Yöresel Tarif Kıbrıs'a özgü ŞEFTALİ KEBABI

Yöresel Yemekler

white_girl

Kıbrıslı gız
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2007
1.066
4
681
37
K.K.T.C.
SEFTALi KEBABI

Kibris' in meshur kebabi...Kömür atesinde pişeni bir başka lezzetli...

d5af1e3b701fa672e94908b57918c29d.jpg

f2ae7ebb121519eacb77915db4db9861.jpg

a885e900ff6616ff48f9aea68d208ac2.jpg

a42142fe555b77140dd3c3f640b23ef7.jpg

Gerekenler:

1 kg kiyma
4 sogan (irice dogranmis)
4 dilimli ekmek (zar seklinde kesilmis)
1 demet maydanoz (ince dogarnmis)
tuz, taze cekilmis bol karabiber.
1 koyun (terp) gömlek (kasabiniza önceden siparis verin!)
1 paket pide
Halka seklinde dogarnmis 4-5 domates
1-2 sogan, dogaranmis maydanoz, istenirse dogarnmis sivri biber(bu orjinalinde yok)

Yapilisi:

Kiyma,sogan,ekmek,maydanoz ve baharati bir kapta iyice yogrulur.
Gömlekten parcalar kesilerek yaprak sarar gibi sarilir. Kömür atesinde pisecekse sislere dizilir ve her iki tarafi iyice pisirilir. Pisme süresi (6-8 dk)
Eger firinda pisirilecekse firin torbasina dizilip 20 dk firinda pisirilir. Bu süre sonunda,makas yardimiyla dikkatlice acilan torbadan seftaliler cikarilir ve firin tepsisine (isiya dayanikli cam kaba) dizilir ve kizarincaya kadar firinda pisirilmeye devam edilir.( yaklasik 10 dk.)
Pideler firinda isitilir böylelikle sisip kolay acilmasi saglanir. Icine sogan , domates maydanoz ve seftaliler doldurulur. Yaninda yogurt iyi gider....

bilirim bu köfteyi
adını duyunca çok şaşırmıştım ama tadı nefis oluyor cidden
mangalda yedim hep,doyamıyorsunuz walla

cok güzel bir tat.bu yemegın adını ne zaman duysam kıbrısı hatırlıyorum.buralarda ne yazık kı kımse bılmıyor etrafımda

bende cok seviyorum kıbrısa ne zaman gitsem muhakak bu lezzeti tadarım. genelde orada lefkoşada animbal diye bir restourant var orada cok guzel yapıyorlar...

Yemekteyiz kıbrıs programında ismi geçmişti "şeftali kebabı" nın , mangalda pişen şeftali olarak algılamıştım , bu tarifi ve resmi görünce çok güldüm şimdi kendime. kaydirigubbakcemile3
Nefis bir lezzete benziyor.

eşim yemiş kıbrısta ..
daysı orda ..yengesi çok yapar .
bugün yarın buraya gelecekler ve bu sefer bana özel yapıcak bakalım ozaman tadarım..
bende şeftali kebabı deyince aklıma bildimiz şeftali sanmıştım.
:roflol::roflol:

hehehe hangi yabancı arkadaşıma şeftali kebabından bahsetsem bizim şu meyvenin kebap yapıldığını sanıyorlar. :)) tavsiye ederim kızlar olağanüstü bir lezzet.. Kıbrısa gelen herkesin mutlaka tatmasını ısrarla öneriyorum ...

Kıbrısta mı yediniz şeftali kebabını..? Genelde burada yapılıyor da o yüzden merak ettim CADIARZU

yok canım kıbrıslı bir arkadaşım vardı
türkiyede çalışıyor
bayramda seyranda falan giderdi kıbrısa
gelirken getirirdi dondurup
mangalda yapar yerdik :)))

ben 98 de kıbrısa gittiğimizde baktım bu kebabın tadına...çok güzeldi..methini duymuştum zaten...geçende de tv izlerken tarifini gördüm..en yakın zamanda deniycem...teşekkürler tarif için...burdan daha iyi öğrendim...opuyorumnanaktan

yok canım kıbrıslı bir arkadaşım vardı
türkiyede çalışıyor
bayramda seyranda falan giderdi kıbrısa
gelirken getirirdi dondurup
mangalda yapar yerdik :)))

dimii burda da millet fazla fazla yapıyor sonra atıyor derin dondurucuya canı çektiğinde mangal sefası yapıyor kaydirigubbakcemile3

hehehe hangi yabancı arkadaşıma şeftali kebabından bahsetsem bizim şu meyvenin kebap yapıldığını sanıyorlar. :)) tavsiye ederim kızlar olağanüstü bir lezzet.. Kıbrısa gelen herkesin mutlaka tatmasını ısrarla öneriyorum ...

İlk defa duydum bu kebabı. Herkes de olduğu gibi bende de şeftalili birşey imajı olmuştu. Kıbrısa yolumuz düşerse kesin yicez :)

İlk defa duydum bu kebabı. Herkes de olduğu gibi bende de şeftalili birşey imajı olmuştu. Kıbrısa yolumuz düşerse kesin yicez :)

Hehe şeftali denince öyle bir imajın olusması cok dogal...
Kıbrısa özgü çok çeşit yemekler var.. İnşallahhhh yolunuz düşer ve tadına bakma fırsatı yakalarsınız...

öptüm XXX

Back
X