• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira bedeli sorunu

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Teyzemin Eskişehir merkezde eşinden kalan bir evi var.2+1 23 yıllık binada bulunan bir ev.Yeni badana yaptirdi.Fayanslardan sıkıntılı olanları değiştirdi. Merkezi sistem ısıtmalı.90 metrekare, kullanışlı bir daire.Apartman çok.nezih.23 yıldır aynı ev sahipleri.Simdi bana kiraya verelim dedi.Merkezi sistem olduğu için boş daire yakıt veriyor.Ama ne kadar isteyeceğiz bilemedik.Boya yapan adam sorduk arka sokakta 13 bin yeni kiraladilar dedi.Biz de 10 bin mi diyelim dedik. Ben internetten bakarken 9500 üzeri için gelir vergisi ödenmesi lazımmış.Teyzem de 65 yaşında.Boyle şeylerle uğraşamaz.Bu arada ilan astik. Arayanlar sürekli.abonelikleri acık mı diye soruyor. Abonelikleri kapalı diyoruz eve bile bakmıyorlar o zaman.Boyle bir ev için 10 bin çok müdür?abonelikleri açtırmak mi.mantikli.Ama adam.odemeden gider ki o zaman faturaları.Ne yapmamız lazım?

Teyzemin Eskişehir merkezde eşinden kalan bir evi var.2+1 23 yıllık binada bulunan bir ev.Yeni badana yaptirdi.Fayanslardan sıkıntılı olanları değiştirdi. Merkezi sistem ısıtmalı.90 metrekare, kullanışlı bir daire.Apartman çok.nezih.23 yıldır aynı ev sahipleri.Simdi bana kiraya verelim dedi.Merkezi sistem olduğu için boş daire yakıt veriyor.Ama ne kadar isteyeceğiz bilemedik.Boya yapan adam sorduk arka sokakta 13 bin yeni kiraladilar dedi.Biz de 10 bin mi diyelim dedik. Ben internetten bakarken 9500 üzeri için gelir vergisi ödenmesi lazımmış.Teyzem de 65 yaşında.Boyle şeylerle uğraşamaz.Bu arada ilan astik. Arayanlar sürekli.abonelikleri acık mı diye soruyor. Abonelikleri kapalı diyoruz eve bile bakmıyorlar o zaman.Boyle bir ev için 10 bin çok müdür?abonelikleri açtırmak mi.mantikli.Ama adam.odemeden gider ki o zaman faturaları.Ne yapmamız lazım?

Abonelikleri siz neden açtıracaksınız ki? Abonelikler kiracının üstüne olur zaten. Ben pek çok evde oturdum şu ana kadar, abonelikler hep üstümüzdeydi.

Kira vergisi bildiğim kadarıyla internet üstünden kredi kartıyla bile ödeniyor. Teyzeniz size edevlet şifresini verir, halledersiniz.

Abonelikleri kiracı kendi adına actirir sizin açmanız riskli olur. Neden abonelik lafından sonra istemiyorlar ki zaten hemen hallolan şeyler. Sahibindene bakın aynı evlere ne kadar isteniyor veya emlakçılara sorun kafanizda bir rakam olur. Emsal 13 se daha azına vermeyin derim cunku bu %25 durumundan dolayı zaten seneye çok bir zam olmayacak. Bari ederinde kirada olmuş olsun. Ama 13 e kiralanan ev yenidir sizinki 20+ o zaman daha uygun olur.

Görmek isteyen gündüz gelir zaten aydınlık olduktan sonra elektrik vs ihtiyaç olmayacağı için aboneliğe gerek yok ki. Bence bir emlakçı ile anlaşın siz bu işi yapamazsınız

Eski bina için bana kira çok geldi . Ama emsalleri de öyleyse sizde öyle kiraya verin. Ve abonelikleri sakın üstünüze almayın. Belki adam katil aranıyor yada sapık internet üzerinden dolandırıcılık yapıyor. Sizin adınıza olan elektrik internet üzerinden yapılan suçlar direk sizi ilgilendirir. Aman bulaşmayın öyle saçma şeylere

Genelde merkezi sistem ısıtmalar çok tercih edilmiyor. Mâlum ekonomiden dolayı, insanlar istediği zaman doğalgaz açıp , kapatmak istiyor.
23 yıllık bir de. Ne kadar bakım yapılsa da eski bir ev. Ben bu fiyata tercih etmezdim. Siz bilirsiniz.

emsal lafı yanlış anlaşılıyor
insanlar işine geldiği gibi kullanıyor
20 senelik bina ile 2 senelik binayı kıyaslayıp buna emsal diyenler var mesela
bu yanlış
23 yaşındaki bi binayı, 20-25 senelik binalarla kıyaslamanız lazım
90-100 metrekare civarı 2+1
kuzey mi güney mi cephe
kaçıncı kat
güneş alma durumu nedir
balkon kaç tane falan yani bunlarla eşit veya çok yakın özellikleri aynı olan evleri kıyaslamanız lazım
aynı muhitte olacak tabii kıyaslama yapılan daireler
çok fazla çakallık dönüyor mesela ilanlarda falan
benim oturduğum yere 15 dk falan yürüme mesafesinde çok merkezi bir yer var
benim sokağımdaki evlerin ilanında, o yere çok yakın yürüme mesafesinde olduğu falan söylenmiş
halbuki yalan
15 dk yürürsün ama yokuş
arabasız gitmek yorucu
otobüsle gideyim desen otobüs beklersin, 2 durak sonra inersin
taksiyle gideyim desen en az 90 lira yazar, yeni zam geldi taksi ücretlerine
yalan dolan yani
--
sizin daireye gelince
23 senelik bina eskidir, eski bina için 10 bin lira çok
bi de kiraya vereceğiniz kişinin geliriyle de arada mantık ilişkisi olmalı
asgari ücretli biri oturamaz mesela
2 asgari ücret giriyorsa eve o da çok zor
hayat pahalı
ha 2 kişi memurdur mesela o zaman rahat öderler
ama 10 bin kirayı tıkır tıkır ödeyecek olan kiracının evine her ay en az 30-35 bin rahat girmeli
makul kira belirleyin kafanız rahat olsun
adam 3 ay düzenli öder, 4. aydan sonra teklemeye başlar mesela sizin başınız ağrır
--
tahliye taahhütnamesi gibi çakallıklara girecekseniz
şunu bilmeniz lazım
kira kontratı ile aynı anda imzalanan taahhütnameler geçersizdir
çakal ev sahipleri bu belgeyi insanlara zorla, baskı altında hukuksuz biçimde imzalatıyor
boş tarihli imzalatıp sonrasında şerefsizlik yaparak tarihleri kafalarına göre dolduruyorlar
kiracıyı evden atmak için
böyle çakallık işlerine girenler evrakta sahtecilik yapmış oluyor
buna maruz bırakılan kiracı biraz akıllıysa sizi hukuki anlamda zor durumda bırakır
bilginiz olsun

Çakallık falan istemiyor.Zaten uğrasamaz da.Malum siteye baktım kiralik ilanlarının özellikle çarşıda olanların çoğunda abonelikleri açıktır yazıyor.Bizim bilmediğimiz bir şey mi var diyoruz.

Eklentiler

• 1000027924.webp
    1000027924.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 68
  • 1000027925.webp
    1000027925.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 63
  • 1000027926.webp
    1000027926.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 64
  • 1000027927.webp
    1000027927.webp
    34 KB · Görüntüleme: 69
Aboneliklerin acik olmasinin beklenmesinin sebebi Eskisehir'in ogrenci kenti olmasi. Ogrenciler, abonelik acmakla ugrasmak istemiyordur.

Neden emlakciyla calismiyosunuz bu sekilde cok ugrasirsiniz hemde zaten o ne olmasi gerektigini anlatir yani kendi kendinize ugrasmaniz cok sacma geldi

Neden emlakciyla calismiyosunuz bu sekilde cok ugrasirsiniz hemde zaten o ne olmasi gerektigini anlatir yani kendi kendinize ugrasmaniz cok sacma geldi
Herkes emlakci aracılığıyla kiralamiyor ki.Biz de kiracıyiz. Ev sahibimiz kendi ilan vermişti.Alt katimizda onun. Yeni kiralandı. Yine kendi buldu kiracisini. Ayrıca geçmişte kendi yaşadığım acı bir emlakci tecrübesi var ki 12 saat içinde üç kira bedeli paramızı aldı.Ev kiraladık.Tayin dolayısıyla. Esimin çıktı.Ertesi günde benim belli olacak.Bir emlakci aracılığıyla ev tuttuk.1 kira bedeli depozito,emlakci parası ve kirayı verdik.Ertesi gün tayinler açıklandı benimki çıkmamış.Mecbur eşimde iptal etti.Ustelik konuşmuştuk emlakciyla.Kucuk de olsa bir ihtimal tayin olmazsa iptal ederiz diye.Adam sorun yok demişti.Ama verdiğimiz paraların hiçbirini geri vermedi.Aksam kiralayıp sabah iptal ettiğimiz eve 3 kira verdik.Belki ev sahibinin haberi bile yoktu.Arada emlakci olmasa ev sahibi paramızı geri verecekti büyük ihtimalle.

Back
X