Kimseyi teselli etmeyi beceremiyorum

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
Merhaba herkese, başlıkta sorunum net olarak var. Bunu niye dert ettin derseniz; ilerde psikolojiyle alakalı bir meslek seçmeyi düşünüyordum ancak kimseyi teselli edemiyorum. Karşı tarafı rahatlatamıyorum upuzun yazsam da. Az önce bir arkadaşım çok dertliydi, konuştum ama hiç rahatlamadığı belliydi. Birkac sene once ise internetten yabanci ulkeden bir cocuk cok uzgundu bir platformda denk gelmistik. Intihari dusundugunu soylemisti, uzun uzun konustum; sonunda sen bir yetiskinsin beni anlayamazsin, soylediklerinin hicbir faydasi olmadi bilmek istersen diyip beni engelledi. Bunlar disinda da insanlari teselli edemiyorum gibi hissediyorum zaten. Daha psikolojiyle ilgili bir egitim almadim ama hep o tarz kitaplar okurum. Sizce meslek secimimi mi degismeliyim? Olmak istedigim de baska bir sey yok. Bu konu disinda da bir insan nasil teselli edilebilir?

O zaman size uygun olmayabilir mi acaba bu meslek
İnsanın içinden gelen birşey sanırım, arkadaşlarım dertlerini anlatır birlikte çözüm yolu ararız çok kişiye yardımcı olmusluğumda vardır

O zaman tam da o mesleği seçmelisiniz. Böylelikle insan psikolojisinden anlar ve yardım edebilirsiniz.

Kisilik tipiyle ilgili olabilir . Örneğin intp'ler sarılmak yerine çözüm önerileri sunarlar ama kisinin tek istediği sarılıp geçicek denmesidir.

Size uygun olmadığını düşünmeye başladıysanız seçmeyin bence o mesleği. Hislerinizde yanılmazsanız mesleğinizde başarısız olabilirsiniz. Okulda nasıl yapılır kısmını elbet öğreniyorsunuz ama işiniz insanlara güven vermekle alakalı olcaksa önce sizin kendinize güvenmeniz lazım.

Psikolog olmak böyle bişey olmasa gerek, beni teselli etsin diye kimseye para ödemem.

Back
X