Keşke...

Hellokity10

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
179
43
18
Yeniden cocuk olsam,tekrar buyusem diyorum bazen kendime..sonra "hatasiz kul olmaz"deyip yoluma devam ediyorum.ama gecmise dönmeden edemiyorum bir türlü.unutmaya çalişsam da bir seyler oluyor ve hatirliyorum.hatirladikca kendime kiziyorum,utaniyorum kendimden.ümitsizliğe düsüyorum.
ben nisanlandim ve ayrildim.ve nişanlımla bir seyler yaşadim.birlikte olmadim ama fark eder mi ki.
Simdi o kadar pismanim ki..onume bakamiyorum.bu pismanliklarim beni evlenmekten sogutuyor.korkuyorum.zate evlilik korkusu vardi uzerine pismanligim eklenince cok kotu oluyorum.
Sevmistim onu.ama sevmek bu davranisimi mesru kilmazdi iste.cunku helal degildik birbirimize..yanlis davranislar yaptik.birlikte olmadik ama yaptik iste.acik acik soylemeye bile o kadar utaniyorum ki.umarim anlamissinizdir beni.
Simdi bu durumu nasil yenicem..
Rabbi min merhameti sonsuz biliyorum.ama yine de isin icinden cikamiyorum.Rabbi m edilen tovbeleri geri çevirmez..ya kullari.karsima sevdigim bi insan ciksa ve bu davranisimi ogrense kabul eder mi sizce..ya da hic soylemesem ?ne yaoacagimi bilmiyorum.yuva kurmak istiyorum ama cok korkuyorum..bir çikmaza girdim ama çikamiyorum..
Var midir benim yasadiklarumi yasayan sonra da tertemiz ve musmutlu bir sekilde hayatina devam eden..
bana yardim edin.bu cikmazdan hayirlisi ile cikayim.

Bence geçmişe takılıp kalmaktan vazgeçip önünüze bakmalısınız yoksa asla mutlu olamazsınız.. Herkes hata yapar önemli olan yapılan hatanın tekrarlanmaması.
Not: siz yaşadığınız şeyleri hata olarak gördüğünüz için hata dedim, kendi görüşüm olduğundan değil yanlış anlamayın.

Yaptığın yanlış seçimler daha farklı konular olsa diyeceğim ki her hata aslında bize artı katar, çok şey öğretir ilerisi için.
Ama sen sadece bu birliktelik (tam veya değil) açısından pişmanlığını yazmışsın.Bence bu konuya kafa yorman yersiz. Dini açıdan bir şey diyemem, herkesin düşüncesi farklıdır bu konuda. Ama bana göre zaten nişanlınla bir şeyler yaşamandan daha doğal bir şey yok. Bir insanla uyumlu olup olamayacağını (yatak konusunda) evlendikten sonra mı anlamak doğrusu? Helalimdi, değildi lafına bir şey diyemem. O da saygı duyulması gereken bir düşünce ama bana ters. Ben bir adamla evlenmeyi düşünüyorsam, uyum olup olmadığını da bilmeliyim. Evlendikten sonra cinsel hayatımız çok kötü diye dert yanmak istemem. Sadece bilmek açısından da değil, daha düz bir mantıkla bakarsak, birini seviyorsun, ciddi bir ilişki yaşıyorsun, neden bir şeyler paylaşamayasın. Şuan ben de evlilik aşamasındayım ama olur da extrem bir sorun çıkar ve ayrılırsam bu konudan pişmanlık duymam. Sonrasındaki kişiye söyleyip söylememe kısmına gelecek olursam da söylemem çünkü zaten karşımdaki adam bunu tahmin eder. İlla ki o da bir şeyler yaşamış olur ve benden yaşamamış olmamı bekleyemez. Yani bunları oturup da biliyor musun ben şu kişiyle şunu şunu yaptım diye anlatmam. Bence sen de anlatmamalısın.
Sonuç olarak, geçmişinde sevdiğin kişiyle yaşadıkların yüzünden kendini ''kirlenmiş'' veya ''pişman olması gereken'' sıfatlarında görme lütfen.

Derdin bu aslında, kendince kabul edilmeyecegini düşünüyorsun neyse o kabul etmek.Yoksa yaptığının günah olduğunu dert ettiğinizi sanmıyorum etme de zaten.

Ne demek tertemiz devam etmek mesela?Kirli misin sen insan kendine bunu yakıştırır mı hiç.Günahsa bunun hesabını allaha verirsin evlencegin adama ne?

evlılık oncesı bırlıktelık yanlıssa yasamayacaktınız
her zıhnıyet bır degıl bunun ıc muhasebesıne gore hareket edecektınız
olmus bıtmıs bır daha hata yapmazsın
keskelerle hayat gecmez
hayat tecrubelerden ıbaret boyle boyle hayatı ogrenıyorsun dogrusu ıle yanlısı ıle

Yok mu demissin ya bir suru tanidigim insan var birileriyle yakinlasip başkasıyla evlenip mutlu olan.bunu senin içini rahatlatmak için yazdım.dusuncelerin çok yanlış ne yapmissinki bu kadar kotu hissediyorsun birine zarar mı verdin hak mı yedin kötü hissetme kötü birşey yapmadin.evlenip mutlu olacaksın tabi lutfen kötü hissetme

İşin dini kısmında mısın yoksa "Ben kirlendim aman da kimseye layık değilim" kafasında mısın?
Varsa bir hesabın, Allahla senin aranda, et tövbeni bir daha tekrarlama ve bak yoluna.
Ama kirlendim de vay efendim beni kim ister de filan dersen kendi kendini düşürürsün milletin gözünde.
Çünkü sevişmek insanın değerini düşürmez.

Şu anki aklımız ile 1000 kere dogsak yine hatalar yapacağız.. insan böyle yaratılmış.. doğru ve yanlış bir arada.. karanlık ve aydınlık da.. biri olmadan diğeri olmuyor.. ne olduysa oldu.. pişman olmanız gerekir mi bilemem ana pişman olsanız da geçti ve gitti.. yarını düşünün artık.. büyümenin anlamı yok.. daha upuzun hayat var önünüzde onu yaşayın..

Samimiyetle ve iyi niyetle cevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim.evet keskeler bazi seyleri getirmez ama ileriye umutla bakabilir insan.ben de bu konuda bi adim atmak istedim ve sizinle derdimi paylastim.baskalarina gore saçma gelebilir bu yasadiklaruim.anlamsiz da gelebilir.evet pisman olunacak bir isi yapmamak gerektiginide soyleyebilirsiniz.ama ben sadece sizden samimiyetle ve iyi niyetle fikir bekliyorum.sizden yardim istiyorum.derdimi paylasiyorum.o kadar..

Tövbe et.yoluna bak derim.gecmisi geri getiremeyiz.gelecek ne güzel günler getirecek bak gör.bir daha da sonradan pisman olacagin yollara girme.bu tarz durumlarda hep üzülen kadinlar olur.kendini koru

Herkes hata yapar ve önemli olan ders almaktır.
Geçmişte yaşadığınız sürece önünüze engeller koyarsınız.
Kabulleneceksiniz, ben buyum ben hata yaptım geri dönüp değiştiremem sadece dersimi alıp önüme bakmalıyım.
İleride sevgilinize eşinize söylersiniz söylemezsiniz bilmiyorum, ama oldu ki söyleyeceksiniz çok kahrolmuş bunun altında fazlasıyla eziliyor hissi değil kendinize güvenen bir şekilde yaptım hata olduğunu kabullendim geçmişte kalarak yaşayamazdım sadece ders aldım diyeceksiniz, çünkü kullandıklarını duydum...

Arkasinda duramayacaksan yapmayacaksin. Yaptiysan pisman olmayacaksin. Evlebecegin adamada abul abul yatmadik ama birseyler yasadik diyip kafasini kurcalamayacaksin... demekki sirf o adami memnun edebilmek icin yasanmis bu yasanmisliklar. Inan nikahli kocanda olsaydi kotu hissederdin bu sartlarda. Birseyler yasayacaksan kendin istedigin icin yasamalisin ki gelecekte sana yuk olmasin

hiçbirsey olmaz. benim birlikte olduğumu cümle alem öğrendi salak gibi intaharın eşiğinden döndüm, hayat devam ediyor bu bırsey degıl, kimseye hesap falan vermeyeceksıniz, kaldı ki birlikte olmamıssında, sevıyordun içinden gelerek yakınlaştın, birini öldürmedin evet gunah ama tovbe edeceksın olacak bıtecek kendine deger ver sadece kendine

Iyide yaşamış ve pisman olmuşsun o yuzden kapat artik bu konuyu evlenecegin insanda geçmişine bakip senle evlencekse ondanda uzaklas.neysen osun ve onu senin hayatina girdiginden sonrasi ilgilendirir kimseye bu tavizi verme üzulen sen olursun yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…