Kese hakkında

melikelerce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2022
241
285
53
35
Merhaba ☺️ Yine ben bilgisizliğimi sizlerin tecrübeleriyle gidermek için bir soru soracağım 🙈
Son adet tarihime göre hamileliğim 6 hafta ama bugün kese gözüktü ve doktor 5 haftalık dedi. Tam olarak nasıl oluyor bu hesap kafam karıştı. Normal mi şu an kesenin 5 haftalık olması. Ya da geç mi döllenmiş nolmuş beni bi aydınlatırsanız çok sevinirim 😊

Eklentiler

• D3D81DD9-CF02-4D10-A894-4BEEF6BFAEB2.webp
    D3D81DD9-CF02-4D10-A894-4BEEF6BFAEB2.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 55
1 hafta geriden ya da ileriden gelmesi bi şey ifade etmez. Son adet tarihiniz ne zaman?

Her kadında yumurtlama dönemi farklı. Genel olarak 14 gün olarak hesaplanıyor ama elbette robot değiliz. Hamilelik için ilişki gününüzü tahmin edemezler o yüzden son adetinizin başladığı günü esas alıyorlar. Yani biz 5 haftalık dediğimizde aslında ortada 5 haftalık bir bebek olması imkansız 🙈
Ben cuma günü ikili test için gittiğimde tam 12 haftalıktı ama ultrasonda 12+5 çıktı. Doktor 8 güne kdr çok normal fazlası ya da azı için takip etmek gerekir dedi. Genelde aradaki fark düzeliyormuş; geriden geliyorsa kapanıyormuş, ileriyse yavaşlıyormuş falan.
Henüz çok küçük ilk trimester bittikten sonraki ölçümler daha net sonuç verir tahmini doğum tarihi vs için.

Her kadında yumurtlama dönemi farklı. Genel olarak 14 gün olarak hesaplanıyor ama elbette robot değiliz. Hamilelik için ilişki gününüzü tahmin edemezler o yüzden son adetinizin başladığı günü esas alıyorlar. Yani biz 5 haftalık dediğimizde aslında ortada 5 haftalık bir bebek olması imkansız 🙈
Ben cuma günü ikili test için gittiğimde tam 12 haftalıktı ama ultrasonda 12+5 çıktı. Doktor 8 güne kdr çok normal fazlası ya da azı için takip etmek gerekir dedi. Genelde aradaki fark düzeliyormuş; geriden geliyorsa kapanıyormuş, ileriyse yavaşlıyormuş falan.
Henüz çok küçük ilk trimester bittikten sonraki ölçümler daha net sonuç verir tahmini doğum tarihi vs için.
Çok teşekkür ederim cevabınız için ☺️ Gerçekten o kadar karışık işlermiş ki bi de ilk olunca heyecan var kaygılar stres var 😊

Çok teşekkür ederim cevabınız için ☺️ Gerçekten o kadar karışık işlermiş ki bi de ilk olunca heyecan var kaygılar stres var 😊
Evet, benim de ilk olduğu için bazı şeyleri algılamakta güçlük çekiyorum 🙈 Hem doktorun yönlendirmesi hem de çevremdeki tecrübeli arkadaşlarım sayesinde bir şekilde çözüyoruz şimdilik. Sağlıkla kavuşun inşallah 🥰

Back
X