kilis'e gitmek

alagur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
20
0
36
Çorum
merhabalar, bu kulübe yeni üye oldum... derdim kararsızlık...
ben iç anadoluda bir ilde yaşıyorum, burada olmaktan çok da memnunuz... eşim üniversitede araştırma görevlisi ve burada pek önü açık gözükmüyor... kilisde üniversitede bir kadro açılmış.. müracat etti.. ama gidip gitmemekte hala kararsısız... nasıl bir yer, insanlar nasıl hiç bilmiyoruz...galiba çok küçük bir yermiş... iki yaşında bir çocuğum var, onun ilerdeki eğitimi için nasıl olur... çok kararsısız, aslında eşim çok istiyor ama benim çok büyük tereddütlerim var... bu ili bilen, fikir verebilecek var mı?

Son düzenleme:
kücük bi il ama kızınızin egitimi icinde yeterli şartlar oldugunu duşunuyorum. kücuk illerin herzaman avantaji vardir. zaten gaziantepede yakın. ama şuan icin dezavantaji suriye ye yakin olmasi ve ordan gelen suriyeliler bunu göz onunde bulundurun derim ben.

Kayınbiraderim orada yaşıyor.

Suriyelilerden dolayı dogru düzgün ev kalmamış ve ev fiyatları kiralar çok yükselmiş.

Küçük bir şehir ama aşırı kalabalık.

Ama Kilis tavası süperrrrr :)

kücük bi il ama kızınızin egitimi icinde yeterli şartlar oldugunu duşunuyorum. kücuk illerin herzaman avantaji vardir. zaten gaziantepede yakın. ama şuan icin dezavantaji suriye ye yakin olmasi ve ordan gelen suriyeliler bunu göz onunde bulundurun derim ben.

cevabınız için teşekkür ederim, suriyeliler fazlaymış, ev kiralarını da bayağı yükseltmişler... demografik yapısınıda bilmiyoruz biraz... şu anda suriyeli çokmuş, ama bunun nasıl dezavantajı olur, inanın onu bile düşünemiyorum.. çok ani oldu, zihnim dondu sanki...

Kayınbiraderim orada yaşıyor.

Suriyelilerden dolayı dogru düzgün ev kalmamış ve ev fiyatları kiralar çok yükselmiş.

Küçük bir şehir ama aşırı kalabalık.

Ama Kilis tavası süperrrrr :)
cevabınız için teşekkürler...

kalabalık olduğunu hiç bilmiyordum, şehirleşmesi iyi değilmiş herhalde.. içimde bir yerlerden gitme diyen bir ses var, bir taraftan eşimin önüne de durmak istemiyorum..

Son düzenleme:
kilisli olan yahut kiliste yaşayan yok mu? değişik fikirlere çok ihtiyacım var...

antepe yerleşirsiniz her türlü imkan var antepde eşinizde kilise git gel yapabilir kii çok bi mesafe yok arada benim tanıdığım bi kaç kişi öyle yapıyor

bne urfada yaşadım urfalıyım kiliste yakın urfaya gittim küçk güzl sakib bi şehir tarihi açıdn zengin yer yani.hanları filn..yaşanablr tabi memnun kalmazsnz tayin istersnz..suriyeliler gelmiş olablr orası küçk ve onlarda akın etmiş durumda ..ben evliyim mersinde yaşıyrm burdada oldkça fazla vrmış..bizde ev arıyrz kiaalr uçmuş yalnz kilisle sınırlı deil yani dağılmşlr iyice..benm bitişk komşumda yeni taşındı suriyeliler geldi yerine benm ödediğim kiradan baya fazlaya vermişlr ..çokmu zengnlrki acaba..

ben kilisliyim de sözde :) yani babam ve tarafı komple kilisli. bende gittim 2-3 kere. öncelikle insanları çok çok samimi, güzel bir şehir kilis. yemekleri ve tatlılar için denecek hiçbirşey yok zaten, bu bir yaşam stili :) ben gittiğimde çarşılar vardı hala var mı bilemiyorum. ben 1999 da gittim en son, o zaman motorlar vardı araba çok fazla yoktu. komşuluk çok çok iyidir. aklıma gelenler bunlar şimdilik ama specific olarak soracağınız birşey olursa bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım :)

ben orda okudum,suriye sınırında küçük biryer, antepe 1 saat mesafede,
insanlarından bir kötülük görmedim, komşulukları iyidir,yemekleri çok güzeldir,
yerleşim olarak biraz ev sıkıntısı vardı ama yeni binalar yapılmış diye duydum,
okula çok yakın yerde toki konutları var, genellikle hocalar orda oturuyordu.
gezilecek bir yeri yok,2 caddesi var, otantik bir çarşısı var,pasajları var,
pasajlarda hiç görmediğiniz enteresan ürünler satılıyor, tek eğlencemiz pasajları gezmekti:))
sıkılabilrsiniz ama antepte ev tutup gidiş-geliş yapabilir eşiniz.bizim bazı hocalarımız öyle yapıyordu.
çocuğunuzun eğitimi konusunda da çok sorun olmaz sonuçta önemli olan öğretmen.
son olaylardan sonra suriyelilerin gelmesiyle nasıl bir hale geldi fikrim yok.

Son düzenleme:
ben kilisliyim de sözde :) yani babam ve tarafı komple kilisli. bende gittim 2-3 kere. öncelikle insanları çok çok samimi, güzel bir şehir kilis. yemekleri ve tatlılar için denecek hiçbirşey yok zaten, bu bir yaşam stili :) ben gittiğimde çarşılar vardı hala var mı bilemiyorum. ben 1999 da gittim en son, o zaman motorlar vardı araba çok fazla yoktu. komşuluk çok çok iyidir. aklıma gelenler bunlar şimdilik ama specific olarak soracağınız birşey olursa bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım :)

bne urfada yaşadım urfalıyım kiliste yakın urfaya gittim küçk güzl sakib bi şehir tarihi açıdn zengin yer yani.hanları filn..yaşanablr tabi memnun kalmazsnz tayin istersnz..suriyeliler gelmiş olablr orası küçk ve onlarda akın etmiş durumda ..ben evliyim mersinde yaşıyrm burdada oldkça fazla vrmış..bizde ev arıyrz kiaalr uçmuş yalnz kilisle sınırlı deil yani dağılmşlr iyice..benm bitişk komşumda yeni taşındı suriyeliler geldi yerine benm ödediğim kiradan baya fazlaya vermişlr ..çokmu zengnlrki acaba..

antepe yerleşirsiniz her türlü imkan var antepde eşinizde kilise git gel yapabilir kii çok bi mesafe yok arada benim tanıdığım bi kaç kişi öyle yapıyor

hepinize teşekkür ediyorum.. antebe yerleşmek biraz zor gibi.. çünkü ben eş durumundan tayin isteyeceğim farklı bir şehir olmaz galiba.. kızım da var iki yaşında... bakıcı yahut kreş de olsa onun benim yanımda olması lazım...

eşim için bu düzeni bozacağım ve etrafımdaki insanlar çok moral bozucu şeyler söylüyor... içimi ferahlattınız... sağolun

ben orda okudum,suriye sınırında küçük biryer, antepe 1 saat mesafede,
insanlarından bir kötülük görmedim, komşulukları iyidir,yemekleri çok güzeldir,
yerleşim olarak biraz ev sıkıntısı vardı ama yeni binalar yapılmış diye duydum,
okula çok yakın yerde toki konutları var, genellikle hocalar orda oturuyordu.
gezilecek bir yeri yok,2 caddesi var, otantik bir çarşısı var,pasajları var,
pasajlarda hiç görmediğiniz enteresan ürünler satılıyor, tek eğlencemiz pasajları gezmekti:))
sıkılabilrsiniz ama antepte ev tutup gidiş-geliş yapabilir eşiniz.bizim bazı hocalarımız öyle yapıyordu.
çocuğunuzun eğitimi konusunda da çok sorun olmaz sonuçta önemli olan öğretmen.
son olaylardan sonra suriyelilerin gelmesiyle nasıl bir hale geldi fikrim yok.

kira fiyatları oldukça yükselmiş...

bir de ne kadar doğru bilmiyorum, çatışma sesleri geliyormuş...

ailemi bırakıp, gideceğim... onlar da hiç ama hiç istemiyor... ne benim ailem ne eşimin ailesi... bu gerçekten benim için büyük bir fedakarlık olacak.. ama bunu yapmalıyım...

kira fiyatları oldukça yükselmiş...

bir de ne kadar doğru bilmiyorum, çatışma sesleri geliyormuş...

ailemi bırakıp, gideceğim... onlar da hiç ama hiç istemiyor... ne benim ailem ne eşimin ailesi... bu gerçekten benim için büyük bir fedakarlık olacak.. ama bunu yapmalıyım...

evet yüksektir, ben 6 sene önce mezun oldum, ozaman bile yüksekti,
3 oda bir salon toki evlerinde 350 tl ye oturuyorduk.
ev sıkıntısı olduğu için hele birde yeni binaysa çok pahalı oluyor.
sınıra çok yakın olduğundan çatışma sesleri duyulur doğrudur.
ama sen içini ferah tut, eşinin yanında olmaktan daha güzel birşey yoktur,
ömür boyu kalacak değilsinya, 2-3 sene idare edilir, birlikte üstesinden gelirsiniz.

evet yüksektir, ben 6 sene önce mezun oldum, ozaman bile yüksekti,
3 oda bir salon toki evlerinde 350 tl ye oturuyorduk.
ev sıkıntısı olduğu için hele birde yeni binaysa çok pahalı oluyor.
sınıra çok yakın olduğundan çatışma sesleri duyulur doğrudur.
ama sen içini ferah tut, eşinin yanında olmaktan daha güzel birşey yoktur,
ömür boyu kalacak değilsinya, 2-3 sene idare edilir, birlikte üstesinden gelirsiniz.

aslında 2 3 sene değil en az yedi sekiz sene kalmamız gerekecek...

bir şekilde alışırız aslında... kültür olarak çok farklı dediler, o yüzden de çok çekiniyorum... karadeniz kültürü bile bana biraz farklı gelirken...
bu arada hem yemek, hem temizlik hem net ve bir taraftan ço-cuk geç cevap yazıyorum kusura bakmayın... bu arada yemeği de yakmışım :)))ş

ben antepliyim kilisi de çok iyi bilirim güzel bi şehir ufak tarih kokan bi memleket insanlıkları komşulukları çok iyidir hatta tanıdıklarımda var halen ben şuan konya dayım ama kilise yeni evler yapıldı baya güzel otura bilecek evler var 500 evler de

ben antepliyim kilisi de çok iyi bilirim güzel bi şehir ufak tarih kokan bi memleket insanlıkları komşulukları çok iyidir hatta tanıdıklarımda var halen ben şuan konya dayım ama kilise yeni evler yapıldı baya güzel otura bilecek evler var 500 evler de

ne kadar içimi rahatlattınız.. hepiniz sağolun.. arkadaşlarım öyle bir anlattı ki... kendimi başka bir ülkeye gidecek gibi hissetmeye başlamıştım... öyle korkup duruyordum...

rüyamda da çok güzel bir yermiş, yemyeşil....hiç de anlattıkları gibi değil güzel bir yer burası diyorum kendi kendime...yeşil olmasa da umarım bize huzur verecek bir yer olur...

Son düzenleme:
aslında 2 3 sene değil en az yedi sekiz sene kalmamız gerekecek...

bir şekilde alışırız aslında... kültür olarak çok farklı dediler, o yüzden de çok çekiniyorum... karadeniz kültürü bile bana biraz farklı gelirken...
bu arada hem yemek, hem temizlik hem net ve bir taraftan ço-cuk geç cevap yazıyorum kusura bakmayın... bu arada yemeği de yakmışım :)))ş

nerelisiniz bilmiyorum ama benim izmirden gelen hocam vardı, eşinin onla birlikte gelmesini çok büyük bir fedakarlık olarak görüyordu ve kadını el üstünde tutuyordu( eşide öğretmendi)
çok mutluydular,küçük bir yer olduğu için öğle arası kızını sevmeye gidiyordu,hafta sonlarıda antepe gidiyorlardı,
zaten kilisli bayanlar herşeylerini antepten alırlar, muhafazakar bir toplum, bayanlar örtülüdür ama çok süslüdürler,
günlerde hepsi açık olur( evin içinde), 1-2 komşunuz olduktan sonra heryere alışılır,merak etmeyin.
elbette sıkıldığınız zamanlar olur ama hayat bu ne yapalım bende doğudayım( eş durumundan) ailemi senede 1 kere görebiliyorum.

nerelisiniz bilmiyorum ama benim izmirden gelen hocam vardı, eşinin onla birlikte gelmesini çok büyük bir fedakarlık olarak görüyordu ve kadını el üstünde tutuyordu( eşide öğretmendi)
çok mutluydular,küçük bir yer olduğu için öğle arası kızını sevmeye gidiyordu,hafta sonlarıda antepe gidiyorlardı,
zaten kilisli bayanlar herşeylerini antepten alırlar, muhafazakar bir toplum, bayanlar örtülüdür ama çok süslüdürler,
günlerde hepsi açık olur( evin içinde), 1-2 komşunuz olduktan sonra heryere alışılır,merak etmeyin.
elbette sıkıldığınız zamanlar olur ama hayat bu ne yapalım bende doğudayım( eş durumundan) ailemi senede 1 kere görebiliyorum.

umarım her şey gönlünüzce olur... içimi ferahlattınız... gurbet zor ama hayat şartları böyle... çok çok teşekkür ederim....

Back
X