kereviz nasıl pişirilir tarif eder misiniz

önce kerevizler soyulur ve doğranır.sonra içinde su olan kaba limon suyuda eklenir haşlanır.başka tencerede ince-ince doğranmış soğan pembeleştirilir.kıyma eklenir salça ve tuz eklenir.biraz ateşte kaldıktan sonra alınır.ve kerevizler haşlandıktan sonra süzülür.üstüne salçalı soğanlı kıyma ilave edilir.tencerede un ve yağ kavrulur.ona biraz sütle tuz eklenir.iyice karıştırarak pişirilir.kıymalı harcın üzerine gezdirilir.üstünede rendelenmiş kaşar eklenir.18-190 derece ısıtılmış fırında kızarana kada pişer.
azeriyim umarım iyi anlata bilmişimdir.

kereviz salatasını da öneririm bayanlar süper oluyo.şahsen kereviz olduğunu bilmeden yedim yoksa tadına bakarmıydım bilmiyorum :4:

kerevizi soyup rendeliyosunuz.sarmısaklı yoğurda karıştırıyosunuz.tercihen biraz mayonez eklerseniz daha güzel oluyor.servis tabağına yaydıktan sonra üstüne iri kıyılmış ceviz ve yağa baharat koyup az yaktıktan sonra üstüne gezdiriyosunuz.. kesinlikle tavsiye ederim :56:

kesinlikle katılıyorummm :) geçenlerde yengem yapmıştı sofraya koymuş ben onu patates sandım :9::9: yiyince anladım :) süper olmuştu ama üzerinde ceviz ve baharat yoktu..oda güzel fikir aklımda bulunsun:)

önce kerevizler soyulur ve doğranır.sonra içinde su olan kaba limon suyuda eklenir haşlanır.başka tencerede ince-ince doğranmış soğan pembeleştirilir.kıyma eklenir salça ve tuz eklenir.biraz ateşte kaldıktan sonra alınır.ve kerevizler haşlandıktan sonra süzülür.üstüne salçalı soğanlı kıyma ilave edilir.tencerede un ve yağ kavrulur.ona biraz sütle tuz eklenir.iyice karıştırarak pişirilir.kıymalı harcın üzerine gezdirilir.üstünede rendelenmiş kaşar eklenir.18-190 derece ısıtılmış fırında kızarana kada pişer.
azeriyim umarım iyi anlata bilmişimdir.

valla canım harika anlatmışsın maşallah :) çok güzel bi tarif buda..eline sağlık hemen yazıyorum bunu da :) teşekkür ederim

canlarım hepinize tek tek teşekkür ederim baya bi kereviz tarifim oldu :9: eliniz dert görmesin zaman ayırıp yazdınız :) yarın yapıcam bakalım inşAllah güzel olur:)

bişey diil.bende çok var böyle yemek tarifleri.annem 3 teyzem anneannem yengelerim sabahtan akşama kadar mutfakta.sanki aşçılar.haliyle bende bişeyler kapıyorum onlardan.

cnm bi arkadaşım çok önerdi portakallı kerevizi bi türlü netten tarifini alıp da yapamadım:1:

merhabalar;
Ben kereviz yemeğini etli ve terbiyeli yaparım çok lezzetli olur.

Kuzu eti yada dana etini (istenirse tavuk eti hatta kanat ile de çok lezzetli olur)güzelce pişiriyorum.
Daha sonra soğanı biraz kavurup etleri ekliyorum etlerle de biraz kavurup et suyunu ilave ediyorum.
Su kaynadığında havuçları ekliyorum.
Havuçlar pişerken patates ve kerevizi soyup doğruyorum ( çok küçük doğramıyorum biraz irice olmalarını tercih ediyorum) ve tencereye ilave ediyorum tuzunu ekleyip kısık ateşte karıştırmadan pişiriyorum.
malzemeler pişince ocağı kapatıyorum.
Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıyorum yemeğin suyundan terbiyeye ekleyip karıştırıyorum ve tencereye terbiyeyi ilave ediyorum.
Kaşık ile karıştırmadan tencereyi sallayarak terbiyeyi dağıtıyorum. Kaşıkla karıştırmamamın özel bir sebebi yok sadece sebzelerin dağılmamasını istediğimden.

Afiyet olsun:16:

Not: Salça yada domates kesinlikle koymuyorum bu kereviz beyaz oluyor. Arzu ederseniz kerevizin körpe yapraklarını da doğrayıp yemek piştikten sonra ilave edebilirsiniz ayrı bir lezzet katar. Bu şekilde pişirmenizi öneririm çok beğeneceğinize eminim.

Son düzenleme:
43 yaşındayım.
Bu seneye kadar kereviz pişirmedimde yemedimde.
Amaaaa bu yıl portakallı kerviz tarifi aldım.
Artık her hafta pazardan kereviz almadan çıkmıyorum.
1/2 çay bardağından azıcık fazla zeytin yağında koca bir soğanı doğrayıp kavuruyorum.
renk almadan içine 1 ortaboy havuç ekliyorum.
bir kg kerevizi ve 1 iri patatesi kuş başı doğrayıp kavrulan malzemelere ekledikten sonra 2 orta boy
portakalın suyunu, 1silme tatlı kaşığı şekeri,tuzunu koyuyorum.
Malzemelerin seviyesine ulaşacak kadarda su ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı pişiriyorum.
Çatalla kontrol ederek piştiğini anlıyorum.
Çooooook lezzetli oluyor çok.:56:

55 senedir kerevizi ağzına sürmeyen babama bile sevdirdim... :)

kerevizleri soyup küp küp kesip unlu limonlu suda bekletiyorum..kararmaması için. o sırada zeytinyağ tuz şekeri tencereye koyup ,doğradığım havuçları ve patatesleri kavuruyorum... saha sona kerevizleride biraz çeviriyorum.. daha sonrada 4-5 tane portakal sıkıyorum 2 bardak çıkacak şekilde. su ilave etmeden sadece portakal suyunu ekliyorum.bir adette kereviz yaprağı ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyorum .20 dk sonra bezelyeleri ekliyorum..biraz da öyle pişiyor.. ve sonra başka bi kaba alıp servise hazır oluyor..

Back
X