisine limon suyu veya badem yağı ile masaj yapmak da kepeğe karşı etkili sonuç verebilir.
Ne zaman hekime danışmak gerekir?
Yukarıdaki önlemler alındığı halde saçlardaki kepek sorunu hala devam ediyorsa, kepek oldukça yağlı ve sarı bir görüntü aldıysa, deride kızarıklık ve kaşıntı varsa hekime danışmakta fayda vardır. Çünkü deride seboreik dermatit denilen cilt sorunu oluşmuş olabilir.

betnıvate losyon kullanın . kesınlıkle 1 gunde faydasını goreceksınız. ben yıllarca cektım. hafıf egzamamsı bır durum yasadım. sureklı sac derım kuruyup kepek kepek dokuluyordu. sıyah gıyemıyordum. yaslı bır eczacı amca soyledı. betnovate kullan dedı. ve Allah ondan razı olsun. harıka bısey bu... ınsallah ben de bıkac kısıye destek olmusumdur..

bende bu sorun mevsimlik olarak ortaya çıkıyor, belirtileri seboreik dermatite benziyor ama doktora gitmediğim için emin değilim o konuda. Kışın artıyor, yazın olmuyor. Başımı kaşıdıkça kepeksi birşeyler oluyor, bir de saçım yağlı ve uzun o nedenle her gün yıkayamıyorum. Saçımı koyulttuğum için şimdi dikkat çekiyor gibi... Kepek şampuanı kullandım geçmedi.

head&shulders adlı şamp. ortalama 2 ay kullandım fakat hiç bir etkisi olması. tam tersine kepek prb. attı. dermatolğa gittm. piyasada bulunan bir çok şampuanın (kepek şamp dahil) kepeği tetiklediğini ve saçı olumsuz etkilediğini söledi. medikal şamp. aldm fakat onu max 4 hafta kullanabilomuşuz. içnde kortizon varmış. eczaneden ''phtyeol'' adlı ithal bir şamp. aldm saçlarımda hiç bir kepek kalmadı. fiyatı piyasa şamp göre biraz daha palı ama tamamen yok etti bu illeti. tavsiye ederim. :)

evet ya sürekli kepeğe karşı etkili şampuanların kullanılması kepeğin aksine daha fazla oluşmasını sağlıyormuş.bunu duymuştum ve ablamdan şahidim kendinin yıllarca kepek problemi vardı hep kepeğe karşı şampuan kullandı ama sorun yıllarca devam etti.(her ne kadar aktardaki bir takım yağlara güvenilmese de)mecitefendi çörekotu yağını banyodan önce saçlarının diplerine masaj yaparak tırnaklamadan uyguladı yarım saat sonra yıkadı.2-3 şişe kadar yağ kullandı ablam.21 kullandı sonra 1 hafta ara verdi bir 21 gün daha kullandı ablamın saç diplerinde kaşıntı ve kepek sorunu Allah'a şükür geçti.denemenizi öneririm inşallah fayda görürsünüz.
haaa ablam her yıkamadan sonra saçlarına sirkeli su döküp durulamadan çıkar.sirkenin kepeği önleyici ve saçları parlatıcı etkisi var...

Kepekten Kurtulma Yolları kepekten kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır.

Kepek ölü derinin pul pul saç derisinde gözükmesidir. Kepek bulaşıcı değildir, ve genelde ciddi bir sorunda değildir.
Fakat ne kadar temiz olursanız olun, kepekli saçlarınız varsa bakımsız, kötü görünürsünüz.Kepekli saçla dolaşmak pek estetik gözükmediğinden herkes bu dertten bir an önce kurtulmak ister.
Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu için tıklayın: http://www.kadinlarkulubu.com/portal/guzellikkozmetik/kepekten-kurtulmanin-15-dogal-yolu-62797.html

Kızlar kepek sorununuz varsa aktardan çayağacı yağı alın şampuanınıza 20-40 damla kadar katın kepekten eser kalmıyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben kepek şampuanı satıyorum onlar kepeği yok ediyo ama saçları kacık gibi yapıyor.. bi taneside saçı yumşak yapıyor ama çok kötü kokuyor.. biride çok döküyor.. bitkisel şampuanlar var onlarda kaşıntı yaptı bu günde siyah badi giyinmişim imdat yaa!!

heden şolders iyi bi şampuana benziyor zepp peki bu şampuan saçı sert yapıyomu parlaklığı nasıl yapıyor alıcam bi tane ama emin olmak istiyorum. (evde yarısı kullanılmış bi sürü şampuan olduda :yes:

arkadaşlar zigavusun medi cade klinik şampuanını kullanmalısnız.pullanma saç derisi sorunları tamamen tedavi edici üründür.bana da hekim önerdi..

Sonunda kortizonsuz bir urun buldum ve çok etkili. Vichy nin dercos anti pellicure diye bir ürünü. Rengi turuncu. Dua edeceksiniz bana.

Back
X