kimyasal düşük yapıp gebe kalanlar burada duygularınızı paylaşın

IHLAMUR01

EN BÜYÜK İSRAF NEFESLERİ BOŞA GEÇİRMEKTİR.
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
357
28
118
herkese merhaba arkadaşlar..kimyasal düşük yapıp gebe kalan arkadaşlar kimyasal gebeliğiniz nekadarlıktı ve takrar nezaman hamile kaldınız?

herkese merhaba arkadaşlar..kimyasal düşük yapıp gebe kalan arkadaşlar kimyasal gebeliğiniz nekadarlıktı ve takrar nezaman hamile kaldınız?

aralık ayı 4 haftalık kimyasal düşük yaptım.daha gebe değilim:(

kimyasal düşük yapıp gebe kalanlar yokmu bu sitede arkadaşlar?neredesiniz??

cnm ben kimyasal gebelik yasadım ama henuz hamıle degılım. çalışmalara basladık bu ay bakalım allahın ıznıyle beklemedeyım su an sonuc ıcın.
benımde 5 haftanın ıcınde dusmustu kendiliğinden. herşey cok normal gorunuyordu gebelık belırtıleır yerlesme kanaması falan. adetıme 5 gun kala gebelık testınde ogrendım cok erkendı aslında kan testı yaptırdım 133 cıktı. sonra zaten kahverengı lekelenmelerım basladı ve 5 haftanın ıcınde dustu :14:
allahım birdaha yasatmasın inşallah. kimseye yaşatmasın. ilk gebeliklerde cogu kadında olan bişeymiş bu durum. ben doğum kontrol hapını yenı bırakmıstım ertesı ay korunurken oldu gebelık. o yuzden yumurtam kalıtelı degıldı ılacın etkısınden dolayı.
şimdi umutla bekliyorum.
senin durumun nasıl?

cnm ben kimyasal gebelik yasadım ama henuz hamıle degılım. çalışmalara basladık bu ay bakalım allahın ıznıyle beklemedeyım su an sonuc ıcın.
benımde 5 haftanın ıcınde dusmustu kendiliğinden. herşey cok normal gorunuyordu gebelık belırtıleır yerlesme kanaması falan. adetıme 5 gun kala gebelık testınde ogrendım cok erkendı aslında kan testı yaptırdım 133 cıktı. sonra zaten kahverengı lekelenmelerım basladı ve 5 haftanın ıcınde dustu :14:
allahım birdaha yasatmasın inşallah. kimseye yaşatmasın. ilk gebeliklerde cogu kadında olan bişeymiş bu durum. ben doğum kontrol hapını yenı bırakmıstım ertesı ay korunurken oldu gebelık. o yuzden yumurtam kalıtelı degıldı ılacın etkısınden dolayı.
şimdi umutla bekliyorum.
senin durumun nasıl?
merhaba arkadaşım.tşk bilgi verdiğin için ama görüyorumki bu konuda kimse yazışmak istemiyor:(benim 4 haftalık düşüğüm geçen ay oldu.beta hcg 38 küsürdü.öğrendim 2 gün sonra reglimle kendiliğinden düştü.hiç1 şekilde korunmuyoruz.buayda bekledim olmadı gebelik.yani regl oldum şuanda 4.günüm ve aşırı karnımda ağrı var.verende allah alanda allah.neyi nezaman layık görürse ozaman verir.çok ağladım.çok üzüldüm düşünce.tam 1 yıllık evliyim.zaten sağlıksız bebek düşermiş.rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin tez zamanda inş.çok istiyorum.hatta ikiz bile istiyorum hemde çok.uzun sürermi tekrar gebe kalmam çok merak ediyorum.kaç ay oldu düşüğüne.eğer bebk istiyorsan bence hiç korunma.ilacı bırakır bırakmaz hemen olmayabiliyormuş.hatta doğum kontrol haları varis yapıyor etrafımdaki insanlardan duydum hep.sağlıcakla kal.tşk.

bnmde gçen ay dştü bebğim kımyasal gbelık yaşadım ve hayallerıme devam ettım bkalım bu ay ne olacak :)))

selam kızlar bende gecen ay kimyasal gebelik gecirdim..adet günümde az bi kanamam oldu ertesi gün bişey gelmedi sonra evde gebelik testi yaptım ikinci cızgi cıktı sonra kan testi yaptırdım hcg 260 cıktı doktor düşük tehliken var yatacaksın dedi yattım hic kalkmadım ama bir hafta sonra yine kan testi yaptırdım 60 düşmüştü doktorum düşük yapıyosun dedi ondan sonra düşürdüm zaten bende cok üzüldüm agladım ama hayırlısı olsun dediginiz gibi saglıksız gebelikler kendiliginden sonlanırmış...inş bundan sonra hamile kalıp hayırlısıyla saglıklı bebişlerimizi kucaklarımıza alırız...

arkadaşım merhaba .. bende geçen sene kimyasal gebelik yaşamıştım.. sonra bi süre istemedik..
ardından son 5 aydır deniyoruz olmuyo doktor rahim filmi çekel,m dedi artık , çektirdim ve meğer kimyasal sonucu sağ tüp ve kanalım tıkanmış...:( sonra basınçlı ilaç verdiler filmde açıldı..
diyeceğim şu sana eğer 5 -6 ay deneyipte gebelik elde edemezsen doktora git derim ben boşuna kaç ay uğraştım durdum...

Merhaba. Ben de geçen ay kimyasal gebelik yaşadım.
Bebeğim düştüğünde tam 6. haftasını doldurmuştu.
Beta hcg değerim çok yükselmedi ama adetim çok gecikti, süre olarak uzun sürdü.
Bu ay henüz ovulasyon dönemindeyim, Allahın izniyle sorun olmadan yumurtladım gibi görünüyor...
İnşallah tez zamanda hayırlısıyla ve sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.

merhaba arkadaslar kımyasal gebelık neoldugunu bılmıyorum yardımcı olabılırmısınız bana

Merhaba. Biyokimyasal gebelik bir çeşit erken düşüktür.
Döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam etmemesi sebebiyle gebelik ürünü rahme tutunamaz. Gebelik sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edililir. Vajinal yada abdominal ultrasonla tespit edilemez.
Betahcg değeri gereği kadar yükselmez, bir noktadan sonra da düşüşe geçerek kanama başlar. Çoğu kadında bu durum adet gecikmesi yaşanmadan, yada 1-2 gün gibi kısa adet gecikmeleri ile olur ve regl görülür dolayısıyla pek çok kadın düşük yaptığının farkına dahi varamaz.
O yüzden biyokimyasal gebeliğe sessiz düşük de diyorlar.
Neredeyse gebeliklerin %50si bu şekilde sonlanmaktadır.
Nadiren benim yaşadığım gibi uzun adet gecikmeleri yaşanıyor...Bu durum gebelik belirtileri ile birlikte seyrettiği için de kan testi yaparak hamile olduğunuzu, ama değerlerinizin olması gerekenden çok düşük olduğunu görüyorsunuz. Geç döllenme olabilir diye 2 günde bir kanda gebelik (beta hcg) baktırmanız öneriliyor ve bu değerin olması gerektiği gibi katlamadığını görüyorsunuz.
Değer bir noktada duruyor ve gerisin geriye düşmeye başlıyor akabinde de kanama.
Tabi her biyokimyasal gebelik beraberinde dış gebelik riskini de getiriyor. O yüzden sıkı takip gerektiriyor.

cok tesekkurederım tam bı bılgım olmadıgı ıcın ogrenmek ıstedım bendede kasım 2de bole bı dusuk olmusdu

cok tesekkurederım tam bı bılgım olmadıgı ıcın ogrenmek ıstedım bendede kasım 2de bole bı dusuk olmusdu

Çok fazla kafaya takmamak lazım, görülme oranı çok yüksek. Kimisi adeti gecikmediği için farkına bile varmıyor. Ancak meraklı olup da adeti geçmeden test yaparlarsa farkına varabilirler.
Ben de 1 kez geçirdim. Bir kez de şüphelendiğim bir durum var...

benım 5 gun gunum gecmısdı normal teslerde bıse cıkmadı kanda cıkdı sonucu almadan kanamam basladı dokdor vardıyor ben nasıl olur adet oldum dıyordum sevınmeye bıle vakdım olmamısdı

pekı bunun tekrar olma olasılıgı hakkında bılgınız varmı ben 7 aylık evlıyım daha dokdora hıc gıtmedım zaten gıtmeyede cok korkuyorum sankı bı sorun varda solıcekmıs gıbı gelıyo

benım 5 gun gunum gecmısdı normal teslerde bıse cıkmadı kanda cıkdı sonucu almadan kanamam basladı dokdor vardıyor ben nasıl olur adet oldum dıyordum sevınmeye bıle vakdım olmamısdı

Kaç tahlili sonucun kaç çıkmıştı söylersen yorumlayabilirim.
Bu duruma üzülme bence canım. Çünkü vücudumuz mükemmeli arıyor. Bebek sağlıklı olmadığı zaman, vücut tarafından henüz embriyo halindeyken atılıyor.
Bu Allah tarafından doğaya verilen bir güç.

pekı bunun tekrar olma olasılıgı hakkında bılgınız varmı ben 7 aylık evlıyım daha dokdora hıc gıtmedım zaten gıtmeyede cok korkuyorum sankı bı sorun varda solıcekmıs gıbı gelıyo

Evet tabi tekrarlama olasılığı var.
Zaten çok yaygın bir durum neredeyse herkesin başına gelebiliyor.
Kaç yaşındasın? Yaş da önemli ama 1 sene korunmadan bebek sahibi olunmazsa doktora gitmekte fayda var.
Önce kan tahlilleriyle hormonlara bakıyorlar, eşine de sperm testi yaparlar.
Daha sonra gerekirse rahim filmi vs. çekerler.
Tabi mutlaka ultrasonla bakarlar.
Doktora kontrolüne mutlaka git canım.

Back
X