Kimyasal gebelik

akakak

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2023
79
16
8
27
Merhabalar kızlar önceden gebelik testi ve erken gebelik testinde çizik çıkıyordu şimdi çıkmıyor kimyasal gebelik geçirmiş mi oluyorum

Merhabalar kızlar önceden gebelik testi ve erken gebelik testinde çizik çıkıyordu şimdi çıkmıyor kimyasal gebelik geçirmiş mi oluyorum
Evet kimyasal olabilir ama test erken yapıldıysa ve yumurtlama zamanına denk geldiyse hormonlar yüksek olduğundan yumurtlama döneminde de silik çizgi oluşuyor

Evet kimyasal olabilir ama test erken yapıldıysa ve yumurtlama zamanına denk geldiyse hormonlar yüksek olduğundan yumurtlama döneminde de silik çizgi oluşuyor
Adetimden bir hafta önce yaptım hep çizgi çıkıyordu kaset gebelik testinde de çıkmıştı 4 gün sonra çıkmadı hiç bir şey kaset teste gözükür mü yumurtlama olduğu zaman

Gebelik testi yumurtlama zamanında pozitif gösterebiliyor aynı durumu ben de yaşadım. Ayrıca yumurtlama testi bile gebelik varsa yine pozitif gösterebiliyor. Sizin de denk gelmiş olmalı her ay aynı gün yumurtlamıyorsunuzdur zaten

Gebelik testi yumurtlama zamanında pozitif gösterebiliyor aynı durumu ben de yaşadım. Ayrıca yumurtlama testi bile gebelik varsa yine pozitif gösterebiliyor. Sizin de denk gelmiş olmalı her ay aynı gün yumurtlamıyorsunuzdur zaten
Peki kaset testte silik çizgi çıkmıştı oda yumurtlamadan dolayı mı

Peki kaset testte silik çizgi çıkmıştı oda yumurtlamadan dolayı mı
Yumurtlama döneminde yapılan gebelik testi (yani erken gebelik testi ya da kaset test fark etmez) pozitif çıkabiliyor. Gebelikte yapılan yumurtlama testi de pozitif çıkabilir. Yani her iki test de yükselen hormonları saptadığı için yanlış dönemlerde yapılırsa yanlış hormonu saptayıp sonuç veriyor. Daha da açıklamam gerekirse gebelik testi BetaHCG hormonunu saptasın diye yapıyoruz ya hani, yumurtlama döneminde LH hormonu yükseldiği için onu saptıyor. Pozitif görünüyor test. Ya da tam tersi. Yumurtlama testi yapıyorsunuz ama gebeliğinize denk geldi diyelim. LH saptaması gerekirken yükselen betaHCG’nizi saptıyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Back
X