Keske anneme demeseydi...

Arkadaslar kac gundur cok canim sikkin. Arkadas annesi ben benim annem tatile gittik. Sonra donuste ugradigimiz bir yerde annem foto cekindi iste ben gunes gozlugumu verdim. O sirada annem insta koyariz diye saka yapti. Babami kaybettik dokuz yil oldu daha annemi yeni yeni toparladim. Arkadasin babasi yasiyor. Arkadasin annesi dediki anneme koy belki birini bulursun. Ben de annem de dumur olduk ne doyor die. Sonra bana yeniden once annen evlenir belki dedi gulerek. Annemin en nefret egtigi laf ama hem naifdir hem de benim arkadasimin annesi aramiz bozulmasin diye birsey demedi. Ben dondugumuzden beri aramadim arkadasi. Arkadas da annesi bunu soylerken guldu. Bes yillik arkadasim yani cok zor gunlerimde yanimda olmustur ama bu konu da hashas oldugumuzu bilir. Ne yapsam bilemedim. Haftaya gitcem iki ay kadar olmuuacam. Arar sorarsa ne oldu diye soylesemmi bilemedim. Bu arada arkadas da evli degil kendine bile boyle birsey denirse koyar oturtur. Cok canim sikkin demesem icimde buyucek desem zor gunlerimde yanimda oldu diye silip atmayayim diyorum. Annemi bir daha asla annesiyle muhatap etmem. Ne yapsam? Cok canim sikkin. Ben annemin ustune titriyorum elalem gelip napti. Bir hazir cevap olamadim. Bunu yazarken bile agliyorum sinirden hala. Yazik annem diyor ki benden oldu keske inste koyarim demeseydim.
Kesinlikle soylemelisin ve arkadaşlığını azaltmalisin ben de böyle densizlikler karşısında susup yeter ki aramız bozulmasın derdinde olan bir insanım ama yeter! Benim karsidaki üzülür diye agzima alamayacagim bir lafi bana da soylemesin kimse....densiz insanlara karşı sustukça kendilerini bi bok sanıyorlar....

öncelikle 'koyar oturturdu' gibi tabirler kullanmamanızı sosyal hayatınız açısından tavsiye ederim.
konuya gelirsek, anneniz ve siz kırılmış olabilirsiniz ama böyle espriler maalesef dönüyor hep belki onlar düşünemedi.
çokta kalp kırmadan uyarırsınız yeri gelince.
annenize de hayatta herkesin kendisi kadar naif olmadığını ve takmaması gerektiğini söylersiniz siz büyüttükçe o da büyütür yok sayın gitsin bence.

Tatile gidildiğine göre bir samimiyet var evet, ama o kişinin de annenizin hangi sözü kaldırıp kaldıramayacağını bilecek kadar tanıması lazım.

Arkadaslar kac gundur cok canim sikkin. Arkadas annesi ben benim annem tatile gittik. Sonra donuste ugradigimiz bir yerde annem foto cekindi iste ben gunes gozlugumu verdim. O sirada annem insta koyariz diye saka yapti. Babami kaybettik dokuz yil oldu daha annemi yeni yeni toparladim. Arkadasin babasi yasiyor. Arkadasin annesi dediki anneme koy belki birini bulursun. Ben de annem de dumur olduk ne doyor die. Sonra bana yeniden once annen evlenir belki dedi gulerek. Annemin en nefret egtigi laf ama hem naifdir hem de benim arkadasimin annesi aramiz bozulmasin diye birsey demedi. Ben dondugumuzden beri aramadim arkadasi. Arkadas da annesi bunu soylerken guldu. Bes yillik arkadasim yani cok zor gunlerimde yanimda olmustur ama bu konu da hashas oldugumuzu bilir. Ne yapsam bilemedim. Haftaya gitcem iki ay kadar olmuuacam. Arar sorarsa ne oldu diye soylesemmi bilemedim. Bu arada arkadas da evli degil kendine bile boyle birsey denirse koyar oturtur. Cok canim sikkin demesem icimde buyucek desem zor gunlerimde yanimda oldu diye silip atmayayim diyorum. Annemi bir daha asla annesiyle muhatap etmem. Ne yapsam? Cok canim sikkin. Ben annemin ustune titriyorum elalem gelip napti. Bir hazir cevap olamadim. Bunu yazarken bile agliyorum sinirden hala. Yazik annem diyor ki benden oldu keske inste koyarim demeseydim.
Kesinlikle soylemelisin ve arkadaşlığını azaltmalisin ben de böyle densizlikler karşısında susup yeter ki aramız bozulmasın derdinde olan bir insanım ama yeter! Benim karsidaki üzülür diye agzima alamayacagim bir lafi bana da soylemesin kimse....densiz insanlara karşı sustukça kendilerini bi bok sanıyorlar....

Kötü niyetle söylenmis bir laf değil. Tatile gidecek kadar samimi iseniz aranızda konuşup halledebilirsinjz.

anneniz 65 yaşındaysa, arkadaşınızın annesi de o yaşlardadır.
densiz kadın söylenecek laf mı bu.
dostunu seyahatte tanı derler.
yaş alınca bazı konulara şaka adı altında bile tahammül edilemez. anneniz haklı. neye kırıldığınızı söyleyin, kimsenin eleştiriye tahammülü olmadığından siz bitirmeseniz de o bitirir zaten.

Güldürmek istemiş bu kadar abartılıcak bir şey yok, hakaret amaçlı dememiş bende nineme ve onun ablasına şen dullar derim kocaları öldüğü için güleriz..tamam siz hassassınızda böyle insan silecek bişi göremedim hem belki evlenir başkasıyla yoldaş bulur

Annem de bu tarz laflari kaldiramiyor.65 yasinda ve o uzuldugu icin ben uzuldum. Bu tarz seylere acik biri degil yani.
Annenizin 45 yaşında olacağını düşünmüştüm. Yuh diyorum yani. Insan biraz yüzsüz olsa der ki sizin eşiniz vefat ederse oyle yaparsanız galiba ama bizim tarzımız değil.

Bakın birisi size böyle densiz şaka yapmaya cesaret ediyorsa siz de anında bundan hoşlanmadığınızı belirtmelisiniz.
O sizi üzmekten korkmuyor ve densiz bir şaka yapıyor ama siz bu densizlikten hoşlanmadığınızı söylemeye korkuyorsunu. Çünkü onu üzeceğinizi düşünüyorsunuz.

Arkadaşınızla ya da annesi ile konuştuğunuzda o gün söylediklerinin sizi çok üzdüğünü ve böyle bir şeyi bir daha tekrarlamamalarını isteyin. Siz bunları söyledikten sonra ''özür dilerlerse'' gerçek arakdaşlarınız olduklarının kanıtıdır.

Ama daha sizin alıngan olduğunuzu, bunda ne var vb. savunmaya geçerlerse demek ki orada bir kötü niyet var.

O size böyle densiz bir şaka yapmaktan çekinmiyor da siz mi çekineceksiniz???

65 yaşında da evlenmek isteyen evlenir de bunu söylemek o hadsize düşmez yani ..arkadasina veya.annesine "kişinin fikri neyse zikri odur demekki sen her attığın adımı koca bulayım diye atıyorsun " de görüşme gereksiz

Bu kadar görüşmeyi kesme, asla plan yapmamalık bir şey yok, kadın dedi diye annen evlenecek değil.
Bence asıl mesele annenizin 9 senede toplanamamış olması

Foto koymakla biri bulunsaydı şimdiye X (arkadaşının adı) bulurdu diyip sende laf soksaydın madem
Ne kadar patavatsız bir cümle
Madem o an lafını söyleyemedin mesaj at söyle o an çok kırıldım ama kendimi tuttum annenin anneme böyle bi laf sarfetmesi ve senin de gülmen zoruma gitti bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu biliyordun üstelik.. diyebilirsin.

arkadaşınızın sizin kötü günlerinizde yanınızda olduğuna göre, kötü biri değil, o an düşüncesizce bir laf etmişler ama kötü niyetli olduklarını düşünmeyin,
babanıza Allah rahmet etsin, 9 yıl geçmiş ama anneniz için kolay olmamıştır, Allah yardımcınız olsun
arkadaşınız ve annesi sizin bu konuda be kadar hassas olduğunuzu bilemeyebilirler
ayrıca canım sen yarın öbür gün evlenip gittiğinde annen yalnız kalacak, başka kardeşlerin var mı
sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama belli ki bu konuda çok hassassın,
arkadaşınla uygun bir dille konuş, bu konuda hassas olduğunu bir daha bu konuyu açmaması gerektiğini
çok açık ve net bir şekilde ifade edersen, bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız inşallah

Cevap veren herkese teşekkürler. Evet annem isteseydi yeni hayat kurardı bu yöndeki yorumlar için söylüyorum. Ama babama çok bağlıydı zor atlattı. Aniden gitti babam. Soyleyiş biçimi hoş değil. İnste foto koyan guzel gıynen herkes mi birini arıyor yani. O annemin bileceği iş ben dahil kimseye laf düşmez. Annem çok üzüldü o yuzden ben de uzuldum.

Keşke annem cevap verseydi gerçekten. O zaman sıkıntı olmazdı özür dilerler konu kapanırdı. O lafı yutmak beni iyice sinir etti. Annem uzuldu ve ben sustum diye yiyorum kendimi.

Uzak duruyorım şimdilik sorarsa da usluplu bir şekilde aktarmaya karar verdim. Neticede kimse kimsenin ozel alanına bu kadar şuırsuzca girmemeli diye düşümüyorum.

Tatile evet herkesle gidilmez ama biz planlamıştık duyunca dur biz de gelelim dediler. Diyecek birsey kalmadı.

Öncelikle başınız sağolsun. Ben tepkinizi abartı buldum tatile gittiğinize göre belli samimisiniz aradaki samimiyete güvenmişlerdir. Babanız öleli 9 gün olmamış ki 9 sene olmuş anneniz tekrar evlenmek isteyebilir en doğal hakkı veya onunla bu konuda konuşulabilir bu da bana anormal gelmedi. 65 yaş çok yaşlı bir yaş değil ki. Kullanılan üslup size biraz alaycı gibi geldi sanırım öyleyse haklısınız ama burda cevap vermesi gereken kişi anneniz ben düşünmüyorum bu konuyu kapatalım der bir daha da açılmaz konusu

Back
X