kibir

SalvaMea

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2007
760
4
116
Eskişehir
"Însanları küçümseyip yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme; Allah, kendini beğenip övünen hiç kimseyi şüphesiz ki sevmez. Yürüyüşünde tabiî ol, sesini de alçalt. " (Lokman, 31/18). Hulâsâ; gurur ve kibir sâlih ve muttaki bir müslümanda bulunmaması gereken; tevhid ehline yakışmayan en kötü huylardandır.

bayanların belkide en büyük hatası "kibir" bayanların diyorum çünkü erkeklerde çok az rastlanıyor yada ben çok az rastladım..Allahın verdiğini sevmek evet güzeldir ama her an elimizden alınabilecek ve bize ait olmayan bedenimizle övünmek,insanlara yukardan bakmak bence "cahillik" ... ben dini açıdan ele aldım bu konuyu ve belkide kapanacak bu konu ,bir kaç kişide okusa yinede faydalı olacağına inanıyorum..

mutlu kalın...

Ne kadar doğru, ne kadar güzel bir yazı. Dilerim çok kişi okur.
Mütevaziliği kendine yakıştıramayan, herşeyin en güzelini, en doğrusunu
bildiğini sanıp; çevresine tepeden bakan. Kibirliliği ilerletip küstahlık
sınırını zorlayanlar. Keşke olmasalar çevremizde ama malesef heryerde var bu tipler.
En yakın çevremde böyle biri olduğu için dahada dikkatimi çekti paylaşım, teşekkürler perşin.
a.s.

KİBİRLENME İNSAN OGLU SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR....

kendini oldugundan farklı görüp...dagları ben yarattım havasında olan....her şeyı bilen....burnu kaf dagında olan....ayakarı yere basmayan ...ve havalarda dolaşan insanların.....
mutlaka kendilerinde bir eksik oldugunu....
ve bır sekilde böyle davranarak egolarını tatmim ettiklerine inanırım....
bu tarz insanların yapmacık olduklarında....
ve genelde sonradan görme olduklarında ınanırım.....
o yüzden ...bana zararı yoksa....nasıl davranmak istiyorsa davransın....
ama ben hoşlanmam....böyle kişilerle doyalog ta kurmam...

Kavakların dikliğine, boylarının uzunluğuna bakıp onları önemli bir şey sanmayın bütün kibirli, meyvesiz ve gölgesiz yaratıkların başları bulutlarda sallanır (Cemil Sena)
Büyük ve üstün insanın gururu yoktur ve ağırbaşlıdır Küçük ise kendini beğenir ve ağırbaşlı değildir(Konfiçyus)

sevdiğim bu iki sözü sizlerle paylaşmak istedim...
sevgiler...

Canım paylaşımın için tşkler
Kibir kötü birşey dinimizdede
Bana göre kendine güveni olmayan kendinde eksiklik gören insan kibirli oluyo
Küçük dağları ben yarattım edasındaki insanlardan pek haz etmemkaydirigubbakcemile

Kavakların dikliğine, boylarının uzunluğuna bakıp onları önemli bir şey sanmayın bütün kibirli, meyvesiz ve gölgesiz yaratıkların başları bulutlarda sallanır (Cemil Sena)
Büyük ve üstün insanın gururu yoktur ve ağırbaşlıdır Küçük ise kendini beğenir ve ağırbaşlı değildir(Konfiçyus)

sevdiğim bu iki sözü sizlerle paylaşmak istedim...
sevgiler...

çok güzel sözler ..kaydettim beynime :) teşekkürler..

hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız kızlar
replerim bitmiş yoksa hepinize verecektim
bu konuyu son zamanlarda ben de çok düşünür oldum
bize tevazu sahibi olmanın, kibirli olmamanın erdem olduğu öğretildi
ama etrafıma bakıyorum çok konuşmak, ben şöyleyim böyleyim demek ayıp değil kendine güven alameti oluvermiş
kendini anlatmayan az konuşanlar da pasif, güvensiz diye nitelendirilir olmuş
dini boyutunu bu kadar bilmiyordum tabi
güzel paylaşım, teşekkürler

hayatta en korktuğum 2 şey vardır
kibirli olmak
ve büyük konuşmak
biliyorum ikiside iyi değil.
çok dikkat ederim inş.
kibirli olmamışımdır inş. büyük konuşmamışımdır.

Allahıma çok şükür ki,ailem bana mütevazi olmayı öğretti.... kibirli,kendini beğenmiş,herkesi kendinden üstün gören insanlardan hep uzak ,durdum. bana çok itici gelmişlerdir.
bir eklemede ben yapayım,hristiyanlıktada 7 ölümcül günahtan biride kibir ve gururdur....

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kibirli insanları çok severim, kibirlerini söker ellerine veririm.. :jeyyar: kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Kibir seytanın en sevdiği gunahtır..
Cunku o da kibirden ibarettir.. kendınde olanı bır kul da gormesı onu en mutlu eden seylerdendır..
Ona bu mutlulugu tattırmamak ıcın ve bu buyuk gunahı ıslememek ıcın kıbırden uzak durmalıyız..
Peygamber efendımızın ızınden gıderek alcakgönüllü olmayı ogrenmelıyız..
Çok guzel bır paylasımdı arkadasım.. dınını paylasmakta bır ıbadettır..
Allah kabul etsın, razı olduklarından eylesın..

KİBİRLENME İNSAN OGLU SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR....

kendini oldugundan farklı görüp...dagları ben yarattım havasında olan....her şeyı bilen....burnu kaf dagında olan....ayakarı yere basmayan ...ve havalarda dolaşan insanların.....
mutlaka kendilerinde bir eksik oldugunu....
ve bır sekilde böyle davranarak egolarını tatmim ettiklerine inanırım....
bu tarz insanların yapmacık olduklarında....
ve genelde sonradan görme olduklarında ınanırım.....

kaydirigubbakcemile3 bencede kaydirigubbakcemile5

bana da hep mütevazi olmam öğretildi ama öyle insanlar var ki sen mütevazi olduğunda tepene çıkmayı görev biliyorlar öylelerine karşı biraz tepeden bakar pozisyon alıyorum misal eşimin ailesi allah affetsin ama başka türlü başa çıkamadım ancak haddinizi bilin moduna girip mesafe koyduğumda sıkıntı çıkarmıyorlar :(

Allahıma çok şükür ki,ailem bana mütevazi olmayı öğretti.... kibirli,kendini beğenmiş,herkesi kendinden üstün gören insanlardan hep uzak ,durdum. bana çok itici gelmişlerdir.
bir eklemede ben yapayım,hristiyanlıktada 7 ölümcül günahtan biride kibir ve gururdur....

bunu bilmiyordum teşekkürler canım paylaştığın için ..

Back
X