- 19 Ağustos 2016
- 733
- 685
- 103
- 36
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Mantıklı değil mi sizce cocuklarla bi yola çıkacaksınız ayrilirsaniz hemen nasıl yerinizi dolduracaklar dersler ne olacak mesela?Etüt merkezi bu konuda haklı kendinize güvenmiyorsanız bence kabul etmeyin.Hep derim öğretmenlik parayla yapılacak bi meslek değil sadece paraya ihtiyacınız var diye kabul etmeyin.Yazık cocuklaraFormasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya
Formasyonunuz varmış, geçici olarak çalışabilirsiniz.Formasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya
Hukuken mümkün ve bunun adı cezai şart. İş sözleşmesinde doğru düzenlenmiş bir cezai şart varsa bu cezai şart geçerlidie.Formasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya
Ne demeliyim bu konuda yarın. ?hakız yere çıkarmak isterse meselaHukuken mümkün ve bunun adı cezai şart. İş sözleşmesinde doğru düzenlenmiş bir cezai şart varsa bu cezai şart geçerlidie.
iş sözleşmesindeki cezai şartın geçerliliğine dair önemli konulardan biri, işverenin aynı tip ihlalden aynı cezai şartla sorumlu olmasıdır. Şayet iş verende aynı şekilde haklı bir sebep olmaksızın sözleşmeyi feshederse,sizin de talep hakkınız olmalı.
Sözleşme şartlarında şayet işveren de aynı şekilde bir cezai şart ödeyeceğini taahhüt etmiyorsa sizin için belirlenen cezai şart geçersiz olur.Sözleşme geçerli ancak cezai şart geçersizdir yani bu durumda siz işten kendi isteğinizle zamansız ayrıldığınızda cezai şart ödemekten kurtulursunuz.Ne demeliyim bu konuda yarın. ?hakız yere çıkarmak isterse mesela
Teşekkür ederm bilgiler için yarın mutlaka konusacagimSözleşme şartlarında şayet işveren de aynı şekilde bir cezai şart ödeyeceğini taahhüt etmiyorsa sizin için belirlenen cezai şart geçersiz olur.Sözleşme geçerli ancak cezai şart geçersizdir yani bu durumda siz işten kendi isteğinizle zamansız ayrıldığınızda cezai şart ödemekten kurtulursunuz.
İşin hukuki boyutu bu.tabi bir de ahlaki boyutu var.dönem ortasında öğrenciler size alışmışken yarıda bırakmak doğru gelmez bana.
Sözleşmeyi incelersiniz şayet cezai şart işveren için yoksa dilerseniz bu şartın karşılıklı olmasını istersiniz.kabul ederler ya da etmezler o ayrı konu.karşılıklı olursa sizi bağlar bu kural unutmayın.
Alakasız ama sizce granit mi Çelik mi daha aZ zararlı ?merhabalar hanımlar,
benim kendi branşım kimya mühendisliği.uzun yıllar çalıştım.son olarak çalıştığım yerden paramızı alamadığımız için ayrılmak zorunda kaldık.ve aylardır iş bulamıyorum resmen delirdim
b,r tanıdıgımız bir etüt merkezinde kimya dersi verebileceğimi söyledi.Temelim iyidir.Bugun görüşmeye gittim.İlk aşama olumlu.Yarın davet ettiler maaşı konuşmak için.Ama içime sinmeyen birşeyler var ya.Nedense.
Yeni evliyim.Biraz borcumuzda var aylardır da işsizim ben napim ya :S
Koyarlar o maddeyi ama siz ayrılmadan iki hafta önce haber verirseniz sıkıntı olmaz.Formasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya
kpss ye girdiniz mi hic mke ye falan basvursanizFormasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya
Mühendis olarak atandım çok şükür bir devlet kurumundayım şimdi.kpss ye girdiniz mi hic mke ye falan basvursaniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?