kiloluyum ve üzgünümm:((

selma1453

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
132
11
318
İstanbul
yeni doğum yaptm ama kilolu bir biçimd ehamile kaldım hamilelğim boyunca da kilo aldm şimdi doğum yaptm tamam bi kısmı gitti ama çatlaklarım duruyor göbeğim biçimsiz ve ben yorgun miskin bezmiş gibiyim kocamda sanki böyle soğumuş gibi seviyor beni hissediyorum ama ilişkiye girek istemyor gibi geliyor bazen işi ağır biraz yoruluyor bilmiyorum belki paranoya ama bu kilolarımdan nasıl kurtulcam bilmyrm her türlü sorun oluyor bana ve irademe yenk düşüyorum zayıflıcam diyorum daha çok yiyorum :(((

İnşalalh verirsin canım şuan emziriyosndur yemeni kesme emzirmeyi bırakınca kilo vermeye başlarsın umarım yardımcı olabilmişimdir :)

canım benım uzme kendını kılolarını verırsın senı cok ıyı anlıyorum bı donem bende cok kılo almıstım sıgarayı bırakınca 20kg almıstım bunalıma gırmıstım vercem kılolarımı dedıkce daha cok yıyordum:1:azım sart bıseyler senı kampclamalı kılo verdıgını gordukce motıve olup dahada hırs yaparsın sana kkdakı zayıflama hıkayelerını bol bol okumanı tavsıye edıyorum ozellıkle zayıfladıktan sonra nasıl gozukuyoruz resımlı paylasımı bol bol oku cok yardımcı oluyo:1:bol bol su ıc cok ıctıgınde ınsan daha cabuk doyuyor mıdenı kuculttunmu ısın cok kolaylasır zaten ıstesende cok yıyemezsın:23:

yeni doğum yaptm ama kilolu bir biçimd ehamile kaldım hamilelğim boyunca da kilo aldm şimdi doğum yaptm tamam bi kısmı gitti ama çatlaklarım duruyor göbeğim biçimsiz ve ben yorgun miskin bezmiş gibiyim kocamda sanki böyle soğumuş gibi seviyor beni hissediyorum ama ilişkiye girek istemyor gibi geliyor bazen işi ağır biraz yoruluyor bilmiyorum belki paranoya ama bu kilolarımdan nasıl kurtulcam bilmyrm her türlü sorun oluyor bana ve irademe yenk düşüyorum zayıflıcam diyorum daha çok yiyorum :(((

ben hamilelik sonrası depresyonda olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Tanıdıklarımın yaşadıklarından yola çıkarak eşinin bu konuda sana destek olması gerekiyor ama olmuyor, şimdi o da burayı okumadığına göre sen neler yapmalısın onu diyeyim.
Bence bir diyetisyene git. O sana hamilelik döneminde nasıl bir yol izlemen gerektiğini söyleyecektir. Bence emzirmenin bitmesini de bekleme kiloların iyice yerleşmesin, hem diyetisyen zaten bunun için diyetisyen. Sana hem çocuğuna zarar vermeyecek hem de seni zayıflatacak bir formül bulacaktır.
Bunun dışında çocuğunla beraber yürüyüşe çık, şimdi kç aylık bilmiyorum ama ya da hani dışarıya çıkması sorun olmadığında. Spora git diyeceğim ama çocukla spor zor olur. Karnım biçimsiz demişsin bunun için sanırım kilo vermek dışında başka yapabilceğin bir şey yok, karnın tamamen düzelmese bile bütün olarak zayıfladığında zaten güzelleşeceksin o da gözüne çok batmayacak. Nasıl bir doğum yaptın bilmiyırum ama dikişlerine zarar vermeyecek şekilde korse kullanabilirsin. Mesela benim annem normal doğum yapıp bir hafta sonra karnı toplansın diye korse takmış ve karnı çok düzgündür. Bence korse olayını aksatma derim. Çünkü şu an başlamazsan o kilolar kalıcı olarak kalır ve düzelemezsin. Korse hemen takılmazsa çok yardımcı olamıyor maalesef :(

Hamileyim, çocuğum iyi olsun diye de düşünme. Hem sen zayıf hem de çocuğun sağlıklı olabilir, neden ikisinden birini seçesin ki??

Öncelikle bir diyetisyene gitmelisin, emzirmeni engellemeyecek şekilde bir diyetle yavaş yavaş kilo vermeye çalış, çünkü hızlı vermek daha çok deformasyon yaratıyor. Evde düzenli uygulayabileceğin çok kolay egzersizler var, internette ev egzersileri olarak ara onlarca seçenek çıkıyor. Çocuk insanın hayatını değiştiriyor, alışma süreci zor olabilir,kendini ihmal etmiş olabilirsin ama böyle devam etme. Eşinin beğenisi çok önemli tabi ama öncelikle kendin aynadaki görüntünü sevmelisin, kendine olan güvenin için dikkat etmelisin. Ne güzel bak anne olmuşsun,bu dünyanın en güzel duygusudur sanırım, çok sevdiğin bebeğine daha sağlıklı bir anne olmak için çaba göstermelisin. Kilo görüntüden önce sıhhate zarar, hepimiz savaşıyoruz kilolarımızla. Bunun gibi kendini motive edecek şeyler bulabilirsin.

Back
X