• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılolar ve degısımler

sumuzz

ToHtOrGiL :)
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
2.766
7
46
Bartın
Ben kilolu degilim ama son 4 ayda aldigim 5 kilo beni hayatimdan bezdirdi resmen hayata küstüm. Gercek kilom normalde 52-53 arasindadir. Bundan ne fazla ne de az olmustu taki iki hafta önce merak edip kilomu ölctügümde gercekten sok oldum . 59 kilo olmusum. Boyum bu arada 169. BMI ise 20,5 ve normal.Aslinda fazla degil ama bu ruh hali beni cok etkiledi. Insan ister istemez kilolarla depresyona giriyor sanki. Hic böyle olmamistim. Internette bir cok arastirma yaptim ve hayatimda radikal degisiklikler yapmaya karar verdim. Bunlari sizinle paylasmak istedim.

1. Spor:Düzenli olarak kardio ya yapiyorum, günde en az 45 dakika ve haftada 5-6 gün. Bunun yani sira internetten bulanan videolarla birlikte göbek ,kalca haraketleri yapiyorum.(haftada 3-4 defa )

2. Yemek düzeni :Eti sevmezdim simdi tamamen et ve et ürünlerini (salam sosis) biraktim kokusuna bile dayanamiyorum. Cok saglikli bir seyde degil. (kolestrol , kanser yapiyor ....) deniz ürünlerini tercih ediyorum .

Beyaz ekmegi biraktim. Kepekli ve ya siyah ekmek yiyorum. Asla Makarna ve pirinc pilavi varken ekmek yemiyorum. Porsiyonlarimi kücülttüm. Cok su icmeye gayret ediyorum. Özellikle spor yaparken. Kola gibi asitli iceceklerden uzak duruyorum.Yemeklerimi az yagli ve az tuzlu pisiriyorum. Yemek esnasinda her 2-3 dakika yemekten ten sonra su iciyorum ara veriyorum ve tekrar yiyorum.

Tamamen cikolata ve tatli hastasiyim. Simdi sadece kendimi ödüllendirmek icin yiyorum . O da minik porsiyonlarda :))

Belki daha 2 hafta oldu ama kendimi daha zinde hisediyorum. Kardiyodan sonra sokakta kosmak istiyorum :)) Kac kilo verdigime daha bakmak istemedim motivasyonum gider diye ama kaslarimin gelistigini hissediyorum.

Bu sadece bir dönem devam etmicek eger zinde ve ayni kiloda kalmak istedigim icin hayatimi buna göre düzenledim.


Internette yazan ve edindigim bilgilere göre sunu tavsiye edebilirim.

1.Sacma yoyo efekt diyetlerle de ilgilenmeyin. Ayrica yedigimiz her seyden biz sorumluyuz ve her an
diyette bulunan seyleri yiyemeyiz. ayrica diyeti devam etmedigimizde verdigimizin 2 katini geri aliyoruz.

2.Büyük bir mucize ye inanmayin;haftada 5 kilo vermek gibi.. 5 kiloyu bir haftada almadiniz bir haftada da veremezsiniz.

3.Sabir ve disiplin cok önemli.

4. Evde bayanlar yemek yaptigi icin; esimizi ya da cocuklarimizi da obesiteden ve diger rahatsizliklardan koruyabiliriz. Saglikli besinlerle ...

5. Sacma dizileri izlemek yerine aktiv olup esiniz ve cocuklarinizla günde 1 saat yürümek hem onlara hem size iyi gelecektir.

6. Saglikli bir sekilde kilo verinki deriniz sarkmasin.

7. BOL BOL su icin gercekten istahi kapatiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back