Kibirli kv-görümce :/

Burcin24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
158
78
13
Merhaba, öncelikle bir soru sorayım
kv nize ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz ve arıyorsunuz ? Mesafelerle ve çalışıp çalışmadığınız ile birlikte söylerseniz sevinirim
Konuma gelince pazar günü görümcem ve kızları ilk defa evimize gelecekler
Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama bunlar beni beğenmiyor
Köylüleri kötülemek için bu örneği vermiyorum ama öyle bir kalıp var tam bir "köylü-şehirli" gibi düşünüyorlar
Eşimle akraba evliliği yaptık ailelerimiz mahalleye kadar aynı bölgeden çıkma
Ama bunlar yurtdışında yaşamaya başlayınca nerden geldiklerini unutmuşlar burunları büyümüş
Bana bir kötülükleri olmadı bir kaç kere konuştuk şimdiye kadar gayet normal konuşup davrandı ama ben yine de kardeşleriyle kendi arasındaki konuşmalardan davranışlarından beni küçük gördüklerini anlayabiliyorum
Pazar günü bana bişey demeseler de büyük ihtimalle evimizi ve yemekleri beğenmyckler
(Yemek konusunda da tamamen kültür farkı oluşmuş durumda türk yemeklerini pek bilmezler)
Açıkçası benim hiç umrumda değil beğenip beğenmemeleri aslını unutan onlar ama ben bu durumu nasıl atlatabilirim onları kırmadan aslını hatırlatmak istiyorum çünkü her zaman bu böyle gidemez benim için önemli olmasa bile onların gözünde ezilmek istemiyorum
Bir de bazen düşüncesizlik yapıp benim yanımda yabancı dil kullanıyorlar yani benim anlamamam için.
Bunu ben direk söylemeli miyim onlara ya da eşime söyleyip kibarca o mu onları uyarmalı ?

Ne diyorlar da sizi beğenmiyorlar mesela, somut örnek verseniz daha iyi olur sanki.
Yemeklerde ne yiyorlar, Türk yemeklerini pek bilmezler derken, köfte, et, tavuk misafire yapılabilecek standart yemeklerdir.
Bunları da mı yemiyorlar?
Sizin yanınızda yabancı dilde konuşuyorlarsa ben olsam espriyle karışık söylerdim, ben anlamayayım diye mi böyle konuşuyorsunuz diye.

Ne diyorlar da sizi beğenmiyorlar mesela, somut örnek verseniz daha iyi olur sanki.
Yemeklerde ne yiyorlar, Türk yemeklerini pek bilmezler derken, köfte, et, tavuk misafire yapılabilecek standart yemeklerdir.
Bunları da mı yemiyorlar?
Sizin yanınızda yabancı dilde konuşuyorlarsa ben olsam espriyle karışık söylerdim, ben anlamayayım diye mi böyle konuşuyorsunuz diye.
Dediğim gibi bana bir şey demiyorlar sadece kendi aralarındaki davranışlarından anlıyorum bakışlarından bile belli oluyor
Yeme konusunda sıkıntı yok ne yapsam yerler sadece beğenmezler mesela suşi falan yapsam onların gözünde yükselirim :)
Beğenmemeleri de sıkıntı değil ama ben beni küçük görmemelerini nasıl aktarabilirim onlara

Yemek konusundaki kultur farki nasil oluyor? Siz kofte pilav yiyorsunuz onlar sushi mi?
Evet öyle oluyor hani denir ya anam babam yemekleri diye onları beğenmiyorlar yabancılarla yaşaya yaşaya onlar gibi yemeye başlamışlar sadece yemek konusunda değil nerden bakarsanız bakın tamamen farklılaşmışlar

Türk yemeklerini bütün dünya beğeniyor...
Onlar beğenmese de olur...
Kendiniz gibi olun..
Orası sizin eviniz ..
Beğenmeyen gelmesin..
Dilediginiz gibi konuşun , giyin, yemek yapın bu kadar basit...
Dil konusunda da ay kesin benim dedikodumu yapıyorsunuz deyip şakaya vurun..
Galiba ben biraz abartıyorum dediğiniz gibi beğenmeyen gelmesin
Teşekkür ederim:)

Dediğim gibi bana bir şey demiyorlar sadece kendi aralarındaki davranışlarından anlıyorum bakışlarından bile belli oluyor
Yeme konusunda sıkıntı yok ne yapsam yerler sadece beğenmezler mesela suşi falan yapsam onların gözünde yükselirim :)
Beğenmemeleri de sıkıntı değil ama ben beni küçük görmemelerini nasıl aktarabilirim onlara
Beğenmesinler, kim misafirine sushi yapıyor yahu, yapın bir köfte patates tamamdır.
Biraz siz de önyargılısınız sanırım peşin peşin kesin evimi, yemeklerimi beğenmeyecekler diyorsunuz.
Ki beğenmezlerse de beğenmesinler, boşverin, siz elinizden geldiğince fazla da kendinizi kasmadan hazırlığınızı yapın.
Güleryüzlü bir şekilde ağırlayın misafirlerinizi.
Ezildiğinizi hissettirirseniz küçümserler, doğal, kendiniz gibi davranın.

Merhaba, öncelikle bir soru sorayım
kv nize ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz ve arıyorsunuz ? Mesafelerle ve çalışıp çalışmadığınız ile birlikte söylerseniz sevinirim
Konuma gelince pazar günü görümcem ve kızları ilk defa evimize gelecekler
Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama bunlar beni beğenmiyor
Köylüleri kötülemek için bu örneği vermiyorum ama öyle bir kalıp var tam bir "köylü-şehirli" gibi düşünüyorlar
Eşimle akraba evliliği yaptık ailelerimiz mahalleye kadar aynı bölgeden çıkma
Ama bunlar yurtdışında yaşamaya başlayınca nerden geldiklerini unutmuşlar burunları büyümüş
Bana bir kötülükleri olmadı bir kaç kere konuştuk şimdiye kadar gayet normal konuşup davrandı ama ben yine de kardeşleriyle kendi arasındaki konuşmalardan davranışlarından beni küçük gördüklerini anlayabiliyorum
Pazar günü bana bişey demeseler de büyük ihtimalle evimizi ve yemekleri beğenmyckler
(Yemek konusunda da tamamen kültür farkı oluşmuş durumda türk yemeklerini pek bilmezler)
Açıkçası benim hiç umrumda değil beğenip beğenmemeleri aslını unutan onlar ama ben bu durumu nasıl atlatabilirim onları kırmadan aslını hatırlatmak istiyorum çünkü her zaman bu böyle gidemez benim için önemli olmasa bile onların gözünde ezilmek istemiyorum
Bir de bazen düşüncesizlik yapıp benim yanımda yabancı dil kullanıyorlar yani benim anlamamam için.
Bunu ben direk söylemeli miyim onlara ya da eşime söyleyip kibarca o mu onları uyarmalı ?
hiç bir hareketlerini görmeyip sadece bu durumu sezmek,bence onlarda kibir yokta sizde aşağılık kompleksi var gibi geldi bana.

Bel
Beğenmesinler, kim misafirine sushi yapıyor yahu, yapın bir köfte patates tamamdır.
Biraz siz de önyargılısınız sanırım peşin peşin kesin evimi, yemeklerimi beğenmeyecekler diyorsunuz.
Ki beğenmezlerse de beğenmesinler, boşverin, siz elinizden geldiğince fazla da kendinizi kasmadan hazırlığınızı yapın.
Güleryüzlü bir şekilde ağırlayın misafirlerinizi.
Ezildiğinizi hissettirirseniz küçümserler, doğal, kendiniz gibi davranın.
Belki kendime karşı önyargılı olabilirim ama normalde türkleri genel olarak beğenmezler yobaz geri kafalı falan derler ordan kaynaklanıyor sanırım

Ozentiler demek..
Böyle insanların yanında kendini güvensiz hissetme sakin.
Bilakis sen çok daha akıllı ve iyisin.
Samimiyetle ve güler yüzle ağırla misafirlerini, nasil oluyormuş görsünler. Mesele yemek degil, insanlık..

Ben çalışmıyorum. Kv ile aramda iki sokak var. Kv haftada bir yada iki kez bana gelir. Ben oraya hiç gitmiyorum. Eşim günaşırı annesine uğrar.

neden böyle bir aileye gelin geldiniz?Bilmiyor muydunuz görüşlerini ,bu görüşleri bile bile evlenmişseniz üzülürüm
Biliyordum tabiki akrabayız
Eşim de onlarla büyüdü ama asla öyle değil türklüğüyle gurur duyan birisi
Hatta çoğu zaman onlara bu konularda kızar ben nerden geldiğimi unutmam der eşim tamamen farklı onlardan

Evet öyle oluyor hani denir ya anam babam yemekleri diye onları beğenmiyorlar yabancılarla yaşaya yaşaya onlar gibi yemeye başlamışlar sadece yemek konusunda değil nerden bakarsanız bakın tamamen farklılaşmışlar
Amaaan hic aldirmayin,sizin eviniz orasi. Kurallar duzen size ait. Ben de cok severim italyan yemegi japon yemegi ,guzel de yaparim ama kimsenin evindeki kofteye de ayyy bunu yapacagina ahtapot salatasi yapaydin demem yani:KK45:gorgusuzlugun anlami yok

Ozentiler demek..
Böyle insanların yanında kendini güvensiz hissetme sakin.
Bilakis sen çok daha akıllı ve iyisin.
Güler yüzle ağırla misafirlerini, nasil oluyormuş görsünler. Mesele yemek degil, insanlık..

Ben çalışmıyorum. Kv ile aramda iki sokak var. Kv haftada bir yada iki kez bana gelir. Ben oraya hiç gitmiyorum. Eşim günaşırı annesine uğrar.
Evet mesele insanlık..
Sonunda bir cevap :)
Hiç gitmemeniz karşısında sesi çıkmıyor mu ?

Back
X