Sebze Yemekleri Kereviz Sandalı-Yudum Ayçiçek Yağı Sponsorluğunda

Pia Donna

Saçlarım beyazlıyor, uzun uzun anlatamam herşeyi..
Pro Üye
15 Şubat 2017
1.197
3.940
133
Kûba
Merhaba Arkadaşlar kerevizi çok seven biri olarak kış sebzeleri başlığı adı altında sizlerle severek yaptığım Kereviz Sandalı tarifini paylaşmak istedim.

Öncelikle mazlemeler:
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo dana kıyma
2 orta bor kereviz (Ortadan iki böldüğümüzde 4 parça elde etmiş olacağız)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan(İsteğe bağlı daha fazlada kullanabilirsiniz)
Süsleme için çeri domates
Tuz-Karabiber
Ve sevgi:)))

IMG-20170218-WA0006.webp

Nasıl yapılır ??

Öncelikle bir tencerede kerevizlerin kabuklarını tamamen soyup ortadan ikiye ayırıp içlerini oyalım.(Kabuğunu çok fazla inceltmemeye dikkat edelim.) Sonra bu dört parça elde ettiğimiz kerevizleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım. Yıkayıp ayıkladığımız ıspanağımızı da bir tencerede soğan ve yağda suyunu çekene kadar kavuralım.

IMG-20170218-WA0002.webp

IMG-20170218-WA0003.webp

Diğer tarafta köftemizin harcını hazırlayıp köfteleri top şeklinde yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim ve fırında kızartalım.
Köfte harcı:Yarım kilo kıyma,bir adet soğan,tuz,karabiber.
IMG-20170218-WA0004.webp

IMG-20170218-WA0005.webp

Haşlanması tamamlanan kerevizlerimizi servis tabağına alalım, kavurduğumuz ıspanağın içine bir tane havuç rendeleyip harmanlayalım.
IMG-20170218-WA0007.webp

Servis tabağına aldığımız kerevizlerin içine önce ıspanak harcından göz kararı koyalım,
IMG-20170218-WA0008.webp

Ve en son sunum, ıspanak harcının üzerine fırında kızaran köftelerimizi de ekleyip çeri domatesle süsleyip servis yapabiliriz.(Köfte ve çeri domatesleri kurdan yardımı ile tutturdum)
IMG-20170218-WA0009.webp

Birde kuş bakışı görünümle bakalım:)))

IMG-20170218-WA0010.webp

Kalorisi düşük ve besleyici bir sebze yemeğidir.

Afiyet olsun...

Ellerine,emeğine sağlık canım çok güzel ve lezzetli görünüyor:kk77:

Bizim evde kereviz çok sevilir,ben normal yemeğini yapıyorum,yapraklarını hiç atmam,kimisi kokusunu sevmez ama eşimde bende çok seviyoruz.

Yarışma da başarılar dilerim,çok lezzetli görünüyor.

Ellerine,emeğine sağlık canım çok güzel ve lezzetli görünüyor:kk77:

Bizim evde kereviz çok sevilir,ben normal yemeğini yapıyorum,yapraklarını hiç atmam,kimisi kokusunu sevmez ama eşimde bende çok seviyoruz.

Yarışma da başarılar dilerim,çok lezzetli görünüyor.
Cok tskr ederim:)) toplumumuzda dedigin gibi genel anlamda pek sevilmez kereviz ama besin olarak cok faydali saplarini corbadada kullanabiliriz.Cevizli yogurtlu salatasini hic denedin mi bilmem ama onuda öneririm. :))

Back
X