Kimseyi merkeze almamak

yulin34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
1.069
527
123
Kızlar iyi geceler
Günüm mutlu başlamıştı bir yemeğe davetliydim bir bey tarafından güzel de geçti bana bakarken alıyordum enerjisini falan hatta gözleri parlıyordu sana bakınca dedi kuzenim (benim çabamla yalnız kalmadım bende fobi var sanırım uzun süre buluşmazdım yoksa). Bana açıkça amacını demedi daha ama onunla bağlantılı kişiler bana nerdeyse yıl önce fikrimi sordu ona düşünülmüşüm vs vs ama ben eskisi yüzünden depresyondaydım gözüm görmüyordu bile kimseyi.

Bugün buluşma sonrasında tekrar buluşmak istedi hemen mesaj attı sonra anında da döndü cevaplarıma. Son mesajında soru sordu yanıtladım ama çocuk yok oldu sanki mesajımı bile daha açmamış. Ben biraz şakacı konuşuyorum diye geçiştiriyorum mu sandı anlamadım malesef. Ama genel tavrımı gördü kaç ay önceden istedi görüşmek o zaman mesajlarda bugün de canlı canlı şakaya vurduğumu anlamış olmalı tepkilerim belli az çok çünkü.

Neyse bu kadar ayrıntı yeterli sanırım zaten sorun o kişi değil sorun ben birine karşı heyecanlandığım an hayat merkezime alıyorum bekliyorum geç cevaplar gelince etkileniyorum . Çok önemsiyorum ve de kendime zehir ediyorum en küçük şeyi.
Lütfen bana akıl verin genel anlamda ilişki flört ya da basit konularda bile zorluk çekiyorum bu sebeple.
Sorum şu bir insanı nasıl hayatımın merkezine almam etkilenme düzeyimi azaltırım ?

Hmmm en son hatırlıyorum da 3-4 sene önce falan biriyle tanışmıştık böyle. Düşününce acaba şöyle mi böyle mi geç cevap verdi kısa cevap verdi falan fistan bunları kafama taktığım dönem işsizlikten boşluktan ne yapacağımı şaşırdığım dönemlermiş. O yüzden kafayı başka şeylerle meşgul edin. Kısmetse olur bu işler.

Yapamıyorum zorlanıyorum kendimle zaten barışamadım o ayrı ama eskisinden sonra kolay kolay heyecanım yok kimseye artık biraz heyecan olsun da unutayım çekidüzen vereyim kendime istiyorum.

Bir şeyler izleyeyim de düşünmeyeyim bari. Naparsa yapsın çalışıyorsa da sabahki nezaketini görmek isterdim. Cevaplık görmedi mi bilemem de bir anda fikri değişiyorsa yine sıkıntı zaten .
Gelgit çekemem aşık değilim bir şey değilim olmak da istemiyorum salağa dönüyorum çünkü olunca sadece enerjimin değişmesini artık çok istedim.

Ciddi sorulara şakayla cevap vermeyin.

Adam belki uyumuştur, işi vardır, rahatsızlanmıştır vs. bilinmez.

Hayatınızın merkezine kimseyi almamanın tek yolu oraya kendinizi koymak.

Neden biri geç cevap verince bu kadar kaygı yaşıyorsunuz? Kaybetme korkusu, reddedilme korkusu, özgüvensizlik, sağlıklı bağlanmama bunun temel nedenleri. Durumları kişiselleştirmemekle başlayabilirsiniz mesela. Biraz daha sakin ve sabırlı ilerleyin, her şeyin biranda olmasını beklemeyin. Normal rutininizde devam edin. Zayıf noktalarınızı biliyorsunuz sonuçta, daha başındayken önlem alın. Yani herhangi bir durumda kafanızda kurup durmayın.

Ciddi sorulara şakayla cevap vermeyin.

Adam belki uyumuştur, işi vardır, rahatsızlanmıştır vs. bilinmez.

Hayatınızın merkezine kimseyi almamanın tek yolu oraya kendinizi koymak.
Evet şaka olayı kaçış mekanizmam sanırım. Ama eğlendim dedi kendisi neyse bakalım.
İşi olabilir evet haklısınız ya da önemli bir durum vardır. Kendimi merkeze taşımak en güzeli yapmayı çok istiyorum artık. Teşekkürler cevap için :)

Neden biri geç cevap verince bu kadar kaygı yaşıyorsunuz? Kaybetme korkusu, reddedilme korkusu, özgüvensizlik, sağlıklı bağlanmama bunun temel nedenleri. Durumları kişiselleştirmemekle başlayabilirsiniz mesela. Biraz daha sakin ve sabırlı ilerleyin, her şeyin biranda olmasını beklemeyin. Normal rutininizde devam edin. Zayıf noktalarınızı biliyorsunuz sonuçta, daha başındayken önlem alın. Yani herhangi bir durumda kafanızda kurup durmayın.
Kaybetme korkusu olabilir özgüven eksikliği de olabilir hatta sonuncu da olabilir. Çok doğru tespitiniz. Düşünmezsem üstünde durmazsam azalır mı acaba ? Rutinim alt üst oluyor böyle zamanlar. Kendime gıcık oluyorum.

Kızlar uyuyakalmış. İnanırsam tabi. Facete çevrimiçi gördüm 1saat önce başkasında açık değildiyse. Neyse ne yaparsa yapsın benim kendimi düzeltmem lazım. Önereceğiniz film kitap makale vs vs ne varsa yapmak istiyorum ondan çok kendime sinirliyim çünkü :KK14:

Kaybetme korkusu olabilir özgüven eksikliği de olabilir hatta sonuncu da olabilir. Çok doğru tespitiniz. Düşünmezsem üstünde durmazsam azalır mı acaba ? Rutinim alt üst oluyor böyle zamanlar. Kendime gıcık oluyorum.

Elbette bu düşüncelerden kaçmak, zihni susturmaya çalışmak çözüm değil. Sonuçta ilişkilerle ilgili problem yaşadığınız belli, bağlanma bir yerden sonra bağımlılığa dönüşüyor sanırım. O yüzden bunun kökenine inmek lazım. Bu ilişki bir fırsat olabilir kişisel gelişiminiz açısından. Düşüncedeki hatalarınızı bulmaya çalışın böyle durumlarda ve bunların sadece basit bir düşünceden ibaret olduğunu hatırlatın kendinize. Hepimizin çocukluktan itibaren geliştirdiği çeşitli bağlanma stilleri var ve ne yazık ki biraz zor değişiyor. Ancak kesinlikle düzenlenebilir ve kontrol edilebilir. Sadece farkındalığınızı geliştirmeniz gerek ve özgüven konusuna eğilmeniz lazım.

Elbette bu düşüncelerden kaçmak, zihni susturmaya çalışmak çözüm değil. Sonuçta ilişkilerle ilgili problem yaşadığınız belli, bağlanma bir yerden sonra bağımlılığa dönüşüyor sanırım. O yüzden bunun kökenine inmek lazım. Bu ilişki bir fırsat olabilir kişisel gelişiminiz açısından. Düşüncedeki hatalarınızı bulmaya çalışın böyle durumlarda ve bunların sadece basit bir düşünceden ibaret olduğunu hatırlatın kendinize. Hepimizin çocukluktan itibaren geliştirdiği çeşitli bağlanma stilleri var ve ne yazık ki biraz zor değişiyor. Ancak kesinlikle düzenlenebilir ve kontrol edilebilir. Sadece farkındalığınızı geliştirmeniz gerek ve özgüven konusuna eğilmeniz lazım.
Ya gerçekten yorumlarınızı çok çok beğendim. Psikolog musunuz bilmiyorum ama tespitlerinizden belli ki bu konuda donanımlısınız. Deneme tahtası yapmak istemesem de bir şekilde çözmem lazım ve evet belki fırsat olabilir. Tek sorun ortada ailelerin uzaktan tanışıklığı tamamen uzak olsa denedim yolladım olayı daha kolay olurdu ama yine de bu sefer bağımlı olmak istemiyorum kimseye. Düşününce bile korku sardı ayrılık sonrasındaki halimi çünkü. Bağlanma stillerini araştırıp değiştirme yollarını deneyeceğim inşallah.

Ya gerçekten yorumlarınızı çok çok beğendim. Psikolog musunuz bilmiyorum ama tespitlerinizden belli ki bu konuda donanımlısınız. Deneme tahtası yapmak istemesem de bir şekilde çözmem lazım ve evet belki fırsat olabilir. Tek sorun ortada ailelerin uzaktan tanışıklığı tamamen uzak olsa denedim yolladım olayı daha kolay olurdu ama yine de bu sefer bağımlı olmak istemiyorum kimseye. Düşününce bile korku sardı ayrılık sonrasındaki halimi çünkü. Bağlanma stillerini araştırıp değiştirme yollarını deneyeceğim inşallah.

Teşekkür ederim evet psikoloğum. Tüm bunların farkında olmanız bile inanın güzel bir başlangıç. Kaybetme korkusu üzerine düşünün,çalışın,günlük tutun ve ilişkilerde ‘birinde kaybolma’ stilini benimsemeyin siz. Bu size iyi gelecek bir şey değil. Bir elmanın iki yarısı olmayı değil, tek başına bir elma olmayı deneyin. Diğer elmayla da sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışın. Yani her şeyden önce kendi kimlik bütünlüğünüze yoğunlaşın. Mutlaka iş,hobi,arkadaşlar gibi uğraşlarınız olsun. Tüm bunların dışında bu uzun bir yol tabi ki, değişim emek istiyor, kişisel gelişiminize sürekli yatırım yapın ve bol bol okuyun bu konularda..

Teşekkür ederim evet psikoloğum. Tüm bunların farkında olmanız bile inanın güzel bir başlangıç. Kaybetme korkusu üzerine düşünün,çalışın,günlük tutun ve ilişkilerde ‘birinde kaybolma’ stilini benimsemeyin siz. Bu size iyi gelecek bir şey değil. Bir elmanın iki yarısı olmayı değil, tek başına bir elma olmayı deneyin. Diğer elmayla da sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışın. Yani her şeyden önce kendi kimlik bütünlüğünüze yoğunlaşın. Mutlaka iş,hobi,arkadaşlar gibi uğraşlarınız olsun. Tüm bunların dışında bu uzun bir yol tabi ki, değişim emek istiyor, kişisel gelişiminize sürekli yatırım yapın ve bol bol okuyun bu konularda..
Psikolog olduğunuzu görüp hemen basınıza üşültüm :( sanırum ben anksiyete bozukluğuna düştüm bundan nasıl kurtulabilirim ilac kullanmak istemiyorum!.. yardımcı olur musunuz

Ve sanırım benim de bağlanma stilimde bi sıkıntı var.. konuyu takip de kalıp tavsiyelere bakacağım

Psikolog olduğunuzu görüp hemen basınıza üşültüm :KK43: sanırum ben anksiyete bozukluğuna düştüm bundan nasıl kurtulabilirim ilac kullanmak istemiyorum!.. yardımcı olur musunuz

Maalesef buradan tanı koymam uygun değil ancak ille de ilaç kullanacaksınız diye bir şey yok. Bir psikoloğa gidin, eğer anksiyete bozukluğu varsa anksiyete bozuklukları terapiye gayet iyi cevap verir. Geçmiş olsun..

Maalesef buradan tanı koymam uygun değil ancak ille de ilaç kullanacaksınız diye bir şey yok. Bir psikoloğa gidin, eğer anksiyete bozukluğu varsa anksiyete bozuklukları terapiye gayet iyi cevap verir. Geçmiş olsun..
Evet psikologa gittim iki üç seans devlet hastanesi idi ancak devam edemedim bi faydasıbı göremedim resim falan cizdirmeye calıştı resim yeteneğim olmadıpını söylediğim halde :/ iyi bi psikoloğa ihtiyacı m var

Evet psikologa gittim iki üç seans devlet hastanesi idi ancak devam edemedim bi faydasıbı göremedim resim falan cizdirmeye calıştı resim yeteneğim olmadıpını söylediğim halde :/ iyi bi psikoloğa ihtiyacı m var

Her psikoloğun kendine göre çeşitli teknikleri var tabi ki. Yetişkinler genelde hoşlanmazlar çizim içeren tekniklerden, belki farklı bir şey deneyebilirdi istemediğiniz için bilemiyorum. Ama size uygun teknikler uygulayacak bir psikolog bulun onunla devam edin elbette. Anksiyete bozukluklarında bilişsel davranışcı terapiler gayet iyi işliyor bence.

merhaba başka bir konuyu okurken sizin şu yorumunuza denk geldim.super bir yorum kesin kişisel gelişimle ilgili bir insan derken psikolog olduğunuzu öğrendim.şoyle bir yorum yazmıştınız konuda :"Eski ilişkilerinizde de bu şekilde değersiz ve ilgisiz hissetmişsiniz anladığım kadarıyla. Şuanda bu kişi tekrar taşları yerinden oynatıyor ve aynı buhrana sürükleneceksiniz farkındaysanız. Çünkü bu sizin zayıf noktanız. Artık bunu birçok kez tecrübe de ettiniz. Şimdi artık hatalarınızdan ders almış şekilde davranın. ‘Ben değerliyim ve hak ettiğim ilişki bu değil, denedim gördüm daha fazla uzatıp canımı sıkmaya gerek yok’ diyip kapatacaksınız bu defteri. Eğer istiyorsa kendisi biraz uğraşsın ve mücadele etsin, etmiyorsa da zaten olmasın daha iyi. Durduk yere kendinizi depresyona sokmayın.

Ayrıca neden hep aynı şey oluyor demişsiniz ya, çünkü kendi değer algınızla ilgili bir probleminiz var. Bunu tekrardan ele alıp çözmek için iyi bir fırsat bence. Aynı hatalara düşmeyin.".... iste bu yorum beni çok etkiledi.sanirim ben de benzer sorunlarla karşılaşıyorum hep.bu tarz sorunlu insanlari cektim bugune kadar.sizden ricam bana ne önerirsiniz?bu deger algısı,iliskilerde önemsenmeme hissi ve bunun beni dürtmesi ve ilişkiyi kafamdan atmamı daha da zorlaştırması gibi sorunlarımı nasil yenebilirim.?özel mesaj yazacaktim bulamadım.bana bir yol gösterir misiniz?bu sorunu aşabilir miyim?

Son düzenleme:
Her şey iyi güzel de mesaj atıyor ama cümleler o kadar kısa ki yani hem kendi kendine mesaj atan o hem konuyu uzatamıyor kalıyor. Ben biraz araya sınır çekmişim arkadaşıma mesajları attım öyle yorumladı. En son dün konuştuk. Öylesine mi yazıyor benden mi emin olamıyor tüm gün düşünecek konu çıktı. Hem istiyorum hem istemiyorum belki de bendeki çekinceyi hissetti diyorum. Ben niye böyleyim kendime çok kızıyorum.:KK43:

Sizi kendime çok benzetiyorum maalesef :) bende de kaygılı bağlanma problemi var aynı sizin gibi akışına bırakamıyorum geçmişte de bırakamıyorum olayları. Yapı meselesi sanırım çok da değiştirilmiyor maalesef . Ancak kendinizi telkin edebilirsiniz. Daha önce yaşadıklarınız yüzünden farkında olmadan karşınızdakine set çekiyor olabilirsiniz bu da onu durduruyordur. Ama unutmayın sizi gerçekten isteyen erkek her şekilde ulaşır. Hatta siz istemezseniz de ulaşır. Belki sadece sizden bir adım görmek istiyordur. Bir adım atın ona bir şey kaybettirmez karşılığı ne olacak görün. Ona göre siz de yolunuza bakarsınız. Unutmayın bu dünyaya yalnız geldiniz herkes geçici. Sonra ayrılıklar büyük yıkımlara yol açabiliyor bizim gibiler için :)

Back
X