Kilolarimla başım dertte ve özgüvensizlik

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhaba kk,
26 yaşındayım.Bir yıldır evde kpss çalışmaktan kilo aldım. Birazını verdim ama malesef daha vermem gerek kilolar var. 1.63 boyundayım, 65 kiloydum bir iki hafta dikkat ettim 2 kilo vermisim. Ama çok hızlı geri aldım sanırım. (Tartılmadım ama öyle hissediyorum)

Kendimi çok şiş, hantal hissediyorum. Bugün arkadaslarla buluştuk. Birlikte foto cekindik ama yanaklarım kocaman cıkmış, kendimi çok çirkin hissettim.
Kiloyu kendime yakıştıramıyorum. Kıyafetler çirkin oluyor, kendimi beğenmiyorum. Özellikle de basenlerimden hiç memnun değilim. Bu durum bende özgüvensizlik oluşturuyor. Aynadaki ve fotoğraftaki görüntümü sevmiyorum. Eskiden daha zayıftım ve kendimi daha güzel bulurdum.

Diyetisyene maddiyattan dolayı gidemiyorum. Nasıl kilo verebilirim.?Kendimi eskisi gibi güzel hissetmek istiyorum. Neler yapabilirim?

Hocam. Öncelikle çıkıyorsun dışarı .hergün yürüyüş yapıyorsun . Yürüyüş yapmak Bedava. Yoksa evden dışarı çıkasın gelmiyor. Evde yapabileceğin kardio egzersizleri var .aç internetten bak. Hayatının kontrolü elinde olsun .İnan kilo vermek çok basit .Ama irade meselesi .Ben yaklaşık 13 kilo verdim. Hormonal rahatsızlığım vardı . İşin sırrı yediklerine dikkat etmek ve hareketli yaşamda. Herşey iradene bağlı. Bunu bir düşün .ve boğazına hakim olmaya çalış. Acıkınca önce su iç. Ba biraz bekle, bekle, bekle... Hala aç isen yemek ye. Eğer insülin direncin varsa kontrol ettir .insülin direncinde iradeye hakim olmak zorlaşıyor.

Ayyy kilolu deyince, işte dedim kendime zayıflama arkadaşı buldum.
1500 kalori diyeti var, istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz, sadece kalorilerini hesaplayıp 1500 civarında kalmaya çalışıyorsunuz. Hiçbir sağlık problemi olmayan bir kadının günlük ihtiyacı 2200 civarı. 700 kalori eksik alınca haftada 1 kilo veriyorsunuz.

Kaloriyi nasıl hesaplayacağız peki? Uygulma mı indiriyoruz?

Kaloriyi nasıl hesaplayacağız peki? Uygulma mı indiriyoruz?
Uygulama da olur, bazı sitelerde yiyeceklerin kalorisi yazıyor o da olur.
Samsung telefonda uygulama vardı, onda yiyeceğin ismini yazarken porsiyon ve kalorisi çıkıyordu. Yoksa, ekleme şansı veriyordu. Samsung health diye kalmış aklımda.

Aynı boy ve kiloda biri olarak ben kendimi böyle beğeniyorum
Zayıf olunca yanaklarım falan çöküyor hoş görünmüyorum.

Aman dert ettiğiniz bu mu :) diyetisyene bile gerek yok. Tabi değerlerinizin normal olduğunu ve sağlıklı olduğunuzu varsayıyorum. Önce oturup beslenme düzeninizdeki sıkıntıyı buluyorsunuz. Mesela porsiyon büyüklüğü yediğiniz tatlı miktarı ve gece ne kadar yediğiniz. Porsiyon küçültüyorsunuz. Masadan tam doymadan kalkıyorsunuz. Masaya tencere getirmemek önemli.Akşam yemeğinde ekmek yok. Ancak sabah en fazla iki dilim tam buğday ekmeği. bal reçel vs de yok. Akşam 8'den sonra yemek yok ancak uykudan önce tarçınlı diyet süt içebilirsiniz. Telefona ev egzersizi programı indirin en az 20 dk egzersiz yapın. Çayın yanına abur cubur yiyecekseniz çeyrek dilim tatlı iki-üç cips veya bir bisküvi yiyin. Bol su şart. Meyveyi gün içinde yiyin akşam meyve yok. Bu tekniklerle 12 kilo verdim . 162 boy 65 kilo idim.

Ben de zayıflamak istiyorum
Yanaklarım tombul tombul
Haklısın çok sinir bozucu bir şey insanın kendini aynada fotoğrafta çirkin bulması

Ayni boydayiz en son 55 kilo idim o civarlardayimdir suan da
Oyle cok fazla bi kilonuz yok ama en azindan 60 kiloya dusseniz sizin icin daha iyi olur
Yeme ile araniz nasil

Çok aşırı fazlanız yok aslında.
Bol su iç.
Tatlı ve ekmeği kes. Verirsin. Bir de yürüyüş yapabilirsin.

Bende obez sınırlarındasun sandım okuyunca ...
Resımlere bakma bazı fotolarda zayıf bazısında kılolu cıkıyorum
Bol su proteın agırlıklı beslenincede guzel kılo verılıyor
Bende 167 62 kıloyum suan dıyetteyım ben takılıyorum ama diyette oldugumu duyan sacmala diyor :))sanırım bız kadınlar bu kıloya hep takık durumdayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…