• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarla basim ciddi dertte

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Slm herkese
Benim boyum 162
Kilom suan 84
92 kilodan dustum bu kiloya 3 ayda
Hatta 82 ye dusmustumde
Son 2 ay kilo vermem durdu ve 2 kilo ustune aldim
Neden bu kilolar gitmiyo onerisi olan varmi??? Yardimmmm

Vallah bacım aynı dert bizdede var, 75 kiloyla evlendim evliliğimin ilk 6 ayı nasıl yaptıysam bilmiorum 100 kiloya cıktım!!! Şu an 85 e indim ama napıp ettiysem geri 75 e inemedim :( 162 benim boyumda sizin gibi, bazen kilom yüzümden ağlıyorum zirlıyorum ama sonrada diyorum tek derdimiz bu olsun... Yapacak bişey yok morali yüksek tutmak gerek ne olursa olsun yoksa kendini bi negatifliğe umitsizliğe kaptırırsan aha benim gibi 100 kiloya kadar hemen cıkarsın... Fazla dert etme kafaya takmadan naturelmiş gibi sadece yediğin posyonları azalt bi bakmışsın haftada 1kilo gitmiş farkına bile varmadan, hadi Allah yardımcımız olsun :)

Vallah bacım aynı dert bizdede var, 75 kiloyla evlendim evliliğimin ilk 6 ayı nasıl yaptıysam bilmiorum 100 kiloya cıktım!!! Şu an 85 e indim ama napıp ettiysem geri 75 e inemedim :KK43: 162 benim boyumda sizin gibi, bazen kilom yüzümden ağlıyorum zirlıyorum ama sonrada diyorum tek derdimiz bu olsun... Yapacak bişey yok morali yüksek tutmak gerek ne olursa olsun yoksa kendini bi negatifliğe umitsizliğe kaptırırsan aha benim gibi 100 kiloya kadar hemen cıkarsın... Fazla dert etme kafaya takmadan naturelmiş gibi sadece yediğin posyonları azalt bi bakmışsın haftada 1kilo gitmiş farkına bile varmadan, hadi Allah yardımcımız olsun :)
Vah bacim vah ayni yolun yolcusuyuz desene . 100 den 85 e nasil ve nekadar surede indin neler yaptin?

benimde bu konuyu takip etmem lazim :)))
ben diet yapmayı beceremiyorum bugün tarıda 87 gördüm ne yapıcagimi sasiridm boyum 160 veremedim ya offf

İlk çocuğuna 75kiloyla hamile kaldim 95kiloyla dogurdum. Sonra 85kiloya düştüm. Bugün ektim ve aptal Arkadasi kiskancliktan benim kilomla dalga geçer gibi ima yaptilar ki boyun 178. Ben bu hirsla gergin deli gibi yürüdüm ve aksam 6dan sonra sadece su içtim ilk bir ay çok aci çektim çünkü yemeği seviyorum hele tatliyi. Ve 6ayda 68kilo oldum.bu seferde zayiflamami kiskanndilar. Bu bana sahada güç verdi.simdi ikinci çocuğumu dogurdum 83kiloyim gene ama bir sene oldu veremedim iki çocukla.ama şuan önce kafami bosaltip zayiflamayi gerçekten isteyip vercemi biliyorum tekrar. Sizde önce gerçekten isteğim. Ben hava soğuk sicak farketmedi hep yürüdüm günde 7yada 8km yuruyodum. Ve aksamlari yemeği kesin.bir ay sonra mide kuculuyo herhalde istemiceksin bile yemek yemek.

8 kilo fazlam var veremiyoruım.allah yardımcınız olsun.evde iken verebiliyordum aslında.hiç bişe yapamazsam mezdeke açıp kopuyordum.:KK49:

önce hastalığınız var mı ona baktırın bence
sonra bol yürüyüş ve akşam yemeğini az yemekle
sabah sağlam proteinli kahvaltıyla kolayca çözersiniz

Slm herkese
Benim boyum 162
Kilom suan 84
92 kilodan dustum bu kiloya 3 ayda
Hatta 82 ye dusmustumde
Son 2 ay kilo vermem durdu ve 2 kilo ustune aldim
Neden bu kilolar gitmiyo onerisi olan varmi??? Yardimmmm
Canim benim 105 i gordugum zamanlar bile oldu 91 e kadar neredeyse hic diyet yapmadan adimlarimi sayarak yurufum o donem aktif bi hayatim vardi gunde 15000 adim yaptigim zamanlarda olurdu

Simdi oyle aktif bi hayatim yok diyet yapiyorum ama kilo vermelerim yavas olmasina ragmen durmadim simdi 87 küsürum burada diyet sayfalarinda zayiflama yarismari takimlari var ben onlardan birindeyim istersen katil ben cok faydasini gordum insallah sende gotursun

Herkes birbirini motive edince oyle diyeti falan jirakmiyorsun tafsiye ederim yani

Yememek kolay olsa yemem. Nasil bi cevap ya bu
Yemyerek kilo verilmez verilse bile yağ değil kas ve su verilir bir zaman sonra da geri alınır. 6 öğün 3 ana 3 ara öğün yemelisiniz. Diyetisyene gittiğim zaman ben bukadar yemek yiyerek nasıl kilo vericem dedim daha Karnım acikmadan sofraya oturuyordum. Şu içmek kilo verir ama onun bile bir düzeni var. Şeker Kızartma hamur işi patates hazır gıdalar kesilmeli tam buğday ekmeği çavdar ekmeği muhakkak 3 ana öğünde 1 er dilim tuketilmeli. Ölçüm yapmanız gerek. Bazı eczanelerde ölçüm cihazı var. Maddi olarak diyetisyene zorluyor ise devlet hastanelerinde de var. Bir bakın vücut analizine.

İlk çocuğuna 75kiloyla hamile kaldim 95kiloyla dogurdum. Sonra 85kiloya düştüm. Bugün ektim ve aptal Arkadasi kiskancliktan benim kilomla dalga geçer gibi ima yaptilar ki boyun 178. Ben bu hirsla gergin deli gibi yürüdüm ve aksam 6dan sonra sadece su içtim ilk bir ay çok aci çektim çünkü yemeği seviyorum hele tatliyi. Ve 6ayda 68kilo oldum.bu seferde zayiflamami kiskanndilar. Bu bana sahada güç verdi.simdi ikinci çocuğumu dogurdum 83kiloyim gene ama bir sene oldu veremedim iki çocukla.ama şuan önce kafami bosaltip zayiflamayi gerçekten isteyip vercemi biliyorum tekrar. Sizde önce gerçekten isteğim. Ben hava soğuk sicak farketmedi hep yürüdüm günde 7yada 8km yuruyodum. Ve aksamlari yemeği kesin.bir ay sonra mide kuculuyo herhalde istemiceksin bile yemek yemek.
Kiloluyken ay çok kilo aldın diyip diyip sinirimi bozan lar şimdi ayyy çok zayifladin az kilo al diyince ağızlarina kurekle vurasım geliyor. Yahu doktora gidiyorum ben. Önemli olan yağ oranı gayet sağlıklı yım şuan. Ama yok daha dün yolun ortasında kadının biri cikom noldu sana çok zayiflamişsın az kilo al diyo. Herkes bana baktı öylemi yoldan geçen kadın geldi yanıma nasıl kilo verdin diye soruyor. Milleti memnun etmek zor aynaya bakınca memnunsan gerisi önemli değil

Ekmegi kesinlikle hayatindan cikar
Seker ve tuzuda.
Egzersiz yapicaksin yuriceksin cikamiyorum diyosan evde leslie yap.
İp atla.
Merdiven cık in.
Aksamlari yatmadan yogurda pulbiber kat ye.
Aksam 8den sonra meyve dahil hic bisi yeme.
Bence karatay diyetine bak ise yarıyo.

Bir kaç kilo neyse de fazla kilo 10 dan çoksa diyetisyene gidilmeli bence. Biz sizin yaşam tarzınızi, yeme stilinizi bilemeyiz ki üstelik hormonlarinizda da problem olabilir.

Bence devlette de olsa bir diyetisyene gidin zayıflama sureciniz profesyonel biri tarafından takip edilmiş olur, motivasyonunuz da artar.

Diyetin tamameeen pskolojik olduğuna inanıyorum.
Bakarsanız etrafınıza en iyi diyetisyenden daha iyi bilir popüler diyetleri, sporları, zayıflama yöntemlerini şişmanlar. Sorun bilgi eksikliğinde değil, sorun irade de.
Yemeği hayatının neresine koyduğuna bağlı yani. Benim için yemek yemek zevk ve mutluluk kaynağıysa kilo vermem zor olur, sorunlarımı geçiştiriyorsam yiyerek kiloyu zor veririm versem bir dönem alırım.
Algıyı değiştirip, iradeyi kuvvetlendirmek lazım.
Bunu dönemsel düşünmeyip tüm hayata yayabilmek önemli.
Trafikte bir kural var, rampayı çıktığın hızla inersin diye. Yani sen kiloyu 1 sene de aldıysan bir ayda hepsinden kurtulmayı hedeflemek zalimce olur. Bir ayda üç ayda versen de yine bir senede eski kilona kavuşursun.
Ömürlük bir sağlıklı beslenme haritası çıkartıp her şeyden dengeli bir şekilde alıp sporu hayatımızın baştacı yapsak kilo veririz önemlisi sağlıklı oluruz bence.

Back
X