• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolu hamile kalanlar yardım moral sıfırrrrr

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.424
413
73
Ya çok denedim kilo vermeyi öncesinde niye vermedin demeyin gerçekten küçüklüğümden beri kilo ile mücadele etmekten hep bı diyet içinde olmaktan o kadar sıkıldım ki hep diyete giriyordum ama devam ettiremiyodum çünkü çok sıkılmıştım. Az demin sağlık ocağında 84 kilo olduğumu öğrendim. Ve daha 5 haftalık gebeyim. Ve bizim ırsi olarak pek mide bulantısı kusma falan genelde olmaz bende de olmaz diye düşünüyorum ama bununda bir sonucu olarak ailemdekiler çok kilo alır hamile iken mesela annem 25 kilo kadar almıştı. Cidden moralim sıfır ne kadar dikkat etmeliyim ne yapmalıyım Max 7-8 kg alma gibi bu ihtimal varmıdır kendime o kadar sinirliyim ki ağlayıp duruyorm boyum 165

Ya çok denedim kilo vermeyi öncesinde niye vermedin demeyin gerçekten küçüklüğümden beri kilo ile mücadele etmekten hep bı diyet içinde olmaktan o kadar sıkıldım ki hep diyete giriyordum ama devam ettiremiyodum çünkü çok sıkılmıştım. Az demin sağlık ocağında 84 kilo olduğumu öğrendim. Ve daha 5 haftalık gebeyim. Ve bizim ırsi olarak pek mide bulantısı kusma falan genelde olmaz bende de olmaz diye düşünüyorum ama bununda bir sonucu olarak ailemdekiler çok kilo alır hamile iken mesela annem 25 kilo kadar almıştı. Cidden moralim sıfır ne kadar dikkat etmeliyim ne yapmalıyım Max 7-8 kg alma gibi bu ihtimal varmıdır kendime o kadar sinirliyim ki ağlayıp duruyorm boyum 165
Bende gebe kalmadan önce tam diyete başlıyordum ki hamile olduğumu öğrendim kontrole gittiğimde ilk tartıya çıktığımda 76 kiloyla hamile kalmıştım 93 ile doğuma girdim şuan 78 kiloyum Benim de boy bizde de ırsi balık etliyiz kilo vermekte zorluk çekenlerden birisiyim doğum yapalı 1 sene oldu ama halen adet görmüş değilim ve kilo da veremiyorum 😏😫

bende aynışekilde kiloluyum. Bugün 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim ve 105 kiloyum. Ben dahil çoğu kişi kilolu kadınların hamile kalması zor düşüncesi olsada benim için zor olmadı kolayca hamile kaldım. Demekki o laf herkes için geçerli değilmiş. Hamileliğimde de çok kilo alırım endişesi var ve yakında diyetisyene başvurcam. Kendimin ve bebeğinin sağlığı için sağlıklı kilo vereceğim.. yani kilolu kadınlar üzülmesin herseyde vardır bir hayır

Arkadaşım hiç moralini bozup kendini ve bebisi strese sokma. Benim boyum 164 ve 90.5 kilo ile hamile kaldım. Bende 1. Çocuktan sonra birturlu kilo veremedim sürekli de diyet spor yapıyordum. Bu bebis bize sürpriz oldu planlı değildi ki ben hep regl olcam diye bekledigim icin 8 haftalikken ogrendim hamile oldugumu. Hemen diyetisyene gittim. İlk 3 ay kilo verilebiliyor ben 1 aylık diyet aldım 1 ayda 3kilo verdim. Sonrasında da diyetisyenin o 1 aylık programını esas alarak çok dikkat ettim. Canım çektiyse yedim ama sonra bunu telafi ettim.hamileyim diye salmadim. Sende öyle yapacaksın bizim başka bir seçeneğimiz yok. Şuanda 8. Ayimin içindeyim ve 91.5 kiloyum yani sanki sadece 1 kilo almış gibi ilerliyorum. Bu iki ay eminim daha fazla alicam çünkü bebis son aylarda coşuyor ama bebek alacağı için dert etmiyorum. Sende hemen güzel bir diyetisyenle anlaş kendin yapmaya çalışma çünkü zamanın yok.

Kendini bu kadar strese sokma benim boy 1.68 ben 83 le hamile kaldım 87 yim şu anda ve asla kilomdan şikayet etmiyorum bebeğime zararı olmadığı sürece hamilelikte kilolarımı düşünemem stres hastalık yapar sende takma hamilesin sağlıklı beslen güzelce ye doğumdan sonra çocuk peşinde koşarken biraz sağlıklı beslenmeyle veririz hepimiz inşallah

Benim bir arkadaşım da 90 kilo ile hamile kalmıştı. Doktoru zaten direkt diyetisyene yönlendirdi onu, 9 ay diyetisyenle devam etti. Doğuma +9 kilo ile girdi. Ben de +23 ile. 😂

Arkadaşım hiç moralini bozup kendini ve bebisi strese sokma. Benim boyum 164 ve 90.5 kilo ile hamile kaldım. Bende 1. Çocuktan sonra birturlu kilo veremedim sürekli de diyet spor yapıyordum. Bu bebis bize sürpriz oldu planlı değildi ki ben hep regl olcam diye bekledigim icin 8 haftalikken ogrendim hamile oldugumu. Hemen diyetisyene gittim. İlk 3 ay kilo verilebiliyor ben 1 aylık diyet aldım 1 ayda 3kilo verdim. Sonrasında da diyetisyenin o 1 aylık programını esas alarak çok dikkat ettim. Canım çektiyse yedim ama sonra bunu telafi ettim.hamileyim diye salmadim. Sende öyle yapacaksın bizim başka bir seçeneğimiz yok. Şuanda 8. Ayimin içindeyim ve 91.5 kiloyum yani sanki sadece 1 kilo almış gibi ilerliyorum. Bu iki ay eminim daha fazla alicam çünkü bebis son aylarda coşuyor ama bebek alacağı için dert etmiyorum. Sende hemen güzel bir diyetisyenle anlaş kendin yapmaya çalışma çünkü zamanın yok.
Çok teşekkür ederim guzel yorumunuz için rahatlattiniz beni :)

Çok teşekkür ederim:)

Kendini bu kadar strese sokma benim boy 1.68 ben 83 le hamile kaldım 87 yim şu anda ve asla kilomdan şikayet etmiyorum bebeğime zararı olmadığı sürece hamilelikte kilolarımı düşünemem stres hastalık yapar sende takma hamilesin sağlıklı beslen güzelce ye doğumdan sonra çocuk peşinde koşarken biraz sağlıklı beslenmeyle veririz hepimiz inşallah
Çok haklısın aslında sırf bebek için sağlıklı beslencem insallah

Bende 85 le hamile kaldım 8 haftalık olduk. Son 1 haftadir tartilmadim.
Bu süreçte kilo durumu ne olur bilmiyorum ama iştahım yerinde hiç eksilme yok

Merhaba ben 91 kilo ile hamile kaldım direk diyetisyene gittim ama uyamadim çünkü ilk 3 ay mide bulantısı kusma derken 4 kg verdim ve şuan 29 haftalık hamileyim 93 kg yum sadece 2 kg almış oldum sizde diyetisyenle ilerleyin ve kafanıza çok takmayın yemenize icmenize dikkat edin bebek sağlıklı olsun da gerisi önemli değil 😊

Çok teşekkür ederim guzel yorumunuz için rahatlattiniz beni :)
5 haftalık hamileyim şu an ve sanırım 105 kg falanım, elbette bunun güzel ve doğru olduğunu düşünmüyorum. Yıllarca kilo ile uğraştım mide balonu ve daha neler neler denedim olmadı. Diaformin kullanıp insülin direncimi dengelemem gerekiyor ama ilacın yan etkileri beni anormal etkilediği için doktor onu da vermiyor. Diyetisyrn kontrolünde mümkün olduğunca sağlıklı devam edeceğiz, bn şu an sadece bebeğe odaklanmış durumdayım, lütfen kendine dar etme.

Merhaba ilk hamileliğiniz ise çok kilo almazsınız diye düşünüyorum bizimde sulalecek kilo problemi var fakat ilk hamilelikte genelde çok alınmıyor siz yine dikkat edin mutlaka en azından bebiş için 🤭 sağlıklı hamilelik olsun inşallah 🤲

Moralinizi hiç bozmayın, diyetisyen kontrolünde ilerleyin. Benim arkadaşım 100 kilo üzeriydi, hamileliği öğrenir öğrenmez diyetisyene gitti. Şimdi ideal kilosunda. Belki hamile kalmasaydı zayıflayamayacaktı.

bende aynışekilde kiloluyum. Bugün 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim ve 105 kiloyum. Ben dahil çoğu kişi kilolu kadınların hamile kalması zor düşüncesi olsada benim için zor olmadı kolayca hamile kaldım. Demekki o laf herkes için geçerli değilmiş. Hamileliğimde de çok kilo alırım endişesi var ve yakında diyetisyene başvurcam. Kendimin ve bebeğinin sağlığı için sağlıklı kilo vereceğim.. yani kilolu kadınlar üzülmesin herseyde vardır bir hayır
Ben okadar uzuluyorum ki.18 aylik evliyim yaş 38.doktora gittik hic bir sıkıntı yok.kilo vermn lazim dedi doktor .diyete basladim iki hafta oldu 4 kg verdim .ama okadar zorlaniyorum ki.hep kiloluydum diyetler al ver.simdi birde manevi yük bindi omzuma.cocuk olmamasinin tek sebebi benim kilom algisi oluştu.

Ben 98 kilo ile hamile kaldım maalesef. Tonla ailesel sorunlarım vardı. Kendi ailem k.aile derken. Bir ton psikolojisi bozuk insan.

Düşüklerim falan kilo aklına bile gelmiyor bazen insanın. Neyse sonra ; 107 ile doğuma girdim.

Onun dışında bı arkadaşım doğumdan sonra 114 kiloydu. Yani normal ve sağlıklı kilolar değil bunlar gerçekten.

1.63 boy 84 kilo ıle hamıle kalmıştım 93 ile doğuma gırdım 4 kiloya yakın doğumda gıttı😂kalanda benimle beraber gıttı zamanla yanı çok da güzel beslenmıstım. Aıle ıle alakası yok herkes vücûd tığı farklı kuzum da 2800 doğdu bu arada🥰

Ben okadar uzuluyorum ki.18 aylik evliyim yaş 38.doktora gittik hic bir sıkıntı yok.kilo vermn lazim dedi doktor .diyete basladim iki hafta oldu 4 kg verdim .ama okadar zorlaniyorum ki.hep kiloluydum diyetler al ver.simdi birde manevi yük bindi omzuma.cocuk olmamasinin tek sebebi benim kilom algisi oluştu.
Bence iyi bir doktora gitmelisiniz tek problem kilo olamaz beni de yıllarca oyaladilar meğerse rahim ve tüp de sıkıntı varmış kilo vermeye çalışmaktan sinirlerim bozulmuştu ki 61 kilo falandim bu stres yüzünden 71 ile hamile kaldım ama benim tüp bebek oldu insllah isteyen herske nasip olur

Back
X