Doğuma Hazırlık Kıbrıs'taki cinsiyet seçme olayına nasıl yaklasıyorsunuz ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

visualrew

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
125
7
46
İstanbul
Yorumları alalım :1:

Bazısı gunah Allah'ın ısıne karısılmaz yaparız ama ya sakat olursa yada bır sorunu olursa dıyor..
Bazısı da ıstemekte o zaman gunah kız yada erkek olsun dıye metodları da uyguluoruz onlarda gunah o zaman dıyor..
Bazısı da Kıbrısta basarıya ulasmıs.. He ayrıca Kıbrısta oglu olsun dıye ugrasan dogan bebeklerının yumurtalıklarının olmadıgını ogrenen bı aılede tanıdıgım var..
Sız ne dusunuosunuz ?:40:

valla ben kendi adıma ben olsam yapmam.korkarım yani öyle şeyden..tabi gene Allah istemezse nerde uğraşırsan uğraş olmaz ama gene de yapamam mümkün değil.Allah ım sana ıraktım dedim bu 3. çocuğum hangisi hayırlıysa bana onu ver dedim.3.kere erkek verdi..ne bileyim valla bana yabancı böyle birşey.ama bu şekilde çocuk sahibi olanlarınkine Allah güzellikler versin tabiki

o metodları denemedim rabbim inş. bir kız çocuğu nasip edicek yakında doğumumu bekliyorum.bu tarz bi yaklaşımı ters buluyorum eğer tedavi gerekiyorsa tabiki yapılmalı doktor cinsiyeti belirleyebiliriz dese bile bunun erkek istiyorum kız olmasın gibi bi cümle kullanılarak belirlenmesi çok saçma ve doğaya aykırı birkere.belirliyceksede doktor belirlesin söylemesin siparişle kız olsun erkek olsun falan mı denir pizzamı arkadaşım bu ortaya bi karışık alalım der gibi çok yanlış..

Valla ben yaptirmam, yani iki hamileligimdede kiz gecti icimden ama erkek olsada uzulmezdim Allah bana iki evlat nasip etmis onemli olan odur..

o metodları denemedim rabbim inş. bir kız çocuğu nasip edicek yakında doğumumu bekliyorum.bu tarz bi yaklaşımı ters buluyorum eğer tedavi gerekiyorsa tabiki yapılmalı doktor cinsiyeti belirleyebiliriz dese bile bunun erkek istiyorum kız olmasın gibi bi cümle kullanılarak belirlenmesi çok saçma ve doğaya aykırı birkere.belirliyceksede doktor belirlesin söylemesin siparişle kız olsun erkek olsun falan mı denir pizzamı arkadaşım bu ortaya bi karışık alalım der gibi çok yanlış..

Kesinlikle sana katiliyorum... B ikere dedigin gibi dogaya aykiri. Bu dünyada %50 kadin %50 erkek var. Her yil dogan bebeklerin %52si erkek ama erkek bebeklerin malesef %2si hastaliktan dolayi ölüyor. Rabbim öyle bi sistem yaratmis ki anca saskinlikla sükrederiz biz. Bunu niye bozalim ki? Düsünün o zaman ailelerin bi cogu büyük bir ihtimalle erkek cocugu isteyecektir. Bu bir gercek! Ve artik her kadina kac erkek düser?! Biraz acayip oldu dimi bu cümle? Söylemesi bile acayipse artik gerisini siz düsünün! Dünya tam anlamiyla tersine döner. Artik erkekler kuma olmaya mahkum olurlar. Mahkum olurlar evet mecburen yasal olarak da Kadinlar cogul evlilik yaparlar. Bile bile neden bizim bu sistemi bozalim ki? Allah´in isine karisilmaz. Hem bebegin cinsiyetine annesi olarak ben belirlerim, cünkü ben tasiyorum onu 9 ay boyunca karinimda, ben doguruyorum der gibicesine olur bu. Annelik bu olmamali... Anne cocugunu oldugu gibi sever, kendi kanindan canindan bir parcadir o. Anne degilim ama böyle düsünüyorum. Hem cocugun sagligiyla da oynamak ayri bir bencillik mi desem düsüncesizlik mi desem... Ben böyle düsünüyorum bu konuda.

Son düzenleme:
kesınlıkle katılıorum..Allah'ın ısıne karısılmaz rabbım herkesın gonlune gore verır bı sekılde zaten bole seyler cok cok sacmaa

Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkca göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiç bir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir.

(HAC SURESİ / 5)

Kıyamet saatinin bilgisi, şüphesiz Allah'ın katındadır. Yağmuru yağdırır; rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdârdır.

(LOKMAN SURESİ / 34 )

Back
X