Keşke çalışma arkadaşlarımızı seçebilsek.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Bu kurumda minik mobbinglere maruz kalıyorum arkadaşlar, mobbingin miniği de olur mu bilemedim ama. Hayatımı cok etkileyen bir şey olmadığı ama ufakta olsa canımı sıktığı için minik diyorum.

Bir odada üç kişi olarak çalışıyoruz. Şefim anlayışlı bir insan olduğu için ondan yana sıkıntım yok. Ama kalan diğer kişi hakkında en başından beri yanılmıyormuşum diyorum bugünlerde. İlk zamanlar aramız çok kötüydü, sonra aynı odayı birbirimize dar etmenin anlamı yok deyip çözmüştük. Yani ben çözdüğümüzü sanıyordum. Geçenlerde izinle ilgili bir sıkıntı yaşadım, yanlış anlaşılmalar oldu müdürlerle alakalı ve canım sıkkındı bayağı, kendisi de gördü bunu. Dün de bu durum üzerinden laf soktu bana. 55 yaşında adam, tiye alarak yaşadığım sorunla ilgili laf soktu. Böyle yazınca çok basit gibi oldu ama günlerdir canımı sıkan bir konu hakkında bana laf atan biri her türlü şeyi söyleyebilir benim nezdimde. Kaldı ki olabilecek tüm sorunlarımızı çözdüğümü sanmışken yani. Destek beklemiyorum ama en azından onu ilgilendirmeyen bir konuyla ilgili muhalefet olması gerekmez. Biri gelip emeklilik yaşın gelmiş dese alınacak insan ben odaya girdiğimde iki yıllık memur çen çen konuşuyor diyor mesela.Hala nasıl şaşırabildiğime şaşırıyorum. Kuşak farkı desem kendimden 20 yaş büyük başka memurlarla da çalıştım, hiçbirinde böyle olmadı. Vatandaş gelir ilgilenmez, homurdanır. Onunla anlaşabilmek için illa yağcılık yapıp sürekli alttan alman gerekir. ( bu kurumda müdürlere bile bunu yaparsan anlaşıyorsun o derece liyakatsiz) Görmemezlikten geldiğim dönemde şefime gidip yerimi değiştireceğim, ne muhabbet var ne bir şey diyen insan konuştuğumda da beni pişman ediyor. Kaç yıllık memur ve bence hala adabı öğrenememişken benim hizmet yılıma laf atıp kendince küçük görüyor. İyi davranıp karşılığında bunları görmektense tekrar görmezden gelmek istiyorum bu insanı. Selam versen de zoraki cevap alıyorsun, bundan böyle ne iyi akşamlar ne günaydın, ne soru ne muhabbet kati suretle muhatap olmak istemiyorum.
Siz olsanız ne yaparsınız?

Peki kimse seninle iş arkadaşı olmak istemezse ne yapacaksın? Öyle yaa...iş arkadaşımızı seçme hakkına sahip olsak bizimle iş arkadaşı olmak istemeyen de olabilir Sen gir odana otur calismani yap,"sohbet muhabbet olmuyor " diye şikayet olursa da ;"ben bu işi yapmak için ise alindim X kişisini eğlendirmek için değil...padisah soytarisina mi benziyorum ?" dersin .Uzun yıllar bu işi yapacaksan milletin stres topu ,günlük meskalesi olmamayı öğrenirsin

O minik mobbingler, iş çıkışı eve ağlayarak gidip saatlerce neden? diye hayatı sorgulamaya yetiyor malesef. En son işimden neden ayrıldığımı ve yaklaşık 10 yıldır çalışmamama sebep olan küçük ama(iş arkadaşlarıma göre) beni derinden yaralayan anımı paylaşmak isterim sizinle. 55 yaşında olan muhasebecimiz ve kızıyla hüküm sürülen bi iş yerindeydim. Benden önce çalışan 2 personel daha vardı. Patron dışında bu saydıklarım, ay sonu geldimi primleri alıp bi odada kapıyı kapatıp kendi aralarında bölüşürlerdi. Daha da acısı bayramda yatan paramı, muhasebecim elimden tutup atmye götürüp, o parayı biz istedik ama senin hesabına yatırmışlar diye çektirip almıştı elimden. Henüz 20li yaşıma yeni giriyordum, nedendir bilmem sesimi çıkarmadım bozukluk dahil hepsini çektim verdim ve istifamı verdim ayrıldım. Hiç unutamıyorum ben de. İzin günlerimi bile yok saydıkları olurdu. Kısacası, kötü kalplilere denk gelmek zor hele geçinme çabasındayken...

Kimse benle çalışmak istemezse daha iyi işte, dısarıda gördüklerime selam verir geçerdim ne güzel. kalınlaştırdığım cümleler de süpermiş bu arada, bunu söylesem aaa bana saygısızlık yaptı diye gider müdürlere anlatır. biri kendi devresi çünkü

Yok ben taaaa işe alımdan başlattım "iş arkadaşını seçme hakkını" ondan dedim .Sen direkt muhatabına "çok isim var X bey /hanım ...siz de biliyorsunuzdur gerçi isyerindeyiz sonuçta ve bu işleri yapmak için maaş alıyoruz" dersin. Amirin uzuyormussun benim devremi mealinde seninle bir konuşma yaparsa " işimi yapmama sürekli sohbet etmeye çalışıp cevap beklemek suretiyle engel oluyor "dersin.Koyuyla alintiladigin bölümü tekken söyleyebilirsin.Kimsenin olmadığı ortamda şok lafını geç ...sahitli ortamda "X bey/hanım lütfen işimi yapmama engel olmayın " dersin

Anladığı dilden konuş sende 2 3 kez laf sok çekinir konuşmaya sende emekliliği gelmiş gençlerin bir önünü açsan de
Kimsenin ego malzemesi olma başlarım yaşına
Yaşına göre davransın uyuz
Tatlı Sert ol gülerek alttan alttan

Taze bir işsiz olarak yazıyorum maalesef o mobbingler ufak ve büyük diye ayrılmıyor. Beni çok çok üzdüler ve ben en sonunda dayanamayıp gidip patronla konuştum. Patronda bu şartlarda verimli olamazsın dedi çıkışımı verdi. Haklarımı falan da yatıracaklarını söyledi. Ama içimde hala onları mahkemeye verme isteği nasıl var anlatamam.
Yerinizde olsam asla cevap bile vermem. Gitsin kime şikayet ediyorsa etsin hatta odasını değiştirsin. Terbiyesiz !

sanırım biraz arsızlığa vurmak gerekiyor, çünkü bunu yapan herkesi iş hayatına adapte olarak görüyorum. belki de yanılıyorumdur

Aynı duyguları yaşadım, özel sektörde. Dayanamadım ve işimi yapmaya aşıkta olsam, onlarca bana umut bağlayan “danışanımı” bırakmakta olsa ucunda...bıraktım... o insancıklar işten vazgeçmeye sebep olacak kadar mundarlar. Şu süreçte ben evimdeyim onlar orda devam etmekteler. Hayat ne tuhaf bazen...

arkadaşım sakın bu adamdan çekinme, sakın bak.
ben de aday memurken bu yaş grubundan o kadar çektim ki neler yaptılar anlatamam.şimdi 10 yılı doldurdum.
asla lafını çekme, çekingen durma. korkma, sinirlerini bozma
ne zaman olursa olsun cevabını ver, onunla iyi geçinmek zorunda değilsin asla.iş dışında tek kelime etme onunla
korkma hiçbirşey olmaz

en fazla gider kendi grubuna beni anlatır arsız diye. yok yok bidaha asla muhatap olmayacağım, iyi olmaya falan gerek yokmuş gerçekten. ilk geldiğimde de bana cocukmusum gibi davrandıgı için kavga etmiştim. hüsumet buradan geliyor

iyi yapmışsın. ben çok iyi biliyorum bu tiplerin tavrını ve tarzını.
işyerinde hele devlet dairesinde yok yaşı küçükmüş yok yaşı büyükmüş geçecek bunları.

iyi yapmışsın. ben çok iyi biliyorum bu tiplerin tavrını ve tarzını.
işyerinde hele devlet dairesinde yok yaşı küçükmüş yok yaşı büyükmüş geçecek bunları.
bana o gün laf soktuğunu bugün tamamen anlamış olduk, şefime de yanılmadığımı söylemiştim, şimdi hak verdi bana.
malum kişi de dolapları falan çarpıyor. Ay allahım ya beni çileden çıkarıyor insanlar

aynı durum bendede var.
genelge saklama.
benım yaptığım zor karışık işleri kendı yapıyor gıbı göstermeler.
mdr yrd kafayı alıp doldurmalar.
istediği gıbı davranmalar.
kaç defa arkamdan iş çevırdıiğini yakaladım.
kullanmaya çalışmalar.
tabi bunları gulerek yapıyor.
iş harıcınde asla konuşmuyordum artık işle ilgilide konuşmuyorum.
gunaydın,i akşamlar bırtek.oda ağzımın içiyle duyulmayacak şekılde.
benım vekılım Allah.kendısının şeytan.
bır tanede kuyruklu şeytan var oda izinde.
ıkısı bır olup kuyu kazmaya çalışıyor bakalım.farkındayım.
hoş kuyruklu şeytan şeytanı sevdiğinden arayıp sormuyor menfatti için kurumda ne olup bıttığini öğrenmeye çalışıyor.
Allah ım buyuk ellerini ayaklarını dolandırsın.
ama eden bulur.demem o ki kelın ılacı olsa kendi başına surerdi

Bence görmezden gelmeye devam edin. Bi şey derse de duymadım, başka bi şeyle meşguldüm bi şey mi dediniz dersiniz.

ne yaparsa yapsın hiiiçççç umursama.
önemli olan senin psikolojin, sakın bozmalarına izin verme.o binadan çıktığın an bir saniye bile aklına getirme olayları.

Böylelerine sessiz kaldıkça kendini bir şey zanneder daha çok üstüne gelir.
Valla yaşına başına bakma çek resti. Dişe diş diyeceksin.
Selam sabah vermiyorsa bırak vermesin ne güzel işte sen de verme.
Bin beterlerini kamu kurumunda yaşamışlığım var. İftirayla soruşturma bile yedim. Bir yandan da işimi kaybetmemek için ders çalışmak, tez yazmak zorundaydım. Ağlaya ağlaya tez yazmaya çalıştığımı bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…