• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo Almak İçin Diyet Listesi

liilith

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
261
4
68
İstanbul
Kızlar konu daha önce açıldıysa kusura bakmayın ben not aldım sizlerle paylaşmak istedim
Ender Saraç Kilo Alma Diyeti

1.Gün
Sabah uyandığınızda ve kahvaltı zamanı geldiğinde kendinize 2 yumurtadan bol kaşarlı ve tereyağlı bir omlet yanına 3 dilim çekirdekli ekmek, 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, maydanoz, 3 tatlı kaşığı ev reçeli ile güzel bir kahvaltı hazırlayın.
Ara öğün: 1 bardak süt
Öğlen: Öğlen aranızda tavuk yiyebilirsiniz ama domatesli olması şartıyla. Yanına 1 porsiyon tereyağlı pilav ve 1 porsiyon zeytinyağlı havuç
Ara Öğün: 1 bardak ayran ek olarak 1 avuç tuzlu badem
Akşam Yemeği: 1 kase mercimek çorbası, orta boy peynirli-domatesli pizza, domates salatası
Gece: 1 avuç kabak çekirdeği ve bol erik pestili, 1 bardak boza

---------------------

2. Gün

Sabah: 1 tane simit yanına bol siyah ve yeşil zeytin, ki bu çok faydalıdır. Keçi peyniri, ev reçelini de unutmayın
Ara: 1 bardak boza, bol fındık
öğlen: 1 porsiyon Sulu İzmir Köfte, 1 bardak domates suyu, 1 tabak sade spagetti, ekşili çoban salata
ara : 4-5 parmak tahin helva, 2 dilim ekmek
akşam : 1 porsiyon kıymalı ıspanak, 2 dilim ekmek, 1 kase yoğurt çorbası
gece : 1 bardak salep, 1 avuç badem

---------------------

3. Gün:

Sabah : 1 adet sahanda kaşarlı yumurta,1 simit,1 domates, bol zeytinyağlı ve limonlu zeytin,2 tatlı kaşığı bal, tereyağı
ara : 1 avuç fındık
öğlen : 1 porsiyon balık buğulama, 1 tabak çoban salata,1 porsiyon kalamar veya deniz ürünü,2 dilim ekmek
ara : 4-5 yemek kaşığı tahin-pekmez ve 2 dilim tam buğday ekmeği
akşam : 1 kase erişteli kıymalı mercimek,1 adet peynirli pide ,1 bardak limonata, maydanoz – domates-taze soğan
gece: 2 dilim cevizli kek,1 bardak süt

--------------------

4.Gün

sabah: 4 kaşık taze çökelek, 1 domates, 3 ceviz içi, 2 kaşık sızma zeytinyağı karıştırılıp sos yapılacak ve 2 dilim ekmekle yenilecek. Yanında 1 bardak taze portakal suyu, 2 kaşık çilek reçeli
ara : 1 avuç lokum veya cezerye
öğlen : 1 adet yumurtalı peynirli pide, 1 kase cacık veya ayran,1 porsiyon zeytinyağlı havuç
ara : 1 porsiyon bol ekşili ve zeytinyağlı kısır ve domates
akşam : 1 porsiyon kıymalı dolma,1 kase cacık, 1 porsiyon domatesli pilav, turşu
gece : 1 avuç kabak çekirdeği, biraz badem ve 1 avuç kuru üzüm, 1 bardak boza

-------------------

5. Gün:

Sabah: 1 kase domates çorbası 1 adet peynirli tost
ara : 2 dilim cevizli kek
öğlen : 1 porsiyon sulu bol domatesli menemen,1 tabak peynirli makarna, zeytinyağlı fasulye
ara : 1 bardak boza,4-5 adet yulaflı bisküvi,1 avuç fındık
akşam : 5-6 adet mercimek köftesi, 1 porsiyon peynirli börek, cacık, domates
gece : ballı meyve salatası, 1 avuç badem

-------------------

6. Gün :

Sabah: 3 dilim ekmek, sahanda kaşarlı yumurta, 4 kaşık tahin pekmez, 1 bardak portakal suyu
ara : 3 adet lor kurabiyesi,1 bardak süt
öğlen : 1 porsiyon balık buğulama, çoban salata,1 porsiyon patates püresi, zeytinyağlı havuç
ara : 1 bardak boza,1 avuç antepfıstığı
akşam : 1 kase sebze çorbası, 1 porsiyon kıymalı makarna, 4 kaşık yoğurt, çoban salata
gece : 1 avuç hurma, 1 avuç ceviz, 2 muz

------------------

7. gün:

Sabah: 1 simit,4 kaşık tahin helva,1 yumurta, zeytinyağında domates-zeytin
ara: 1 bardak boza,1 avuç badem
öğlen : 1 kase domates çorbası, fırında peynirli makarna ,1 kase cacık, havuç salatası,
ara : 4 parmak sütlü çikulata,3 adet fındıklı kurabiye, 1 bardak süt
akşam : etli kuru fasulye, pilav, turşu, çoban salata
gece : 2 muz, kuru üzüm, 1 avuç fındık

Umarım herkes için sağlıklı kilo almaya faydalı olur :3:

yaşasııınnnnnn..benm gibi olanlarda var..bende bu konuyu açmayı düşünüyodum..
kilo alamıyorum..botum 1,57 eskiden 49 kiloydum sigara içtiğimden beri 42-41 değişiyo :(
birde çok güzel yazmışsnız ama asıl sıkntım iştahsılk sabah iki yumurtalı omleti nasıl yerim die düşndüm :(
boğazımdan geçmiyo ki fazla yesem miğdem bulanyor

Son düzenleme:
banada bu diyet ağır geldi zayıf insanlar zaten iştahsız olur (genelde) böle dolu dolu bi listeyi yemek zor benim diyetisyenimin verdıgı listeyı yazıyım bende buraya belkı faydalananlar olur ben 15 gunde 2 kılo aldım yaklaşık..
öncelikle şunu belirtiyim benim boyum 1.60 kilom 36ydı o yuzden hafif bi diyetle basladım ben siz biraz daha arttırırsınız yapma durumunuza göre..
SABAH KALKINCA
2 bardak ılık su+6 fındık+8badem+3 tam ceviz

KAHVALTI (9-9.30)
7-8 zeytin,2 kibrit kutusu peynir,3ince dilim ekmek,sınırsız şekerli çay,bal,bol söğüş (1 yumurta=1 kibrit kutusu peynir ona görede ayarlayabilirsiniz)

ARA ÖĞÜN(11.30-12.00)
1 bardak süt yada yoğurt,1 porsiyon meyve

ÖĞLEN YEMEĞİ(13.30-14.00)
3köfte kadar ,et balık yada tavuk
4 yemek kaşıgı pilav yada makarna
çorba (1-2 kepçe)
yoğurt(2 yemek kaşıgı)
salata bol yağlı

ARA ÖĞÜN(16.00-16.30)
1kase sütlü tatlı,1 porsiyon meyve

AKŞAM YEMEĞİ(19.30-20.00)
6yemek kaşıgı sebze yemegi
2kaşık yoğurt
bol yağlı salata

YATMADAN

günde 1.5-2 litre su

1 porsiyon meyve dediğide mesela..1 elma,1 mandalina,küçük bir muz,küçük bi portakal...vs

kızlar teşekkürler fikirleriniz için :) biraz ağır olabilir haklısınız ama sonuçta bu iştahın bir şekilde açılması gerekiyor :)) tabi herkes kendine yiyebilme kapasitesine göre başlamalı çünkü sağlıksız olabilir diğer türlü bu listeyi Ender Saraç bunları söylemişti bir programda bende hemen kilo alma olunca not aldım:)

banada bu diyet ağır geldi zayıf insanlar zaten iştahsız olur (genelde) böle dolu dolu bi listeyi yemek zor benim diyetisyenimin verdıgı listeyı yazıyım bende buraya belkı faydalananlar olur ben 15 gunde 2 kılo aldım yaklaşık..
öncelikle şunu belirtiyim benim boyum 1.60 kilom 36ydı o yuzden hafif bi diyetle basladım ben siz biraz daha arttırırsınız yapma durumunuza göre..
SABAH KALKINCA

KAHVALTI (9-9.30)
7-8 zeytin,2 kibrit kutusu peynir,3ince dilim ekmek,sınırsız şekerli çay,bal,bol söğüş (1 yumurta=1 kibrit kutusu peynir ona görede ayarlayabilirsiniz)

ARA ÖĞÜN(11.30-12.00)

çorba (1-2 kepçe)
yoğurt(2 yemek kaşıgı)
salata bol yağlı

ARA ÖĞÜN(16.00-16.30)

2kaşık yoğurt
bol yağlı salata

YATMADAN

günde 1.5-2 litre su

1 porsiyon meyve dediğide mesela..1 elma,1 mandalina,küçük bir muz,küçük bi portakal...vs
evet size verilen bu listeyi başka bir konuda görüp yazıcıdan çıkartmıştım çok teşekkürler hepsini harmanlayıp bişeyler yapmaya çalışıyorum:)

yaşasııınnnnnn..benm gibi olanlarda var..bende bu konuyu açmayı düşünüyodum..
kilo alamıyorum..botum 1,57 eskiden 49 kiloydum sigara içtiğimden beri 42-41 değişiyo :(
birde çok güzel yazmışsnız ama asıl sıkntım iştahsılk sabah iki yumurtalı omleti nasıl yerim die düşndüm :(
boğazımdan geçmiyo ki fazla yesem miğdem bulanyor
zaten o iştahsızlık olmasa bizde güzel güzel kilocuklar alırdık:) ben bir sürü şey kullandım vitamın balık hapı falan filann ama hiç biri iştah açtırmıyo onun için zorlayıp mide genişletmek gerekiyor ne yazık ki...

sipraktni duymuşsunuzdur çok iştah açıyo onu içip bide yaptıgınız listeyi uygularsanız faydasını gorursunuz emınım :) ben 3gundur ıcıyorum ruyamda bıle yemek gormeye basladım :D:D

uzun zamandır içiyosan eğer bi 4-5 gün içme sonra tekrar iç ..ablam kullanıyodu sipraktini o öle yapıyodu ozamanlar 40 kgdı suan 49 ideal kilosunda ..sabah aç karna bide akşam yemekten once ıc etkısını gorcegınden emınım aslında :/..ben sadece sabah içiyorum genede baya gördüm faydasını listeyle beraber tabi..bide ben diyetisyen tavsiyesiyle bi ürün kullanıyorum besin takviyesi oda ek kalori sağlıyo

uzun zamandır içiyosan eğer bi 4-5 gün içme sonra tekrar iç ..ablam kullanıyodu sipraktini o öle yapıyodu ozamanlar 40 kgdı suan 49 ideal kilosunda ..sabah aç karna bide akşam yemekten once ıc etkısını gorcegınden emınım aslında :/..ben sadece sabah içiyorum genede baya gördüm faydasını listeyle beraber tabi..bide ben diyetisyen tavsiyesiyle bi ürün kullanıyorum besin takviyesi oda ek kalori sağlıyo

canım sen diyetisyene gittin yani, kan tahlili zorunluluğu var mı ben biraz tahlilfobik biriyim :))

evet gittim halada gidiyorum ama ben gitmeden yeni kan tahlili yaptırtmıştım tesaduf hastaydım o ara o tahlıllerıde yanımda goturdum tedbir olarak :) bıda tahlıl istemesın diye çunku bende ciddi anlamda iğneden korkarım aşırı yani hatta kan alındıktan sonra bayılma eşiğinden zor dönüyorum korkudan ve zayıf oldugum ıcın hassaslıgımdan :) diyetisyen kan tahliline baktı şöle bi özellikle tiroitlere baktı bi sorun yoktu zaten oyuzden drek diyet ve besin takviyesi verdi 10-15 günde bi gidiyorum..yani tahlil isteyebilir kesin degil ama bence yaptır korksanda bikere yaptırkı için rahatlasın

buarada bukadr iğneden korkuyorum bi cesaret kan verdim sonra eksikmiş dediler yarım saat sonrasında bidaha verdim..bu olaydan 1 hafta sonrada faranjit oldum 10 iğne vuruldum sabah-akşam :( :D bunuda anlatıyım dedim öle :))

evet gittim halada gidiyorum ama ben gitmeden yeni kan tahlili yaptırtmıştım tesaduf hastaydım o ara o tahlıllerıde yanımda goturdum tedbir olarak :) bıda tahlıl istemesın diye çunku bende ciddi anlamda iğneden korkarım aşırı yani hatta kan alındıktan sonra bayılma eşiğinden zor dönüyorum korkudan ve zayıf oldugum ıcın hassaslıgımdan :) diyetisyen kan tahliline baktı şöle bi özellikle tiroitlere baktı bi sorun yoktu zaten oyuzden drek diyet ve besin takviyesi verdi 10-15 günde bi gidiyorum..yani tahlil isteyebilir kesin degil ama bence yaptır korksanda bikere yaptırkı için rahatlasın

buarada bukadr iğneden korkuyorum bi cesaret kan verdim sonra eksikmiş dediler yarım saat sonrasında bidaha verdim..bu olaydan 1 hafta sonrada faranjit oldum 10 iğne vuruldum sabah-akşam :( :D bunuda anlatıyım dedim öle :))

iyi yine cesaretlisin ben hayatta aldıramıyorum kan acaba uyuşturup alabilirler mi bi jel varmış sanırım

SABAH KALKINCA

KAHVALTI (9-9.30)

ARA ÖĞÜN(11.30-12.00)

çorba (1-2 kepçe)
yoğurt(2 yemek kaşıgı)
salata bol yağlı

ARA ÖĞÜN(16.00-16.30)

2kaşık yoğurt
bol yağlı salata

YATMADAN

günde 1.5-2 litre su

Öğle ve aksam yemeklerinde ekmek yok mu?

sabah kahvaltı yapabilsem zaten alırım heralde kilo :) diğer öğünlerde de doğru düzgün bişey yemedeğimim için midem baya küçüldü :110:

Back
X