kim haklı??

rosebengal

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
29
58
288
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. İlk kez derdime derman aramaya çalışıyorum. Erkek arkadaşımla 6 aydır birlikteyiz, ancak ayrı şehirlerdeyiz. Kendisi liseden arkadaşım ama biz lise bittikten 9 yıl sonra çıkmaya başladık. Ben 27, o 28 yaşında. Bu 6 aylık süreçte birçok sorun yaşadık ama çok güzel günler de geçirdik ve artık ciddi birşeyler olsun demeye başladık. Ancak son 1 aydır ikimizin de iş ve ailevi sorunları oldu. Telefonla dahi çok görüşemedik. Birkaç gündür aramız yeni yeni iyi olmuştu ki, bana maddi konuda sıkıntısı olduğunu ve borç istediğini söyledi. Ben şaka yaptığını ve beni denediğini düşünüp işi geyiğe döktüm. Sonra ciddi olduğunu ifade edince parayı ne yapacağını sordum. Oda sert bi tepki verdi. Vereceksen illa bilmen mi lazım diye:( Tabi ben baya bozuldum bu duruma. Ses çıkarmadım. Biz ancak haftasonları görüşebiliyoruz. (tabi her hafta sonu değil) Hafta sonu gelecek misin yanıma dedim. Israrla sen gel dedi. Ki ben de cuma gecesi çalışıyor olacağım. Cumartesi sabah uykusuz şekilde işten çıkmış olacağım, pazar da bi arkadaşın düğünü var diye söyleyince tamam sen bilirsin dedi, kapattı telefonu. Sonra ben onu sevdiğimi belirten bi mesaj attım, ancak o 'ilk kez acaba' diye düşündüm dedi. Benim gitmek istemeyişime bozulmuş. Ben de anlamadım, neden böyle düşünüyorsun, para mevzusu mu hala dedim. Orda film koptu. Para için ben böyle düşünür müyüm hiç, beni hiç tanımamışsın falan filan...Nasıl kızdı, nasıl sinirlendi anlatamam. Cumartesi gelicem diyorum, hayır sen uyu, düğüne git falan diyor. Resmen gelme diyor:( Ve biz nerdeyse 5 haftadır görüşemiyoruz:(( Kim haklı sizce?? Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

Kim haklı diye bi ayrım yapmak istemem ama belki de erkek arkadaşınızın ters bi anına denk geldi
Zaten sıkıntısı varmış birden size patlamış olabilir
Ama 6 aylık bi ilişki ve sizden borç istemesi pek normal gelmedi bana
Tabii bilmiyorum samimiyetinizi henüz,bu konuları aşmış da olabilirsiniz
Ama ben sonradan hatasını anlayacağını düşünüyorum
Biraz üstüne gitmeyin bence,sıkıntıdaymış anlamaya çalışın destek olmaya çalışın

ne münasebet canım...
kimse kalmadımı senden başka borç isteyecek...
hem işin olur fln bunlar olağan şeyler..
bi zahmet kalksın kendi gelsin...
6 aylık ilişkide borçmu istenirmiş..
taviz verme para hiç verme...

Sıkıntısı var evet, yakın zamanda ailelerinden bir de cenaze çıktı, bayağı kötü günler geçirdi ama ben sürekli alttan alan taraf oluyorum ve bu beni inanılmaz yoruyor. Seviyorum ama çok yoruldum bu kısa sürede

Hayır canım ne münasebet para konusunu hiç konuşulmamış farzet derim.Altında başka nedenler yatıyordur paranın veya aranızdaki mesafenin asıl problem olduğunu düşünmüyorum.

para sakın verme hem parayı ne yapacağını niye sana söylemiyor?
ben oraya takıldım
istediği miktar büyük bir meblağ mı bilmiyorum ama bence
bu farketmez yani söylemesi lazım ne yapacağını
bir de üstüne bağırıp çağırmak neymiş...

Erkek arkadaşının ciddi sıkıntıları olduğu aşikar. Agresif ve tripli tavırları bunu gösteriyor. Kim haklı düşüncesinden vazgeçip çözüm odaklı erkek arkadaşınla konuşmaya çalış. Parayı da vereceksen ver, vermeyeceksen verme, ama asla konusunu açıp erkek arkadaşının kompleks yapmasına ortam sağlama. Aile terapisti konuştu. :37:

Erkek arkadaşının ciddi sıkıntıları olduğu aşikar. Agresif ve tripli tavırları bunu gösteriyor. Kim haklı düşüncesinden vazgeçip çözüm odaklı erkek arkadaşınla konuşmaya çalış. Parayı da vereceksen ver, vermeyeceksen verme, ama asla konusunu açıp erkek arkadaşının kompleks yapmasına ortam sağlama. Aile terapisti konuştu. :37:

çok haklı bizde daha 3aydır beraberiz ama 3yıllık ilişkiye bedeliz diyebilirim sevgilinin bu tavrı çok garip yani hoş bi durum degil benimde sevgilim bana sürekli çalışmadıgım için parasını bölüşüyor ama ben çok utanıyorum nekadar da canımdan bir parça olsa utanıyorum alışkın olmadıgımdan belki, sevgiline gelince senin gitmen dogru degil o gelmeli ama maddi sıkıntıda oldugu ortada ve bence çaresi kalmamış hemen kötü yorumlamayalım belki herkese sordu bulamadı zaten bu işler böyle degilmidir sende yoksa kimsede yok ve sana derim ki sakince konuş eger vericeksen sor ne yapıcagını tamam vericem de ama merak ediyorum kötü bir durum degildir umarım fln de yani zaten gururunu ezip senden para istemiş biide hesap vermek istememmiş sende hesap sorar gibi sorma canım aklımada gelmiyor başka :)

para sakın verme erkek her zaman önde olmalı bu konularda daha nişan yok söz yok 6 aylık bi ilişki sakın yüz göz olma görüşememenizede takılma görmek istediğini belirt o gelsin senin yanına bence

Back
X