Çorbalar Kereviz sapı çorbası...

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
58.913
225.089
1.223
53
$image.webp
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kereviz sapı( sap ve yapraklar kullanılacak)
1 havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Nane

Yapılışı:
Kereviz saplarını güzelce yıkayın, havucu, patatesi, soğanı soyun, onları da yıkayın, kerviz sapları uzun olduğundan birkaç parçaya bölüp çorbayı pişireceğiniz tencereye koyun, patates, havuç, soğanı da çorbayı pişşnce blenderdan geçireceğimiz için bütün olarak tencereye koyun, tuzunu ve göz kararı suyunu ekleyip pişirin.( yoğun kıvamlı çorba sevenlerdenseniz suyunu çok koymayın, sebzelerin üstünü kaplayacak şekilde su ekleseniz yeterli olur)

Kereviz sapı çabuk pişer, havuç ve patates yumuşayana kadar pişirseniz yeter, bu da takribi 30 dakika.

Çorbanın ana malzemesi pişşnce ocaktan alın ve malzemeyi püre olana kadar blenderdan geçirin, bir küçük kaba zeytinyağını koyup ocağa koyun, yağ ısınınca içine pul biber ve nane ekleyin ve bu karışımı çorbanın üstüne dökün.
Çok pratik, kolay ve sağlıklı bir çorba:34:

Püf noktası: Bu çorbanın içimi ağırdır ama kereviz sapının faydaları sebebiyle kış aylarında en azından haftada bir kere yapılmasında yarar var, çorbayı zorlanmadan içmek istiyorsanız sıcak tüketmenizi tavsiye ederim, ılındıkça ağırlaşıyor ve yemek zorlaşıyor.
Çorbanın suyunu çok kaçırırsanız ve haddinden fazla sulu olursa ocakta 2 kaşık un kavurun ve bir çırpıcı yardımıyle yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Zeytinyağı kullanmayanlar tereyağ'da kullanabilir, yağ cinsi sizin tercihinize kalmış.

Ben çorbayı yaparken bu malzemeleri kullanıyorum ama sizler isterseniz içine kerevizin kendisini, brokoli vb sebzeler katarak çorbayı zenginleştirebilirsiniz. Yemyeşil bir çorba olduğundan biz uzaylı çorbası diyoruz:)))

Afiyet olsun...

müdürüm görsel olaydı iyiydi sanki:26:

bu tarifin normal kerevizlisini ben biliyordum ve yapıyordum. saplarını değilde normal kerevizi koyuyordum.
biraz önce bölesini denedim, o da gayet güzel oldu, ellerinize sağlık

kerevizi çok severim denerim bende bu tarifi teşekkürler

Back
X