• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke herşey kolay olsaydı...

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Merhaba, lanet bir gune uyandıgımın farkinda degildim ama bugun oyle bir gunmuş..

Bilen bilir tup bebek tedavisine baslicaktim bugun ne umutlarla gittim. Doktorum daha once cektirmis oldugum filmi tekrar cekilmemi istedi..

Bugun cekildim gittim ilac yazicak diye beklerken bana ameliyat olacaksin iki tupunu de alacaz dedi :KK43:
Ne yapacagimi sasirdim bir sure baktim adama...

hidrosalpenks oldugumu bu sekilde tup bebek sansimin %10 oldugunu , tuplerim alinirsa %50 oldugunu fakat birdaha asla dogal yolla hamile kalamayacagimi soyledi... çok kotu oldum yaşim 25...

Fizyolojik etkisinden çok psikolojik etkisi daha cok yordu beni. Karari bana birakti ama kendime gelemiyorum bu nasil bir imtihan.. aldirsam içim rahat degil , aldirmasam hamile kalamiyorum. Herkes son çaremin aldirmak oldugunu soyluyo ama dogal yolla minicik bir umut varsa da bunu yok etmiş olacagim kalici olarak...

Eşimden bile boşanmayi dusunuyorum ona bunu yaşatmak istemiyorum ben tuplerimi aldirmak istemiyorum. Esimle sabahtan beri birbirimizi yiyoruz o da bende cok gerginim.. bana cevabini bilmedigim sorular soruyor ister istemez sinirleniyorum.

Kizlar ne olur beni rahatlatin o kadar kararsizim ki... biliyorum iki tupu alinan bir cok kadin var hatta yumurtaliklari alinanlarda var halime sukretmeliyim ama iyi tarafindan bakamiyorum. Psikolojim çöktü. %10 sansimda olsa denesemmi diyorum. Aldirirsam kendimi eksik hissedecegim.. esime hicbir zaman supriz hamilelik haberi veremeyecegim. Benim ilk bebegim tup bebek olacakti evet ama ikinci ucuncu supriz olacakti.. labaratuarda döllenmeyecek, bizim aşkimizla olacakti. Istedigimizde olacakti. Çok mu duygusal bakiyorum.. :(

Merhaba, lanet bir gune uyandıgımın farkinda degildim ama bugun oyle bir gunmuş..

Bilen bilir tup bebek tedavisine baslicaktim bugun ne umutlarla gittim. Doktorum daha once cektirmis oldugum filmi tekrar cekilmemi istedi..

Bugun cekildim gittim ilac yazicak diye beklerken bana ameliyat olacaksin iki tupunu de alacaz dedi :KK43:
Ne yapacagimi sasirdim bir sure baktim adama...

hidrosalpenks oldugumu bu sekilde tup bebek sansimin %10 oldugunu , tuplerim alinirsa %50 oldugunu fakat birdaha asla dogal yolla hamile kalamayacagimi soyledi... çok kotu oldum yaşim 25...

Fizyolojik etkisinden çok psikolojik etkisi daha cok yordu beni. Karari bana birakti ama kendime gelemiyorum bu nasil bir imtihan.. aldirsam içim rahat degil , aldirmasam hamile kalamiyorum. Herkes son çaremin aldirmak oldugunu soyluyo ama dogal yolla minicik bir umut varsa da bunu yok etmiş olacagim kalici olarak...

Eşimden bile boşanmayi dusunuyorum ona bunu yaşatmak istemiyorum ben tuplerimi aldirmak istemiyorum. Esimle sabahtan beri birbirimizi yiyoruz o da bende cok gerginim.. bana cevabini bilmedigim sorular soruyor ister istemez sinirleniyorum.

Kizlar ne olur beni rahatlatin o kadar kararsizim ki... biliyorum iki tupu alinan bir cok kadin var hatta yumurtaliklari alinanlarda var halime sukretmeliyim ama iyi tarafindan bakamiyorum. Psikolojim çöktü. %10 sansimda olsa denesemmi diyorum
Rabbim yardımcın olsun canım , eğer sağlığını tehlikeye sokacak bir durum varsa ortada aldır hayat sadece cocuktan ibaret değil önce kendi sağlığını korumalısın, bir de çocuk işi nasip işi olacaksa her türlü olur inan benim kuzeninin tüpleri patladı ve acil ameliyata alındı tüpü alınmıştı ve 1 sene geçmeden doğal yolla mucize bir şekilde hamile kaldı 1 yasında kızı var şimdi, Allah verdikten sonra tüp ne bahane sıkma canını ..

Rabbim yardımcın olsun canım , eğer sağlığını tehlikeye sokacak bir durum varsa ortada aldır hayat sadece cocuktan ibaret değil önce kendi sağlığını korumalısın, bir de çocuk işi nasip işi olacaksa her türlü olur inan benim kuzeninin tüpleri patladı ve acil ameliyata alındı tüpü alınmıştı ve 1 sene geçmeden doğal yolla mucize bir şekilde hamile kaldı 1 yasında kızı var şimdi, Allah verdikten sonra tüp ne bahane sıkma canını ..

Tek tüpümü alindi

Cok duygusal bakıyorsun son kısım için söylüyorum bunu. Rabbim versinde normal veya tüp bebek olsun.
Bence acele karar verme daha yasın cok genç. Ben biraz akışına bırak diyorum rabbim büyük.

4 senedir evliyim yillardir olmadi , akısındaydı hersey zaten

Canım çok yanlış şeyler düşünüyorsun sen neden bu hale geldin kuzum tüp bebek le olucak bebeğin tabiki sizin aşkinizla olmuş olucak
Ne olursa olsun kendini eksik hissetme kendini toparlaman gerekiyor bir an önce

Bizde tüp bebek tedavisi görüyoruz
biz de problem eşimde
doktor normal yolla bebek sahibi olmanız mümkün değil dedi %1 şans bile vermedi bize
Bunu duyduğumda 19 yaşındaydım
Eşim çok üzüldü yıkıldı adam hatta bikere dediki anne olamayabilirsin istersen bosanabiliriz( Daha 6 aylık evliyik )
Seni bu duygudan mahrum etmek istemiyorum dedi

Ben eşimden bunları duymayi hiç beklemiyodum sarıldik ağlaştik ondan böyle şeyler duymak çok kötü hissettirdi bana çünkü ben onunla evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verdim .

Şuan 6 senelik evliyiz 2 aşılama 1tup bebek tedavisi yaptırdik ama olmadı
Bu ay tekrar tüp bebek yaptırıcaz
Eger olmassa pes etmek yok tedavilerimize devam edicez yine mi olmadı yapcak bişey yok onu hiç bir zaman sevmekten vaz geçmicem
canım o benim iyiki var .

Hiç üzülme kalbini ferah tut iki tüpü alınıp tüp bebekle hamile kalanlar var. Ben de tedavideyim şu an. Sol tüpümde sıvı vardı. Doktor tüpünü alacağım diyerek girdi ameliyata. Meğerse tüpümün altında kistim varmış doğuştan. Büyümüş büyümüş tüpümü tıkamış. Kisti aldı tüp açıldı. Rabbimden umut kesilmez. Bizde sorun eşimdeyken bi anda olay bana da döndü. O yüzden tekrar diyorum üzülme. Her şerde bir hayır vardır. Ki bazı tüp bebek doktorları tüplerin tıkalı olmasına rağmen tedaviye başlatıyor hiç bakmadan. Boşuna tedavi oluyor insanlar bilmeden. Rabbim nasip edecekse bir şekilde olur.

Canım çok yanlış şeyler düşünüyorsun sen neden bu hale geldin kuzum tüp bebek le olucak bebeğin tabiki sizin aşkinizla olmuş olucak
Ne olursa olsun kendini eksik hissetme kendini toparlaman gerekiyor bir an önce

Bizde tüp bebek tedavisi görüyoruz
biz de problem eşimde
doktor normal yolla bebek sahibi olmanız mümkün değil dedi %1 şans bile vermedi bize
Bunu duyduğumda 19 yaşındaydım
Eşim çok üzüldü yıkıldı adam hatta bikere dediki anne olamayabilirsin istersen bosanabiliriz( Daha 6 aylık evliyik )
Seni bu duygudan mahrum etmek istemiyorum dedi

Ben eşimden bunları duymayi hiç beklemiyodum sarıldik ağlaştik ondan böyle şeyler duymak çok kötü hissettirdi bana çünkü ben onunla evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verdim .

Şuan 6 senelik evliyiz 2 aşılama 1tup bebek tedavisi yaptırdik ama olmadı
Bu ay tekrar tüp bebek yaptırıcaz
Eger olmassa pes etmek yok tedavilerimize devam edicez yine mi olmadı yapcak bişey yok onu hiç bir zaman sevmekten vaz geçmicem
canım o benim iyiki var .

Ayni seyi bugun esime soyledim ben nasil bir psikolojiyle soyleniyor bilmiyorum ama cok etkilendigimiz dogrudur.

Rabbimin mucizelerine inanirim ama olurda tup bebek denemelerim basarisiz olursa dogal yolla olma olasiligi %1 bile olmayacak :( çok korkuyorum ya aldirdiktan sonra hic olmassa diye

Eşinin sana destek olması rahatlatmasi gerekirken neden cevabını bilmediğin sorularla seni daha da aşağıya çekiyor ?

O da kendince cevaplar cozumler uretmeye calisiyor. Baglatsak olmazmi , karar senin ama aldirmassak hic olmayacak , aldirirsak olacak diyor. Agzima kadar geldi senin sperm kanallarini alsak ne hissedersin diye de soyleyemedim. O da uzgun ama tuplerin ne ise yaradigindan bile habersiz.

Hiç üzülme kalbini ferah tut iki tüpü alınıp tüp bebekle hamile kalanlar var. Ben de tedavideyim şu an. Sol tüpümde sıvı vardı. Doktor tüpünü alacağım diyerek girdi ameliyata. Meğerse tüpümün altında kistim varmış doğuştan. Büyümüş büyümüş tüpümü tıkamış. Kisti aldı tüp açıldı. Rabbimden umut kesilmez. Bizde sorun eşimdeyken bi anda olay bana da döndü. O yüzden tekrar diyorum üzülme. Her şerde bir hayır vardır. Ki bazı tüp bebek doktorları tüplerin tıkalı olmasına rağmen tedaviye başlatıyor hiç bakmadan. Boşuna tedavi oluyor insanlar bilmeden. Rabbim nasip edecekse bir şekilde olur.

Laparoskobi mi oldunuz siz ? Hemen baslaniyormu tup bebek tedavisine bilginiz varmi

O da kendince cevaplar cozumler uretmeye calisiyor. Baglatsak olmazmi , karar senin ama aldirmassak hic olmayacak , aldirirsak olacak diyor. Agzima kadar geldi senin sperm kanallarini alsak ne hissedersin diye de soyleyemedim. O da uzgun ama tuplerin ne ise yaradigindan bile habersiz.

Benim gorumcemin tupleriyle ilgili bi skntisi vardı hatta istanbula geldi onun için ama ne gibi sorun vardı bilmiyorum. Sonra 2 tane çocuğu oldu 2 sene arayla. Kalbinizi ferah tutun

Başka doktorlara da mutlaka danışın karar vermeden önce.
Her ne olursa olsun, bebeğiniz hep sizin aşkınızın meyvesi olacak. İçinizi karartmayın.

Bugune kadar hep dogal yoldan olsun diye bekledim sabirla bekledim. Tup bebegi asilamayi hep erteledim cunku biliyordm zamani gelmemiş. Ama sorun başkaymiş. Doktora neden diye sordugumda gecirilmiş ameliyat ve enfeksiyonlar diyor. Hic ameliyat olmadim 5 sene once her ay idrar yolu enfeksiyonu gecirirdim siddetli tedavimi de olmadim kendiliginden geçti. Ama 5 sene onceki enfeksiyonlarimda degildir diye dusunuyorum. Kafamda o kadar soru isareti varki. Suan tek mantikli gelen esimle bosanmak ve tuplerimi asla aldirmamak... ama esimden de ayrilamam ki yapamam onsuz , ama onun da hakki var baba olmaya bilmiyorum psikolojim çoktu rahatlatamiyorum kendimi acele karar vermekten korkuyorum

Bizde biraz ters oldu. İlk önce tedaviye başladık. Yumurta toplama oldu. Embriyolarım donduruldu. Geçen hafta laparoskopi oldum. Önümüzdeki ilk adetimden sonra transferim olacak inşallah.

Peki sizce doktor ameliyattan 1 ay sonra başlar degilmi tup bebege. Bunun bir iyileşme sureci varmi ? Bana adet olunca beni ara dedi adetliyken yapamaz zaten. Adet bittikten sonra da ilaç başlanmaz.. yanlismi biliyorum.

Back
X