- 7 Şubat 2022
- 97
- 68
- 3
- Konu Sahibi oylesinebirileri
İyi geceler. Uyku tutmayınca bdv hakkında yorumlarımı yazmak istedim. Hanımlar burası resmen kaynanayı kazana atmak isteyenler kulubü gibi :) Birkaç gün önce konu açtım ve bdv bağımlılık yapıyormuş diğer konuları okuyup takip ettim. Hepimizin hatta burada olmayan tüm kadınların içinde bence biraz antikaynana var. Ve burada insan çok gaza gelip acayip kılıç kalkan kuşanıyor. Sanki savaş var. Ha savaşılması gereken cidden kötü olanlar için yazmıyorum. Belki birkaç iyiliğimizle ilişkiyi düzelteceğimiz olaylardır kendimizi ezdirmeksizin. Belki bazısına o yaşlı artık değişmez deyip kendimiz aklı selim ve karakterli bir duruş sergilesek.. birkaçını tolere etsek.. bazen Allah rızası için biz sağlam ve olgun durarak intikam duygusuna kapılmasak.. eğer iman etmişsek Kuranda dediği gibi iyiliği emredip iyilikte yarışsak acaba yine iyilikten maraz doğara mı ulaşırız yoksa sabrın sonundaki selamete mi.. belki biz şunu algılayamıyoruz : Kayınvalidelere büyük beklentiler yükleyip alamadığımızda onların da hata yapan bir insan olduğunu unutuyoruz. Hataya hata ile karşılık vermesek acaba karşılığı nasıl olurdu? Tabii ki bu yazdıklarım gerçekten kötü niyetli olanları kapsamıyor ve asla kendini unutmayı, benliğini kaybetmeyi, prensiplerden ödün vermeyi de içermiyor. Ben buraya konu açtıktan sonra yazılanların bazısı olumlu bazısı olumsuzdu, sonuçta rüyalarıma bile girdi. Tüm gün yorumları takip ettiğim için hamile halimle acayip kafam doldu stres bindi. Bu kayınvalideye ölüm mevzusunun orta yolunu ayarlamamız gerektiğini düşünüyorum. Çok realist ve fazlasıyla kısasa kısas insanı yoruyor. Akıllı, olgun, samimi, karakterli, açık sözlü, dik duruşlu, inmeyen burunlu ama kıyılmayacak kadar da tatlı olabilir miyiz acaba. Denemekte fayda var. Kayınvalidelere ölümmm demeden önce içimizdeki kayınvalide nefretini bi öldürüp bi bakmamız lazım. Allah'a emanetsiniz. Burası bağımlılık yapıyor, çok tehlikeli :) :)