Yöresel Tarif Keşkek (Resimli)

Yöresel Yemekler

Rumeysaa

BLACK PEARL
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
1.613
4
116
Ankara
Isparta, Denizli, Ordu Burdur ve Amasya, ege yörelerinde yapılan bir tarif

Bir Çömlek Hazırlayın.

800 gr Aşurelik bütün buğday
1 küçük kase nohut
yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)
sosu için;
tereyağı
salça

Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir (tavuk koymuşsannız kemiklerini almayı unutmayın )
tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır. (Aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz kısık ateşte 2 saatte pişer)
Afiyet Olsun

Son düzenleme:
03keskek.jpg

ay canım ya yemek beğenmemek çok günahtır ama Allah günah yazmasın ben hiç sevmiyorum Keşkek'i.. bizim memlekette de düğün, sünnet yemeklerinde verilir genelde.. yani onlarmı yapamaz benim mi ağzımın tadı yok bilemem.. :)
ama yapanların ellerine sağlık

ben amasya merzifonluyum ve vazgeçilmez bayram dügün yemekgimizdir bayılırım olsada yesek geçen annem yapmış getirdi herkez kapışarak yedi helede bol tereyaglı olursa

ay cnm unutmuşun ordu yöresindede yapılırrrr
ellerine sağlık bayılırım keşkeğe böyle parça kemikli et atarlar ya off

rumeysa. keskek denızlının de meshur yemegıdır onu yazmayı unutmussun.

usak li komsumuz vardi onlar surekli yaparlardi bizde bayilarak yerdik eskiyi hatirladim simdi cok severim keskek i biraz ayrintili anlatirmisin duduklude nasil yapicam eti bugdayi hep cigden mi koyucam?

çok güzel bir yemek biz keşkeğe çemende katarız ayrı bir lezzet katıyo herkese şiddetle tavsiye ediyorum

ellerine ve emeğine sağlık , eşim de ben de çok severiz ...ben düdüklüde pişirdikten sonra güveçe alır yağını filan üzerine döker karştırır sıcak fırına sürerim, üzeri kaymaklanınca ( hani üzerinde ince bir tabaka oluşur ya ) çıkarırım

ellerine ve emeğine sağlık , eşim de ben de çok severiz ...ben düdüklüde pişirdikten sonra güveçe alır yağını filan üzerine döker karştırır sıcak fırına sürerim, üzeri kaymaklanınca ( hani üzerinde ince bir tabaka oluşur ya ) çıkarırım

düdüklüde nasıl pişirdiğini yazarsan çok sevinirim.ben de çok severim ama odun fırınım yok.

düdüklüde nasıl pişirdiğini yazarsan çok sevinirim.ben de çok severim ama odun fırınım yok.

kemikli eti ( ilikli de olursa süper oluyor ) akşamdan ıslattığım buğday ve nohutu düdüklüye koyuyorum biraz da tuz ekliyorum suyunu koyup pişiriyorum canım .yaklaşık 1 saat pişiriyorum sonra da güveçe alıyorum ( bu aşamada eti kemiğinden ayırabilirsen daha iyi olur ) üzerine ayrı bir tavada birazcık yağ ile kavurduğum salçayı ekleyip sıcak fırına sürüyorum

Back
X