kimyasal gebelikmiş :(

sabish

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
109
0
96
Ankara
arkadaşlar iyi geceler...

geçen pazartesibambaşka birgüne başlamıştım ilk eczaneden aldığım testle öğrendim sonra kan sonuçlarımla..ilk hcg 120 çıktı sonra 247.5.doktorum gayet güzelbir artış sağlıklı bir gebelik dedi ama ynede değerin biraz düşük 2 gün sonra gel dedi söylediği gün tekrar gittim 287 çıktı :( iki katı artmadı dünam yıkıldı oysaki daha iki gün önce ayaklarım yerden kesimişti.doktor halime çok üzüldü sen vesvese yaparsın kesin bişi yok gel seni yatırayım dedi 3 gece hastanede yattım.hayatımın en stresli günleriydi..ben hcg artışları için belki bir umut vardır birşeyler yapılır ümidiyle yattım ama sabah ilk kanda 180 e düştü sonra da 140 a...dış gebelik dediler bebeği düşünmeyi bıraktım bu sefer ameliyatın korkusu girdi içime..sonra hiçbir tedavi uygulanmadığı için çıktım hastaneden birsürü şeye imza atarak.sabah kalktığımda kanamam başladı ve tekrar apar topar hastaneye gittim ve düşük yapıyorsun dediler..hiçbirşey anlamdım dış gebemiydim düşükmü yaptım bebeğim ihmal yüzündenmi gitti hiçbirşey bilmiyorum :( bu arada hastaneden taburcu olduktan sonra özel bir yerde muayne olduğumda dış gebelik değil kimyasal gebellik dendi..sağolsun hiçbir doktor açıkça karşısına alıp konuşmadığı için netten araştırdım ve en son konulan teşhisin doğru olduğunu düşünüyorum..nedir bu kimyasal gebelik gerçekte bebek yokmu yani..kanamam ilk geldiğğinde resmen iç çamaşırıma et parçası düştü :(allahım bilmiyorum ben nasıl atlatcam bunca şeyi..fikri olan varmı arkadaşlar bundan sonra beni ne bekliyor ???

cnm geçmiş olsun ... yazını görünce üzüldüm ama seninki boş gebelikmiş yani kese var bebek yok..aynını bende geçen sene yaşadım benimkini 8 haftalıkken aldılar bebek yoktu çünkü kalp atışları yoktu dünyam başıa yıkılmıştı ama geçti cnm ..inanki sende atlatırsın üzülmee en azından gebe kalabiliyoruz cnm hiç kalamayanlar var...hee bidee şöyle bişey var cnm sen düşürmüşsün keseni ama benimkini kürtaşla aldılar ...kürtajla alınınca hamile kalamazsın diyor arkadaşlar bende bu günlerde buna taktım kafayı 1 yıl geçti ve hala hamile kalamadım çok üzülüyorum bende..ama sen şanslısın cnm......atlatırsın 6 ay korun daha sonraa gebelik düşünn...:49::79::80:

Üzülmemek elde değil ama Allah hayırlısını versin arkadaşım.Gene olur inş bir bebişin:70:

kesemi gördü zaten 11 mm olmuştu hatta doktor ultrasonda canım ümitlendirmek istemiyorum ama bu resmen bebeğin kesesi ama umutlanma kan değerleri doğrusunu gösterir demişti.bebek çok minik olduğu için zaten görünmüyor olabilir dedi..arkadaşım allah yardımcın olsun allah tez zamanda tekrar nasip etsin sana çok kötü bu durumlar ya :(

Üzülmemek elde değil ama Allah hayırlısını versin arkadaşım.Gene olur inş bir bebişin:70:

inşallah canım benim çok sağol :( uyuyamıyorum sabah gözümü açtığım an aklıma geliyor sürekli uyumak istiyorum hiç uyanmadan :( sanki çok kötü bir rüya...

arkadaşlar iyi geceler...

geçen pazartesibambaşka birgüne başlamıştım ilk eczaneden aldığım testle öğrendim sonra kan sonuçlarımla..ilk hcg 120 çıktı sonra 247.5.doktorum gayet güzelbir artış sağlıklı bir gebelik dedi ama ynede değerin biraz düşük 2 gün sonra gel dedi söylediği gün tekrar gittim 287 çıktı :( iki katı artmadı dünam yıkıldı oysaki daha iki gün önce ayaklarım yerden kesimişti.doktor halime çok üzüldü sen vesvese yaparsın kesin bişi yok gel seni yatırayım dedi 3 gece hastanede yattım.hayatımın en stresli günleriydi..ben hcg artışları için belki bir umut vardır birşeyler yapılır ümidiyle yattım ama sabah ilk kanda 180 e düştü sonra da 140 a...dış gebelik dediler bebeği düşünmeyi bıraktım bu sefer ameliyatın korkusu girdi içime..sonra hiçbir tedavi uygulanmadığı için çıktım hastaneden birsürü şeye imza atarak.sabah kalktığımda kanamam başladı ve tekrar apar topar hastaneye gittim ve düşük yapıyorsun dediler..hiçbirşey anlamdım dış gebemiydim düşükmü yaptım bebeğim ihmal yüzündenmi gitti hiçbirşey bilmiyorum :( bu arada hastaneden taburcu olduktan sonra özel bir yerde muayne olduğumda dış gebelik değil kimyasal gebellik dendi..sağolsun hiçbir doktor açıkça karşısına alıp konuşmadığı için netten araştırdım ve en son konulan teşhisin doğru olduğunu düşünüyorum..nedir bu kimyasal gebelik gerçekte bebek yokmu yani..kanamam ilk geldiğğinde resmen iç çamaşırıma et parçası düştü :(allahım bilmiyorum ben nasıl atlatcam bunca şeyi..fikri olan varmı arkadaşlar bundan sonra beni ne bekliyor ???

Geçmiş olsun,gerçekten okurken çok üzüldüm :( en kısa zamanda atlatırsın inşallah...

amin cnm allah dileyen herkese nasip etsinn ben artık ümidimi yitirdim cnm :43: 4 yıllık evliyim ve 2.düüşügüm bu.....ve yaşım 29 cnm yaa ne zaman hamiş kalacam da ne zaman anne olacam :32: allah hayırlısını versin hayırlı evlat olacaksa versin allahım en dogrusunu bilirr...allah senin yüzünü tez zamanda güldürsün cnm sıkma canını gene kalırsın hamişş

kimyasal gebeligi ilk defa duydum
cok büyük gecmis olsun insallah en kisa zamanda Rabbim gönlünüze göre verir..:(

Geçmiş olsun,gerçekten okurken çok üzüldüm :( en kısa zamanda atlatırsın inşallah...

7 aydır bekliyoduk onu korkmaya başlamıştım olmuycak diye..sonra güzel haberi alınca tüm aile duygu seline kapıldı.babam şehir dışında çalışıyor onada moral olsun diye söyledim ama kötü haberi veremedim annem söylemiş çok ağlamış hala beni arayamadı anneme dayanamam şimdi konuşmya demiş..allahım ne olur bizleri bebekle imtihan etme bu çok kötü bir duygu hiçbir kardeşim yaşamasın :(

amin cnm allah dileyen herkese nasip etsinn ben artık ümidimi yitirdim cnm :43: 4 yıllık evliyim ve 2.düüşügüm bu.....ve yaşım 29 cnm yaa ne zaman hamiş kalacam da ne zaman anne olacam :32: allah hayırlısını versin hayırlı evlat olacaksa versin allahım en dogrusunu bilirr...allah senin yüzünü tez zamanda güldürsün cnm sıkma canını gene kalırsın hamişş

canımm allahtan ümit kesilmez emin ol sınandık sınanıyoruz rabbime isyan etmeyelim küçüçük susam kadar bir nesneye can veren allahım birgün bizim içinde ol diycek ve bebeklerimize kavuşturcak:(

öncelikle çok geçmiş olsun Allah sabreden şükreden kullarından eylesin hepimizi benim bi kızım bide oğlum var kızım 9 yaşında oğlum1,5 yaşında kızım 4 yaşındayken bebek istedik ama Mevlam nasip etmedi tam 4 yıl bebek bekledim dualar ettim Rabbime şükürler olsun tedavisiz doktorsuz evladımızı verdi sana tavsiyem yaşadıklarına şükredip,tevekkül etmen Rabbim tez zamanda sağlıklı,sıhhatli,hayırlı evlatlar versin

cnm geçmiş olsun ... yazını görünce üzüldüm ama seninki boş gebelikmiş yani kese var bebek yok..aynını bende geçen sene yaşadım benimkini 8 haftalıkken aldılar bebek yoktu çünkü kalp atışları yoktu dünyam başıa yıkılmıştı ama geçti cnm ..inanki sende atlatırsın üzülmee en azından gebe kalabiliyoruz cnm hiç kalamayanlar var...hee bidee şöyle bişey var cnm sen düşürmüşsün keseni ama benimkini kürtaşla aldılar ...kürtajla alınınca hamile kalamazsın diyor arkadaşlar bende bu günlerde buna taktım kafayı 1 yıl geçti ve hala hamile kalamadım çok üzülüyorum bende..ama sen şanslısın cnm......atlatırsın 6 ay korun daha sonraa gebelik düşünn...:49::79::80:

geçmiş olsun canım..boş gebelik ve kimyasal gebelik çok farklı şeyler..evet sen boş gebelik yaşamışsın ama diğer arkadaşınki %100 kimyasal gebelik...kimyasal gebelik gebeliğin başlangıç safhası yani embriyonun rahme tutunma zamanıdır..eğer hcg değeri düşüşteyse embriyo tutunamıyor yüksek ihtimalle düşüş demek...zaten kimyasal gebelik sadece gebeliğin ilk 2-3 haftasında oluşacak bir durumdur..4 haftadan sonra ki düşükler normal düşük olarak kabul edilir..adı üstünde kimyasal gebelik varla yok arası bişey...

bu arada kürtajdan sonra gebe kalan nice insanlar var..bence takma bunu...bu takıntı hormonlarında iyi etki yaratmaz..stres gebeliğe engeldir...

geçmiş olsun canım.bende mayıs ayında boş gebelikten dolayı düşük yaptım.kese var bebek yoktu.dörtbuçuk yıl aradan ve bazı tedavilerden sonra ilk defa hamile kalmıştım.insan biranda hamileyim diye sevinip daha sonra sonu hüsran olması çok kötü bişey.Allah bütün evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlı ömürlü evlatlar versin sağlıklı gebelikler nasip etsin.

canımm allahtan ümit kesilmez emin ol sınandık sınanıyoruz rabbime isyan etmeyelim küçüçük susam kadar bir nesneye can veren allahım birgün bizim içinde ol diycek ve bebeklerimize kavuşturcak:(

canım 2senedir istedik olmadı bizimde.pko olduğunu öğrendim 1sene önce.çok sasırmadım çünkü adetlerim düzensizdi.bişey vardı yani.neyse metformim tedavisi oldum 5ay sonra hamile kaldım.adetten 2gün sonra kanamam basladı korktum noluyor diye doktorumu aradım test yap dedi.yaptım çift çizgi o mutluluğu anlatamammm.ama çok şiddetli kanamam vardı.kan değerim ilkten 150 çıkı 2 gün sonra 217 birkaç gün sonra 297.doktorum değerlerin artmıyor dedi.ikiye katlaması gerekmiş.sonra tahlil yaptırdım 60..................
bebeğim gitti yani.öyle çoook bağlanmıştımki.sonra 30....derken gitti.benmkide kimyasal gebelikti galiba.
ALLAH yardımcımız olsun :50:

Kimyasal gebelik yaşayan, boş gebelikten düşük yapan, kısacası bebeğini tüm kaybeden arkadaşlarımıza geçmiş olsun.
Kimyasal gebeliği ben de yaşadım, yaşanan hayalkırıklığını, üzüntüyü, boşluğu acıyı bilirim Rabbim ne bana ne başkasına bir daha yaşatmasın inşallah...
Ben Ocak ayında kimyasal gebelik neticesi düşük yaptım ve mayıs ayında tekrar hamile kaldım.
Kimyasal gebelikten hemen sonra hamile kalma şansı epey yüksek oluyor.
Yalnız ben de kimyasal gebelikle boş gebeliğin aynı şey olmadığını belirtmek istiyorum.
Kimyasal gebelikte kese oluşmaz, döllenme gerçekleşmiş fakat rahme tutunma gerçekleşememiştir.
Bu sebeple rahme tutunma akabinde hızla artan beta hcg artamaz, düşüşe geçer, kanma başlar.
Bu yüzden tahliye kürtajsız gerçekleşir.
Kesenin oluştuğu durumlarda mutlaka tahliye yapılması gerekir, kendiliğinden düşük gerçekleşmez.
Kimyasal gebeliğin korkacak hiç bir durumu yoktur. Kadınların %50si bunu yaşar, bazıları düşük yaptığının farkına dahi varmaz adet gecikmesi yaşanmadığı için...

canım 2senedir istedik olmadı bizimde.pko olduğunu öğrendim 1sene önce.çok sasırmadım çünkü adetlerim düzensizdi.bişey vardı yani.neyse metformim tedavisi oldum 5ay sonra hamile kaldım.adetten 2gün sonra kanamam basladı korktum noluyor diye doktorumu aradım test yap dedi.yaptım çift çizgi o mutluluğu anlatamammm.ama çok şiddetli kanamam vardı.kan değerim ilkten 150 çıkı 2 gün sonra 217 birkaç gün sonra 297.doktorum değerlerin artmıyor dedi.ikiye katlaması gerekmiş.sonra tahlil yaptırdım 60..................
bebeğim gitti yani.öyle çoook bağlanmıştımki.sonra 30....derken gitti.benmkide kimyasal gebelikti galiba.
ALLAH yardımcımız olsun :50:

canım sen aynı benim yaşadıklarımı yaşamışsın...bendede pko var ama benim adet tariihlerim çok düzgün 28 ünde bir adet oluyorum ben en çok şeker hastalığı riskinden korkmuştum çünkü anne ve baba tarafım şeker hastası hep pko da şeker riski var bilirsin..çok şükür guatr şeker çıkmdı yumurtlama oranlarımda gayet iyi çıktı doktor sadece bu hastalıkta kilo almamaya çalış dedi.pko durumlaı kişiden kişiye göre değişiyor o yüzden moralini bozma..benimde ilk 120 sonra 247 daha sonra 298 çıktı..ertesi günde180,140,50 derken eridi gitti..peki sana ne dedi doktor kimyasal gebelikmi dedi? bide korunma önerdimi canım ? bide eşim dahi benim bu sakinliğime ve olgunluğuma şaşkın hep allahın bir bildiği vardır dedim birgün sapasağlam elimize alcaz bebişleri üzülme lütfen....

Kimyasal gebelik yaşayan, boş gebelikten düşük yapan, kısacası bebeğini tüm kaybeden arkadaşlarımıza geçmiş olsun.
Kimyasal gebeliği ben de yaşadım, yaşanan hayalkırıklığını, üzüntüyü, boşluğu acıyı bilirim Rabbim ne bana ne başkasına bir daha yaşatmasın inşallah...
Ben Ocak ayında kimyasal gebelik neticesi düşük yaptım ve mayıs ayında tekrar hamile kaldım.
Kimyasal gebelikten hemen sonra hamile kalma şansı epey yüksek oluyor.
Yalnız ben de kimyasal gebelikle boş gebeliğin aynı şey olmadığını belirtmek istiyorum.
Kimyasal gebelikte kese oluşmaz, döllenme gerçekleşmiş fakat rahme tutunma gerçekleşememiştir.
Bu sebeple rahme tutunma akabinde hızla artan beta hcg artamaz, düşüşe geçer, kanma başlar.
Bu yüzden tahliye kürtajsız gerçekleşir.
Kesenin oluştuğu durumlarda mutlaka tahliye yapılması gerekir, kendiliğinden düşük gerçekleşmez.
Kimyasal gebeliğin korkacak hiç bir durumu yoktur. Kadınların %50si bunu yaşar, bazıları düşük yaptığının farkına dahi varmaz adet gecikmesi yaşanmadığı için...

canım benim keseyi doktor gördü 11 mm olmuştu hatta.ama kürtaja gerek duymadı..kendiliğinden hcgdüştü zaten ben anlamadım ya dış gebelik dediler sonra kimyasal şimdi senin anlattığına göre boş gebelik..yarın son kontrole gidicem zaten kürtaj sürprizi çıkmaz inş..ama doktorum gerek yok dedi bakalım..:26:

bende 2haftadır hastaneye taşınmakatan yoruldum-1,5yıldır bebek istiyoruz dr ye gittik adetin 3günü gel dedi haormon testi yapalım.gittim prolaktin biraz yüksek çıktı-dostinekse başladık (ve eşimin spermlerinde sorun çıktı hareketlilik az) adet kanamam 10 gün oldu kesilmedi normalde 5günde biter,doktoru aradım gel kanda gebelik testi yapalım dedi-yaptı ve kanda gbelik pozitif çıktı-ve bana kimyasal gebelik yaşayıp düşük yaptığımı söyledi-1hafta sonra tekrar gel hcg seviyesine bakalım dedi-hcg25den 35e çıkmış-bu çrş yeniden gideceğim- kürtaj yapmayalım kendiliğinden düşmesini bekleyelim dedi- ama eğer dış gebeliğe dönüşürse ameiyat dedi- korkuyorum inşallah kendiliğinden düşer de ameliyata gerek kalmaz-kürtajdan korkarken ameliyat lafınını duyunca ona bile razı oldum-gerçekten işimiz zor Allah'ım hepimize yardımcı olsun

Gerçekten çook üzüldüm ikinizin durumunada. Bende 5+3 hamileyim ve çok hafif bir kanamam oldu, öyle iyi anlıyorumki yaşadıklarınızı şu kanamayı bile düşünürken mahvoldum yani, psikolojim değişti...

Çok çook büyük geçmiş olsun! Dualarım sizinle, inşallah en kısa zamanda sağlıklı hamilelikler ile bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.

Back
X