kilo almayı abarttım :(

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
arkadaşlar benim derdim kilom.
daha 5 aylık 1 haftalık hamıleyım ama cok kılo aldım
8 kilo aldım
doktorum ekmek hiç yeme dedi ama ben dınlemedım
beyaz ekmek bıle yedım.
bebişime zarar vermeden sadece corba ve meyve dıyetı yapsam olurmu?
benım kılo bebekle alakalı degıl. cok yemekle alakalı o yuzden vermek ıstıyorum :(
bebegımın sağlığı herseyden onemlı tabıkı.
bırde kabızlık sorunum var nasıl normale donebılırım?
ilaç veya dıyet onerısı beklıyorum.

İlaç içmeyi gerçekten düşünüyor musunuz,yoksa şaka mı? Sağlıklı insanlarad bile nasıl hasarlar veriyor kaldı ki siz hamilesiniz.Bence hassas bir süreç yaşadığınız için kendinizi düşünmüyorsanız bile bebeğinizi riske atmayın.Mutlaka gittiğiniz hastanenin diyetisyeni vardır oradan uygun bir beslenme programı alın derim ben.Ekmek yemeyin diyorsa doktorunuz yemeyin lütfen.Topu topu 4 ay kalmış önünüzde.ayrıca hergün yürüyün hem doğumunuz kolay olur hem kilo kontrolü sağlarsınız

İlaç içmeyi gerçekten düşünüyor musunuz,yoksa şaka mı? Sağlıklı insanlarad bile nasıl hasarlar veriyor kaldı ki siz hamilesiniz.Bence hassas bir süreç yaşadığınız için kendinizi düşünmüyorsanız bile bebeğinizi riske atmayın.Mutlaka gittiğiniz hastanenin diyetisyeni vardır oradan uygun bir beslenme programı alın derim ben.Ekmek yemeyin diyorsa doktorunuz yemeyin lütfen.Topu topu 4 ay kalmış önünüzde.ayrıca hergün yürüyün hem doğumunuz kolay olur hem kilo kontrolü sağlarsınız

hanfendi ben ilaç içmekten bahseden bir cümle yazmadım
nerden çıkardınız sadece diyet şekli sordum nasıl yaparım diye.
ilaç bekarkende tercıhım degıldı saygılar

ilaçı kabızlık ıcın sordum kabızlık ilaçı

Son düzenleme:
arkadaşlar benim derdim kilom.
daha 5 aylık 1 haftalık hamıleyım ama cok kılo aldım
8 kilo aldım
doktorum ekmek hiç yeme dedi ama ben dınlemedım
beyaz ekmek bıle yedım.
bebişime zarar vermeden sadece corba ve meyve dıyetı yapsam olurmu?
benım kılo bebekle alakalı degıl. cok yemekle alakalı o yuzden vermek ıstıyorum :(
bebegımın sağlığı herseyden onemlı tabıkı.
bırde kabızlık sorunum var nasıl normale donebılırım?
ilaç veya dıyet onerısı beklıyorum.

bence yediklerini azaltsan ve yuruyus yapan sana yetecek
zaten boyle kilo almaya devam edersen tansiyon ve seker durumun sinira gelecek..

kabızlık ilaçları gebelik için tehlikeli olabilir doktora sormadan asla kabızlık için bir şey yapmayın bitkisel olarakta.. yerine sarı erik ceviz falan yersiniz yada kavun ara öğünler kabızlığa iyi gelir üzerine su içerseniz düzene girebilir.. onun dışında baklagil tüketirsiniz hem çok sağlıklı hemde tuvalet sorununuz için..
diyet değil ama sağlıklı beslenme yoğurt, kızartma yerine haşlama üstüne zeytinyağlı tavuk, balık,et yatmadan önce bir bardak süt akşamları meyve olabilir tatlı yerine ballı sütler, hafif puding tarzı sütlaçlar falan olabilir ama bunları bence normal tüketmelisiniz azaltmadan
özet olarak demek istediğim yediğiniz şeyleri yapılış şekillerini değiştirin miktarları azaltıp diyet moduna geçmeyin:)

Kesinlikle diyet yapmayınız, bu fazlasıyla zararlı.
Sebze ve ızgara et ağırlıklı beslenmeye çalışın.
Yemeklerinizde yağa dikkat ederseniz kilo alımını azaltır.
Ekmek kesilmesi doğru değil bence. Ekmekte bebeğe yarayan bir gıda.
Fakat sadece kahvaltıda tüketebilirsiniz ve abartmadan.
Şeker ve tuza dikkat etmelisiniz.
Ara öğünlerinizi yoğurt,meyve, badem, ceviz tarzında kuruyemişlerle tamamlayabilirsiniz.

Rahat bir ayakkabıyla yürüyüşlere başlamalısınız.
......

Kabızlık için, yürüyüş, bol yoğurt ve su tüketmek, posalı yiyeceklere yönelmek, sindirimin kolay olması için fazla çiğnemek oldukça önleyici oluyor.

Son düzenleme:
Çok zor bir hamilelik geçirdim..Hastanede yatarak geçti hamileliğim..Kabızlık için perinatoloğumun bana önerdiği dulcolax idi...Zararı yok,gebelikte kullanılabilir dedi........Çok faydasını gördüm...Hamilelikte progesteron hormonu arttığı için ve ekstra demir hapları da kullanıyorsanız ne yiyip içerseniz için kabız oluyorsunuz....

konu kabizlik da olsa diyet icin de olsa buraya konu acmamalisiniz.
hamileyken her aklimiza eseni ya da her soylenenei yapamiyoruz maalesef.
bunlari niye dr unuza sormuyorsunuz?

Ben de 7,5 aylik hamileyim. Muz ve şeftali yeme. Bende de bir süre kabilim sıkıntısı vardı, sabah kalktığımda iki ya da uç adet kuru kayısı yiyordum. Epey faydasını gördüm. Yine sıkıntı yaşadığımda kayısı yiyorum bit kac gün giyine rahatlıyorum.
Kilo konusunda da mümkünse abur cubur hic yeme. Ekmegi tamamen kesemiyorsan bile sdc kahvaltıda yemeyi dene.
Kilo almak cok sorun degil belki ama gebelik şekeri çıkma ihtimali cok yüksek bu yüzden dikkat etmelisin.
Bence mutlaka diyetisyenden yardım al, bol bol yürüyüş yap.

aaaayy bende burayı takıp etcem..tavsıyelerı merak edıyorum..bende 4 aylık oldum ve 3 kılo aldım sımdıden..mıde bulantım hıc olmadıgından ılk aylar kılo vermek yerıne aldım..psıkolojım bozukmus gıbı durup durup kendımı buzdolabının onunde buluyorum..hep meyve sebze ve proteınle beslencem dıyorum..tutup ekmek arası yapıp yıyorum..sonum ne olcak cok merak edıyorum..hıcbıse gıyemıyorum yakısmıyor sankı..yanlardan etlerım fıskırıyor aaaaaaaaaaaaaa:52::52::52:

canım ben 67 kiloyla hamile kaldım şu an 91 kiloyum doktorumda çok strese soktu beni hamilelik çok kolay bir dönem değil.. tek sıkıntı yüksek tansiyon olursa falan yani.. gereksiz korkma. diyet falan yapma. zaten doktorlar diyet veriyor istersen doktorun veriri sana. çok şekerli gıdalardan uzak dur bebeğine herşey lazım şu an. kafana da takma çok allaha emanet

Back
X