kimya öğretmenliği mi?

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
merhabalar hanımlar,
benim kendi branşım kimya mühendisliği.uzun yıllar çalıştım.son olarak çalıştığım yerden paramızı alamadığımız için ayrılmak zorunda kaldık.ve aylardır iş bulamıyorum resmen delirdim
b,r tanıdıgımız bir etüt merkezinde kimya dersi verebileceğimi söyledi.Temelim iyidir.Bugun görüşmeye gittim.İlk aşama olumlu.Yarın davet ettiler maaşı konuşmak için.Ama içime sinmeyen birşeyler var ya.Nedense.
Yeni evliyim.Biraz borcumuzda var aylardır da işsizim ben napim ya :S

Formasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya

Formasyonum var zatenn.Sözleşme yapılacakmış. Ki yapilsin ama mesela sanırım hazirana kadar ayrilirsam para cezası maddesi koyuyuyorlarmis. Böyle bir yaptırım olabilir mi ya
Mantıklı değil mi sizce cocuklarla bi yola çıkacaksınız ayrilirsaniz hemen nasıl yerinizi dolduracaklar dersler ne olacak mesela?Etüt merkezi bu konuda haklı kendinize güvenmiyorsanız bence kabul etmeyin.Hep derim öğretmenlik parayla yapılacak bi meslek değil sadece paraya ihtiyacınız var diye kabul etmeyin.Yazık cocuklara

Formasyonunuz varmış, geçici olarak çalışabilirsiniz.
Ama dediğiniz gibi sözleşme maddesinde dönem aralığı bitmeden bırakmanızda tazminat durumu olabilir.
Onlar da bir yerde haklılar, sınavlara son 2-3 hafta kala öğretmen bulmaya çalışmak ve çocukların alıştığı kişiden başkasına geçmesi bayağı zorlayıcı olur.
Genel olarak tüm eğitim kurumlarının uyguladığı bir prosedür bu.

Hazirana kadar devam etmeyeceksen kabul etme. Dönem arasinda öğretmen degisimi öğrencileri olumsuz yönde etkiliyor. Bu yuzden herhangi bir işe girip çıkmak gibi düşünme. Ogrencilerin motivasyonunu etkiliyor neticede.

Bunu ben de istemiyorm kararsizligim o yüzden. Benim ogretmenlik anlamında ilk deneyimim olacak daha önce hep kendi bransimla ilgili calistm

Hukuken mümkün ve bunun adı cezai şart. İş sözleşmesinde doğru düzenlenmiş bir cezai şart varsa bu cezai şart geçerlidie.
iş sözleşmesindeki cezai şartın geçerliliğine dair önemli konulardan biri, işverenin aynı tip ihlalden aynı cezai şartla sorumlu olmasıdır. Şayet iş verende aynı şekilde haklı bir sebep olmaksızın sözleşmeyi feshederse,sizin de talep hakkınız olmalı.

Hukuken mümkün ve bunun adı cezai şart. İş sözleşmesinde doğru düzenlenmiş bir cezai şart varsa bu cezai şart geçerlidie.
iş sözleşmesindeki cezai şartın geçerliliğine dair önemli konulardan biri, işverenin aynı tip ihlalden aynı cezai şartla sorumlu olmasıdır. Şayet iş verende aynı şekilde haklı bir sebep olmaksızın sözleşmeyi feshederse,sizin de talep hakkınız olmalı.
Ne demeliyim bu konuda yarın. ?hakız yere çıkarmak isterse mesela

Ne demeliyim bu konuda yarın. ?hakız yere çıkarmak isterse mesela
Sözleşme şartlarında şayet işveren de aynı şekilde bir cezai şart ödeyeceğini taahhüt etmiyorsa sizin için belirlenen cezai şart geçersiz olur.Sözleşme geçerli ancak cezai şart geçersizdir yani bu durumda siz işten kendi isteğinizle zamansız ayrıldığınızda cezai şart ödemekten kurtulursunuz.
İşin hukuki boyutu bu.tabi bir de ahlaki boyutu var.dönem ortasında öğrenciler size alışmışken yarıda bırakmak doğru gelmez bana.

Sözleşmeyi incelersiniz şayet cezai şart işveren için yoksa dilerseniz bu şartın karşılıklı olmasını istersiniz.kabul ederler ya da etmezler o ayrı konu.karşılıklı olursa sizi bağlar bu kural unutmayın.

Sözleşme şartlarında şayet işveren de aynı şekilde bir cezai şart ödeyeceğini taahhüt etmiyorsa sizin için belirlenen cezai şart geçersiz olur.Sözleşme geçerli ancak cezai şart geçersizdir yani bu durumda siz işten kendi isteğinizle zamansız ayrıldığınızda cezai şart ödemekten kurtulursunuz.
İşin hukuki boyutu bu.tabi bir de ahlaki boyutu var.dönem ortasında öğrenciler size alışmışken yarıda bırakmak doğru gelmez bana.

Sözleşmeyi incelersiniz şayet cezai şart işveren için yoksa dilerseniz bu şartın karşılıklı olmasını istersiniz.kabul ederler ya da etmezler o ayrı konu.karşılıklı olursa sizi bağlar bu kural unutmayın.
Teşekkür ederm bilgiler için yarın mutlaka konusacagim

İşe başlayın. Bir yandan da iş aramaya devam edin zira öğretmenlik çok zor

merhabalar hanımlar,
benim kendi branşım kimya mühendisliği.uzun yıllar çalıştım.son olarak çalıştığım yerden paramızı alamadığımız için ayrılmak zorunda kaldık.ve aylardır iş bulamıyorum resmen delirdim
b,r tanıdıgımız bir etüt merkezinde kimya dersi verebileceğimi söyledi.Temelim iyidir.Bugun görüşmeye gittim.İlk aşama olumlu.Yarın davet ettiler maaşı konuşmak için.Ama içime sinmeyen birşeyler var ya.Nedense.
Yeni evliyim.Biraz borcumuzda var aylardır da işsizim ben napim ya :S
Alakasız ama sizce granit mi Çelik mi daha aZ zararlı ?

Ben öğretmenim ve öğretmenlikte tecrübe çok önemli.Konuları çok iyi bilseniz bile öğretme yöntemleri ,öğrenciyi sınava hazırlama ,müfredatta ne var ne yok neler değişti,sınıf yönetimi,hangi sınıfa neyi ne kadar anlatacaksınız...Etüt merkezinin olumlu tarafı öğrenci para ödediği için daha istekli ve sınıflar daha az kişi olur ,kötü yanı ise son sınıf öğrencilerine test çözümlerinde yetebilecek misiniz ?çünkü size soru getirecekler ve iki soru üst üste çözemezsiniz hoş olmuyor ,gençler çok acımasız.Umarım en doğru kararı verirsiniz ,hayırlı olsun şimdiden.

Bence güzel bir fırsat belki seversiniz yüksek lisansa baslar akademik yaparsınız.
Sonuçta pratikte yaptığınızı teoride anlatacaksınız.

Back
X