Selam ben kınanın sürekli yapılırsa yararı olan bir ürün olduğunu düşünüyorum ,ben saçıyla çok oynayan ve bayağı saç kaybı yaşamış biriyim ,öncelikle düzgün yaparsan kızıl da seviyorsan çok güzel oluyor ,benim saçım kestane yani koyu renk ve az da beyazım var ben buna göre yaptığımı paylaşıyım ;
Şarabı mantıklı bulmadığım için yapmıyorum onu hemen söyliyim ve ben ayda bir yapıyorum yaptıkça saç güçleniyor benimki öyle en azından ben de bu tarifi kuaförde saçını hangi boyayla boyandığı bilgisini sorduğum bir bayandan almıştım :))
*** hibiskus tüm aktarlarda var yaprak yaprak koyu renk bir bitki ilk önce bir su bardağına bir çorba kaşığını dolduracak kadar hibiskus bitkisi koyup üzerine ocakda kaynayan suyu alıp sıcak sıcak döküyorum ve hemen üzerini kapatıyorum 15 dakika bekliyorum
*** sonra cam derin yemek kabı olabilir kaba kınayı toz halinde döküp TAHTA kaşıkla yavaş yavaş beklemiş hibiskusu döküp karıştırıyorum (yaprakları içine girmese iyi olur) ben kına kıvamını koyu tutuyorum koyudan kastım patetes püresi gibi ama iyice karıştırmak gerek ,
*** en son üzerine 1 çay kaşığı tuz ve yarım limon(suluysa yarım değilse 1 limona kadar yapıyorum ) sıkıp üzerine saçlarıma boya spatulasıyla sürüyorum tabi koyu olduğundan boyadan kat kat fazla kalın bir tabaka oluyor ,
*** bazıları zeytinyağları yada çeşitli yağlar koyuyor ama ben koymuyorum zaten saçım yağlı tip onları koyup iyice yağlandıramam
*** bitince başıma bone ama poşetlerden değil çünkü terletiyor ve tutmasını engelliyor diye pamuklu gibi kumaş gibi boneler varya boyaların içinden çıkan onlarla bonem yoksa evdeki atılacak bir tsört yada eski bir çarşafı kesip saçımı kapatıyorum ,
*** kınam 8 yada 10 saat kalıyor ,hatta bugün de yaptım ama dışarda işim çıktı başıma bere geçirip carrefour gittim:)hem zaman geçiyor hemde dayanamayıp erken yıkama isteğim azalıyor.