Kilo vermek bebeğe ne zaman zarar vermeye başlar?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Arkadaşlar hamile kalalı beri bu sabah verdiğim 4 kilo oldu. Hiç birşey yiyemiyorum midem o kadar çok bulanıyor ki anlatamam.folik asiti mide bulantısı hapını bile yutmaya çalışırken midem bulanıyor.herşey kokuyor. Doktorum hastaneye yatırmayı teklif etti ama öğretmen olduğum için istemedim,serum takıldı artık. Ben ne yapacağım bebeğime zarar vermemesi için başına hamilelikte böyle birşey gelen var mı?

Annem de dahil çevremdeki herkes hamileliğin ilk aylarında kilo verdi fazlasıyla. Kimi hastane de yattı kimi gerek duymadi ama bulantı lar geçince kilo alımı başlıyor zaten merak etmeyin. Hatta Teyzem doğum yaptığında sadece 7 kilo almıştı hiç bir zararı olmadı Tosun gibi bir oğlu var

Ablacım öncelikle Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün:)
Benim annemin ilk dört beş ayında kimse hamile olduğunu bile anlamamış. Çok kilo vermiş her şey kokmuş. Ben gayet nur topu gibi sağlıklı doğmuşum ama:)
Umarım senin bebişin de sağlığıyla dünyaya gelir :nazar::nazar:

Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin..

Arkadasim ilk 3 ayda 6 kilo vermisti. 1 ay once de dogum yapti masallah tosun gibi bebegi :)

ben varım arkadaşım 48 kiloyla hamile kaldım 44 e düştüm dr.um böyle kilo vermeye devam edersen boşuna gelme mahvolacaksın dedi en son kemoterapi hastalarının kullandığı bi bulantı hapı verdi. o biraz fayda etti.sadece doğurduğum gün kusmadım.45 dk kan gelinceye kadar öğürdüğümü bilirim.39.haftamda bile kilo verdim.56 kiloyla doğum yaptım bebem 15 günlükken sağlık ocağında ki hemşire hiç doğum yapmamış gibisin kız gibi oldun tekrar demişti.bu da iyi tarafı:) merak etme bulantıların hafifler hafiflemese bile ilaç yutabilirsin ben günde 5 tane ilaç kullanıyordum kilo alamadığım için

Ben hamileliğimin ilk 4 ayında 6 kg vermiştim sürekli serum takılıyordu
ben de sizin gibi kafama çok takıyordum ama sonradan düzene girdi
kızım 4.760 kg - boy 54cm doğdu inşallah sizde sağlıklı bir şekilde bebeğinize
kavuşursunuz

Ilk 4 ay kilo verdim bebeğe zararı olmadı daha sonra mide bulantım geçti ve kilo almaya başladım bende folik asit yutamiyirdum Dr um kan ilacı verdi folik asit karışımli onu kullandım oda hap değil sende ondan isteyen bilirsin ismini hatırlamıyorum ama Dr un bilir

Bende henuz yeni anne adayiyim.7.haftama girdim ama 10gundur istahim kesildi bulantilar derken son birkac gundur ben bende degilim.kusuyorum canm bsy istemiyor.kac gundur ilaclari bile icemiyorum:(bu konu benmde aklimda bisey yiyemiyorum zaten yesemde cikariyorum bebege bi zarari var mi acaba.haftaici doktora gitcem insallah

Bunu ben de merak ediyorum son bir haftadır daha da kötüyüm safra çıkarıyorum sadece. 3 aya az kaldı ama iyiye değil kötüye gidiyorum hayattan soğudum resmen hastaneye yatmayı düşünüyorum ciddi ciddi. Bu hafta taporluydum düzelemezsen yatıralım dedi doktor bilemiyorum napsam dayanacak halim kalmadı çünkü.

8 kiloya kadar verilebiliyor diye duymuştum. Sonrasında hastaneye yatırıyorlar sanırım. Ama ne kadar doğrudur bilmem

3. Aydan sonra bulantilarin azarlir hatta hic kalmaz , ozaman kilo alimin normale donusur... :nazar:

ben 17. haftamdayım 8 kilo verdim hala da veriyorum.kendi doktorum il merkezinde olduğu için en yakın doktora gittim idrar tahlilimde keton çıktı ve iki gün yatırdı beni.sonra kendi doktoruma gittim normal kilo vermen seruma filan gerek yok dedi.Bunu söyleyen de prof ve antalyanın en iyi doktoru belki de.Serum mide mulantısı hapı gibi şeylere karşı gerekirse heyet raporu veririm sana dedi dediği gibi de yaptı heyet raporu kullanıyorum şu an. şimdide maalesef gebeliğe bağlı karaciğer kolestazı çıktı.hamilelikte riskli bir hastalık bu.Verdiği vitamini demiri filan da kesti.Çünkü vitamin ve mineral fazlalığı da bu rahatsızlığa neden olabiliyormuş.Yani demek istediğim şu ki eğer doktorunuz taklil mahlil yapmadan sık sık serum takıyorsa dikkat edin.Bir de perşembe günü karaciğer kolestazından dolayı ayrıntılı tetkikler yapıldı 8 kilo vermeme rağmen kan idrar vb.tahlillerim temiz çıktı.sadece karaciğer enzimlerim yüksek çıktı o da vit.lerden kaynaklanıyor olabilir gebelikte tetiklemiştir dedi.

zarar vermez diye biliyorum. yinede doktorunuza danışın ona göre ilaç yazar

Back
X