- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Teyzemin Eskişehir merkezde eşinden kalan bir evi var.2+1 23 yıllık binada bulunan bir ev.Yeni badana yaptirdi.Fayanslardan sıkıntılı olanları değiştirdi. Merkezi sistem ısıtmalı.90 metrekare, kullanışlı bir daire.Apartman çok.nezih.23 yıldır aynı ev sahipleri.Simdi bana kiraya verelim dedi.Merkezi sistem olduğu için boş daire yakıt veriyor.Ama ne kadar isteyeceğiz bilemedik.Boya yapan adam sorduk arka sokakta 13 bin yeni kiraladilar dedi.Biz de 10 bin mi diyelim dedik. Ben internetten bakarken 9500 üzeri için gelir vergisi ödenmesi lazımmış.Teyzem de 65 yaşında.Boyle şeylerle uğraşamaz.Bu arada ilan astik. Arayanlar sürekli.abonelikleri acık mı diye soruyor. Abonelikleri kapalı diyoruz eve bile bakmıyorlar o zaman.Boyle bir ev için 10 bin çok müdür?abonelikleri açtırmak mi.mantikli.Ama adam.odemeden gider ki o zaman faturaları.Ne yapmamız lazım?
Herkes emlakci aracılığıyla kiralamiyor ki.Biz de kiracıyiz. Ev sahibimiz kendi ilan vermişti.Alt katimizda onun. Yeni kiralandı. Yine kendi buldu kiracisini. Ayrıca geçmişte kendi yaşadığım acı bir emlakci tecrübesi var ki 12 saat içinde üç kira bedeli paramızı aldı.Ev kiraladık.Tayin dolayısıyla. Esimin çıktı.Ertesi günde benim belli olacak.Bir emlakci aracılığıyla ev tuttuk.1 kira bedeli depozito,emlakci parası ve kirayı verdik.Ertesi gün tayinler açıklandı benimki çıkmamış.Mecbur eşimde iptal etti.Ustelik konuşmuştuk emlakciyla.Kucuk de olsa bir ihtimal tayin olmazsa iptal ederiz diye.Adam sorun yok demişti.Ama verdiğimiz paraların hiçbirini geri vermedi.Aksam kiralayıp sabah iptal ettiğimiz eve 3 kira verdik.Belki ev sahibinin haberi bile yoktu.Arada emlakci olmasa ev sahibi paramızı geri verecekti büyük ihtimalle.Neden emlakciyla calismiyosunuz bu sekilde cok ugrasirsiniz hemde zaten o ne olmasi gerektigini anlatir yani kendi kendinize ugrasmaniz cok sacma geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?