• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke evlenmeseydim

GelecekBahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2015
102
100
103
37
Merhaba kızlar.üç yıllık evliyim uc yılıma tek sıgan huzun oldu.Ailemden cok uzakta yasıyorum eşimin ailesiyle yakın mahalledeyiz.Evliligimin ilk gununden ıtıbaren ailesinin hayatına gore plan yaptk desem yerı eşim ögretmen bende ögretmenim ben evlendikten sonra atandim çocugumz yok.Ailesinin her cumartesı toplanma gunu var o gun kızları ogulları gelinler orda toplanacak sabah on akşam on çoluk cocuk konuşacak bişey de yok unıversite mezunu eşimle ikimiziz kardeslerı okumamış ilk evlendıgim zaman bana sunu getır bunu gotur kalk çay demle falan derdi ablası babamın sokugunu dık anenmın utusunu yap hic bişey demezdim yapardım kavga gurultu olmasn dıye sonra eve gelnce eşimle kavga ederdim gitmek istemiyorum barı sabahtan gitmeyelim çok sıkılıyrm dıye birde zazalar yanimda cogu zaman turkce konşmuylar anlamıyrm turkçe bildikleri halde zazaca konşuyolar sende ogren dıyorlardi eşime ne desem boş ne anlatsam kar etmiyordu gormcedir yapar sudur budur işimde yoktu gidecek yerimde koça sehirde sokaklırnda az aglamadım.sonra eve temel gıdalar dısında bişey almazdı maasını bile soylemiyordu ben kazanıyorum sen degil .bana kırk yılda bi kıyafet alsa en adısıni aliyordu ablamlarda bundan gıyıyo senin ne fazlan var diyordu.O gunler gecti atandım bu sefer maasımı vermedim para mi vermiyorum dıye kavgalar cıkardı.beni ailesine aileme sıkayet etti ailesine sizi sevmiyo ıstemıo falan ailesine karsı kendimi anlatmak bana yaptıklarını anlatmak için ne sözler sarfettm ama ogulları.ailmden bırı gelse yuzune bakmıyo eve bişey almıo calşmadıgım zamanlar bana babam harclık verıyordu onu verıyodum eşime çalıştıktan sonrada kndm aliyrm zatn sonra evlilk danşmanına gıdelimm dedim gittik zor bela orda hep beni şıkayt etmkle ugrastı belki psıkolg bni degistirir dıye parasını da bn oduyrdm .baktım bişey cıkacagı yok bıraktık psıkolog paramızı birleştirmeyı tavsıye etti dınleyp birleştirdim sonra biraz ıyı oldu gıbı ama kavgamiz hic tukenmedi en son babam bana geldi ıkı gun bizde kaldı falan yedı içti lafını yaptı bnde kavga ettm bana vurdu babami aradım hemen geldi bu arada ailem yurtdısında cok kızdı ilk defaa aileme anlattm evliligimi ve babam cok uzuldu eşime cok kızdı ben sana kızımı köle dıye vermedım falan kayınvaldemlerde oglunu tuttu gıtmemi beklediler ama biz devm etmeye karar verdik.uzerinden bir bucuk yıl gectı eşimn ailesine arasıra gidıyorum eşim ailme benmle gıtmyr yanlız gıdıyorum bu kurbanda ıkı gun geldi şimdi geldiginden bu yana ailesine beni ıkı cumaertesidr gotrmk içn ortalıgı yıkıyo bas bas bagırıo ustume yuruyr bnde daha da kotu olmasn dıye gidiyorm ama yuzune bakmak istemiyorum boşanmak istiyorum ama bir yıl tayın alamıyrm ayrıı yasasam burda kimsem yok tek kalsam ailem razı gelmez artk dayanamıyrm boşanmak çok zor bir karar işim var cocugum yok ama ha deyince olmuyor sizce ne yapmalıyım hayatımızda bişeyler degişirmi

Son düzenleme:
Uc yılı uaadıklarımı buraya sıgdırmam kolay degl.benmde hatalrım var ufak tefek ama hersey onn yaptıklarıyla basladı.yenı evli oldugum zamanlaar çalşmıyrdum ozamn eşim eve gelnce beni sevsn benmle ilgilnsn istyrdm ama gazete okmk ıstyrdu bunun şıkayetnı yaptı kavgmz ortya cıkınca babama anlatmş okdr utandmki babamda eve gelnce ilk işin eşin olmalı demş sen yanlş yapıysn demş.bende saf sakın bır hatun deglm bıraz dık baslıyım bilyrm ama gercek sevgiyle yumuşayan bı yapım var eşimden hiç sevgi gormdm ne yapıcamı bilmyrm bu sehırede beni baglayan hc bısey yok

Ne demeli bilmem ki. Sabret... Keşke başka şehre gitme imkânınız olsa. Ben de yaşadım benzer sorunlar fakat şehrin uç noktalarında olmamız bile ise yaradı. Herkes yerini bildi en azından. Tam beş sene çektim ama. En azından siz mesleğinize elinize almissiniz. Kültü r farklı çok mühim. Esinizin size anlayış göstermesi lazım. Konusun. Konuşmak için başka bi mekan kullanın. Biraz ayrı kalın belki. Boşanmaya yönelik değil ama. İyi geliyor biraz ayrılık. Özlemle birlikte kişinin değeri çıkıyor ortaya. Siz onun ailesi içerisinde silinmissiniz... Farkında lık yaratın.

Adya88 sen neler yasadın biraz paylaşırmısın ya işte herkes yasadıgunı bılıyo kimi beyın gocu dıyo kımı bilmem ne.Ben eşim için kıymetli olsam ailesi zaten kıymet verır.Eşim baska sehır fıkrıne karsı boşan dıyo ozaman.mahalle bile degişmek istemıyor ailesine yakın olmak için.

Evlilik çok zor farklı onca yapılana karsı sabrın kalmıyor bazen.Bazende ıyı oluyosun bır an herseyı unutuyosun bahar gelecek sanıyorsun.Düşe kalka devam edıyor yıllar geciyor ama çok sey goturuyor

Severek evlendik ama evlendikten sonra sanki tum buyu bozuldu.
Anladım. Kaç mesaj yazdım yazdım sildim. Olaylar üzerinden gidersem upuzun bir mesaj yazmam gerekecek sana:) Aile terapistine bile gitmişsiniz fayda vermemiş. Açıkcası tek üniversite mezunu biziz yazman acaba eşinin ailesine karşı gururlu mu davranıyorsun fikrini oluşturdu bende. senden çay kahve istenmiş sorun çıkmasın diye ses etmedim demişsin ama belli hoşnut olmamışsın bu durumdan. Tabi nasıl istendiği de önemli. Neyse bunlar ufak şeyler. Eşinide her konuda ben haklıyım diyen dediği dedik bir insan olarak gördüm. Tabi bunlar tamamen tahminlerim yanılıyor olabilirimde. En garibi de severek evlenen birinin eşimden hiç sevgi görmedim demesi!. Bu ne yaman çelişki böyle :) Aile ve kültür farklılıkları da cabası. Sanki siz eşinle aile olmayı biz olmayı becerememişsiniz. Önce bunu çözmeniz gerek gibi geldi bana.

Ben emri vakilerden hoşlanan biri degilim.onlarla tek bagım eşimin ailesi olması gelin demek eksik etek demek.üniversıte mezunuyuz derken aslında sunun için dedım egıtım de dahil hiç bir ortak noktamız yok.ailesıyle ne konuşsbilirm ki saatlerce.Evet aile olamadık katılıyorum.ve eşim gercekten sabit fıkırli.sevgisini eş olarak goremedım evlenen kadardi sanki hersey.Evlilikteki en buyuk fedakarlık sanırım herseyı gormezden gelmek buda cok zor

Ben emri vakilerden hoşlanan biri degilim.onlarla tek bagım eşimin ailesi olması gelin demek eksik etek demek.üniversıte mezunuyuz derken aslında sunun için dedım egıtım de dahil hiç bir ortak noktamız yok.ailesıyle ne konuşsbilirm ki saatlerce.Evet aile olamadık katılıyorum.ve eşim gercekten sabit fıkırli.sevgisini eş olarak goremedım evlenen kadardi sanki hersey.Evlilikteki en buyuk fedakarlık sanırım herseyı gormezden gelmek buda cok zor

Yoo size katılmıyorum herşeyi görmezden gelmek zorunda değilsiniz. Birşeyi daha merak ettim. Eşinizle düzgünce oturup konuşabiliyor musunuz bunları? Kavgasız gürültüsüz yani. Birbirinizi dinleseniz anlasanız ortak bir çözüm yolu bulursunuz mutlaka. Ailesini değiştirmeniz mümkün değil, onları öyle kabul edeceksiniz. Eşinizde değişmez ama birbirinize uyum sağlamayı öğrenebilirsiniz.

Sorunlarımızla alakalı konuşamıyoruz çünkü sonu kavgayla biter eşim asla hatasını kabul etmez.bır gun elinde kalmaktan korkuyorum şiddete çok fazla egilimi var :(

Sorunlarımızla alakalı konuşamıyoruz çünkü sonu kavgayla biter eşim asla hatasını kabul etmez.bır gun elinde kalmaktan korkuyorum şiddete çok fazla egilimi var :KK43:
ooo iletişim yok sevgi yok.. şiddete meyilli.. hep onun dediği olcak. nasıl olacak o öyle. yerinde olsam bende boşanmayı düşünürdüm.

Çocuğunuz yok,mesleğiniz elinizde bence bunlara katlanmak zorunda değilsiniz,eşiniz üstelik şiddet bile uygulamış size,ayrıca hiçbirşey konuşamıyorsunuz,ailesi deseniz sizin dillerini bilmediğiniz halde farklı konuşup hadlerini bilmiyorlar hiçbir şekilde ne eşinizin nede ailesinin size saygıları yok ayrıca terapiste bile gitmişsiniz hiçbir çözüme ulaşamamışsınız bence bu evlilik bitmiş zaten neden hep kendinizden fedakarlık ediyorsunuz,eşinizden ayrılınca bence kuş gibi hafifleyeceksiniz inanın bana üstelik henüz hayatın başındasınız sizi seven size değer verecek başkalarıda çıkacak karşınıza,iyi düşünün böyle bir adam ve aileyle ömür geçmez üstelik bide çocuk olursa ozaman daha kötü olur iyi düşünüp karar verin inanın hayat çok kısa

Sonu oyle gozukuyor zaten ıkımızde mutlu degılız bu mutsuzlugun sebebi ikimize gorede birbirimiz bosanacagım biliyorum ama ne zaman bilmiyorum sagolsın canım msjların için.

Maalesef son zamanlarda bunu bende düşünüyorum.benim esim her kavgada kendini haklı görüyor .benim uzuldugumu goruncede umursamiyor.egosu tavan.devamlı alttan almaktan çok sikildim.4 aylık bir kızım var.beni mutlu eden tek şey o. Aileme karşı durup istedim esimle evlenmeyi.ve şimdi mutsuzum demeye yüzüm de yok. Üniversite mezunuyum ama atanamadim.esim hep bu yönden beni ezer.Allaha yalvarıyorum.bir gün meslegim olursa kimse beni ezemeyecek.

Back
X