Kilolarım yüzünden baş edemediğim Depresyon,sürekli mutsuzluk..

venezia2017

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
9
0
6
39
arkadaşlar merhaba
1 yıllık evliyim.Çok severek evlendim.Hala da öyle.Herşeyi mahvetmekten korkuyorum..Saçma sapan sebepler yüzünden.
Tek sorunum aşırı yemek yemem.Sadece yemek düşünmem.Kendimi hiç beğenmiyorum.Eskiden çok güzel olduğumu düşünürdüm.Şimdi kilo alıp en başa dönünce kendimden nefret eder oldum ve bunu eşime yansıtıyorum.Kendime bakamıyorum.Sürekli bahanem var.Onun yerine iyi yemek yapmaya çalışıyorum..
Daha önce 28 kg verip 30 kg aldım neredeyse.Karnım tok olsa da yemek yeme ihtiyacı hissediyorum.Daha öncede başlık açmıştım.Terapiye de gittim fayda göremedim.Acaba sebebi depresyon mu bilemiyorum.Sürekli mutsuzum ve hayattan keyif alamamaya başladım.
Eşimi çok seviyorum.Sağlığım yerinde.Maddi sıkıntımız yok.Belki yılda 20 ülke geziyorum-en sevdiğim şey seyahat etmek.
Ama şu an içimden hiç bir şey gelmiyor.Eski enerjimi,eski beni o kadar çok özledim ki..Sürekli ağlayasım geliyor.Tekrar yapabileceğime,hayatımı düzene sokabileceğime inanmıyorum sanırım artık.Benim sorunum ne ben de bilmiyorum.Sadece paylaşmak istedim..Umarım her şey düzelir.

Kendinize bir hobi edinseniz? Veya spora gitseniz. Biraz sosyalleşseniz iyi olur. Yedikce yediren hamurlu unlu sekerli seyleri hic tuketmeyin

Kendinize bir hobi edinseniz? Veya spora gitseniz. Biraz sosyalleşseniz iyi olur. Yedikce yediren hamurlu unlu sekerli seyleri hic tuketmeyin

haftada 5 gün spor yapardım..salona gitmeye üşendiğim için evde yapardım ve çok güzel kilo vermiştim.şimdi bir yıl oldu koşu bandına çıkmadım evlendiğimden beri.sanki biri beni kollarımdan tutuyor.üzerimde öyle bir ağırlık var ki anlatamam..

Sağlık sorununuz yoksa, geri kalan sebebi tembellik. Spora gidip form tutmak için çalışmaktansa, oturup yemeyi tercih ediyorsanız, tembelsinizdir ve haliniz de yeterince umurunuzda değildir.

haftada 5 gün spor yapardım..salona gitmeye üşendiğim için evde yapardım ve çok güzel kilo vermiştim.şimdi bir yıl oldu koşu bandına çıkmadım evlendiğimden beri.sanki biri beni kollarımdan tutuyor.üzerimde öyle bir ağırlık var ki anlatamam..
Halk arasındaki tabirle "beni alan aldı, satan sattı" diyorsun yani...

Sana bir zayıflama önerisi sunabilirim... birinin öncülüğünde grup halinde seviye seviye farklı bir beslenme uygulanıyor ve çok güzel kilo veriyor tüm gruptakiler...hatta bende bugün başladım... açlık hissim de oluşmadı

arkadaşlar merhaba
1 yıllık evliyim.Çok severek evlendim.Hala da öyle.Herşeyi mahvetmekten korkuyorum..Saçma sapan sebepler yüzünden.
Tek sorunum aşırı yemek yemem.Sadece yemek düşünmem.Kendimi hiç beğenmiyorum.Eskiden çok güzel olduğumu düşünürdüm.Şimdi kilo alıp en başa dönünce kendimden nefret eder oldum ve bunu eşime yansıtıyorum.Kendime bakamıyorum.Sürekli bahanem var.Onun yerine iyi yemek yapmaya çalışıyorum..
Daha önce 28 kg verip 30 kg aldım neredeyse.Karnım tok olsa da yemek yeme ihtiyacı hissediyorum.Daha öncede başlık açmıştım.Terapiye de gittim fayda göremedim.Acaba sebebi depresyon mu bilemiyorum.Sürekli mutsuzum ve hayattan keyif alamamaya başladım.
Eşimi çok seviyorum.Sağlığım yerinde.Maddi sıkıntımız yok.Belki yılda 20 ülke geziyorum-en sevdiğim şey seyahat etmek.
Ama şu an içimden hiç bir şey gelmiyor.Eski enerjimi,eski beni o kadar çok özledim ki..Sürekli ağlayasım geliyor.Tekrar yapabileceğime,hayatımı düzene sokabileceğime inanmıyorum sanırım artık.Benim sorunum ne ben de bilmiyorum.Sadece paylaşmak istedim..Umarım her şey düzelir.
Evet bende mutsuzluktan yemek yıyen bırıyım ve bende mutsuz zamanımda 10 kılo aldım ama sonra bu durumdan cok rahatsız oldum kıloyu kendıme yakıstırmadım cunku 30 kıloya yakın vermıstım evlenmeden önce. ama sonra yapıcam dedım ve dıyete basladım evet zor oldu sevdıgım seylerden vazgecmek ama tam kendımı kaptırmısken hamıle kaldım :) artık dogum kılolarımı verırım dıyorum ama ınan suan bıle kılo almak benı bıraz uzuyor kendımı cırkın hıssedıyorum.
Bence kendıne guzel bır lıste yap hatta ılk ıs hem gaza gelmek hemde su yeme duzenını ayarlamak ıcın bır detoks olsun ben kabak detoksu yaptım cok memnun kaldım ve o kıloyu gerı almadım hamıle kalana kadar :) bence boyle bırsey ıle baslayabılırsın verdıgın kıloyu gorunce zaten yıyesın gelmeyecektır guzel kahvaltını yap ara ogunler yap oglen aksam hafıf seyler ye evde mumkunse hamur ısı tatlılar yapma onun yerıne saglıklı tarıfler var onları yap hem kılo aldırmaz hem de gozune hıtap eder. Diyetisyenden zıyade ınsanın kendı kafasında bıtırmesı taraftarı oldugum ıcın bu ısı kafanda bıtır. bende gıttım dıyetısyene ama o yeme dedıkce ınadına yedım sankı sonuc ayda 1 2 kılo anca verdım.

Sebebi tamamen mutsuzluk,suan boslukta oldugunuz icin o boslugu yemek yemekle doldurmaya calısıyorsunuz.Aslında adı duygusal açlık.Bu sorun odağı baska yöne cevirmeden düzelecek bir sorun değil.Kendinizi mesgul edecek ve yemek yemekten daha cok keyif verecek bir aktivite bulmalısınız.Böylece onunla uğraşırken saatler geçecek ve yemeği unutacaksınız.He o aktiviteyi bulmak cok zor biliyorum ama terapiden ziyade bos vakti doldurup zihni mesgul etmek gerekli

Size burda kimse bişey yapamaz kendinizde istemiyorsunuz bu halinizi spora başlayın bide ise girin yemek düşünme zamaniniz olmasın

Bende senim gibiydim. Tek fark oldu bitti kiloluydum ama bende üzülünce gergin olunca stres altında olunca vs daha çok yerdim. Sonra tiroid çıktı bende. Bir sene içinde 30 kilo aldım, ki zaten kiloluydum.
Orda dur dedim... tüp mide ameliyatı oldum artık son çağre buydu. Şuanda 30 kilo gitti. Git ameliyat ol demiyorum tabi ama depresyondan olabilir mi sorusuna cevaben, evet olabilir.
Ama şunu merak ettim, eşinle sorun yok mutlusun, bu depresyon nerden kaynaklı?

30kg yazmissiniz hem de hayatiniz gulluk gulistanlikken? Yanlis anlamazsaniz bence once uzman bir terapiste gorunun, belki bilmediginiz bir mutsuzluk sebebiniz vardir. Is bulmayi calismayi dusunur musunuz, daha onceden calisiyor muydunuz?

arkadaşlar merhaba
O güzel ülkelerde hafif hafif gezmelisiniz bence.Bugün tekrar başlayın .Kilo yük.Bende zayıflamaya çalışıorum.Kilolarınız gittikçe daha iyi hissedeceksiniz.

arkadaşlar merhaba
Bekarken 35 kilo verdim. Hamileliğimde 27 kilo aldım. 23 kilosu gitti 7 8 ay oldu. Son 1 aydır bende de yeme isteği oluştu sonrası pişmanlık. Sizin evde yürüyüş bandınızda varmış takın kulaklığınızı yürüyün. Bir haftadır hava güzelse kızımı kangurusuna takıp çıkıyorum bulunduğum yerden dolayı yarım saat en fazla. Bi kere başlasanız devamı gelecek. Daha önce yaptık yine yaparız. Canım bişeyler yemek istediğinde kendime diyorum. Bu zamana kadar yedinde ne oldu. Bu düşünce beni durduruyo. Sizide mutlaka harekete geçirecek bişey vardır.

Bak konu sahibi saat 19.00 oldu yeme işini bitirdik yalnız değilsin ben sen bir sürü arkadaş bir daha yarın kahvaltıda yicez. Kısa vadeli hedefler koy kendine. Önce beş kg vericem ve bu beş kiloyu akşam 19.00’dan sonra yemeyerek vericem. Hemen gider zaten hareket ve su takviyrsiyle.

Kilo aldığınız için mutsuzsunuz. Spora neden başlamıyorsunuz o zaman? 11 gündür günde 1 saat spor yapıyorum, bunun 45 dakikasını dışarıda yürüyerek ve 15 dakikasını da eliptik bisikleti kullanarak harcıyorum. İnanın 11 gün gibi kısa sürede bacaklarım güzel sıkılaştı, bel bölgem inceldi ve yüzüm bile güzelleşti gibi. Yediklerime dikkat ediyorum ve bol bol da su içiyorum tabii. Tatlıyı hayatımdan çıkardım. Hiç de zorlanmıyorum bunları yaparken çünkü zayıf olmanın, giydiğim her şeyi yakıştırmanın keyfi bambaşka. Bu keyfi tattıkça daha da özen gösteriyorum sağlıklı beslenmeye ve düzenli spora.

Düzelmeyecek bir şey yok ortada sadece iradeli olmanız gerekiyor. Yarın milat olsun ve siz de sağlıklı beslenmeye ve düzenli spora merhaba diyerek hayatınızı güzelleştirin.

Back
X