Kira derdine düştük ..

yenı dogmuş bebek ıcın ıdeal olabılır ama ben tercıh etmem..

benı afakanlar basıyor o kadar sıcak evde..özellıkle doğalgazlı eve gectım buyuzden..

kızımıda o kadar sıcağa alıştırmadım,dısarı çıkınca herseyden hasta olur cunku..

merkezı sıstemın tek sorunu ocaga tüp almak sanırım..

çocukluğum merkezi sistemli mahallede geçti. merkezi sistemden vazgeçilip kombi kullanılmaya başlanınca insanlar rahat bir nefes aldı. başka yerleri bilmem ama ankara'da merkezi sistem yaz kış yüksek bedel ödeyip, yeterince ısınamamak anlamına geliyor.
ev alırken de ilk elediklerimiz merkezi sistemli evler oldu. külfetli bir sistem. merkezi sistemde elektrikli ısıtıcı kullanan eksik olmaz bizim buralarda... tabii bir de yazın yine yüksek bedel ödemek var.

Buradaki aidat öyle çok uçuk fiyatlar değil evin kirasi da uygun olunca ikisi birlikte bir kira bedeli kadar oluyor hemen hemen.. Benim bugüne kadar yasadigim evler hep büyük oldu kombili hic ısınamadim ısınsam dunya kadar dogalgaz odedim..sanirim doğru bir ev bulamadm bir turlu..bir de merkezi deneyim dedim ..

Merkezi sistem doğalgazdan bin kat daha iyi emin ol :)

Bir kez de merkezi sistem denemekte fayda var diyorum ya satin almiyorum ya sonuçta ..

Valla benim de evim merkezi ısıtma her ay dünyanın aidatını ödüyoruz ama hiç de öyle yaz sıcağı, tişört falan yok. Bir kere evin cephesi önemli, ikincisi de hangi kat olduğu, altında üstünde insan olacak mı, üçüncüsü de binanın yalıtımıyla ilgili. Bizim apartman oldukça eski, yalıtım malıtım hak getire, dışarı bakan duvarlar feldir feldir esiyor resmen üstelik evim doğu ve güney cephe. Yani merkezi ısıtmada öyle çok da sıcak olacak diye bir kural yok bunu unutma.

Anladim canim bunun cephesi kuytu bir bölgeye kaliyor ve ara kat içimden bi ses isinir diyor deneyecegim ev sahibi çok makul bir adam olmadi cikabilecegimi bir sene dolmadan ev de alabileceğimi bastan söyledim çok olumlu karsiladi zaten ayni sitede 10 tane dairesi varmis bos kalmasi yada aniden cikmaniz benim için mühim değil dürüstlük önemli dedi..bakalim..

Arkadaşa aynen katılıyorum, yaz kış 300 lira ödeyip polarla battaniyeyle oturmak da var. Bizim sitede özellikle de bizim apartmanda memnun olanını duymadım. Her ay 300 liralık doğalgaz alsan, kış boyu toplamda 3600 liralık doğalgazın olur bunu yaksan o ev hamam olur. merkezi sistem özellikle de karasal iklim bir memlekette bilemiyorum, ben memnun değilim...

Anliyorum canim olmadi cikacagim bakalim ya aklimda kalmasin..

Ev belli bi sıcaklığa ulaşınca söndüğünde soğumuyo canım, ki zaten hava soğukken söndürülmüyo en son gece 12de atıyolar sabah 6 gibi yeniden yakılıyo ama herhangi bi şekilde evde soğuma olmuyo.

Evin cephesi kiytuya kaldigi için bende hemen soguguyacagini düşünmüyorum acikcasi bende..

yenı dogmuş bebek ıcın ıdeal olabılır ama ben tercıh etmem..

benı afakanlar basıyor o kadar sıcak evde..özellıkle doğalgazlı eve gectım buyuzden..

kızımıda o kadar sıcağa alıştırmadım,dısarı çıkınca herseyden hasta olur cunku..

merkezı sıstemın tek sorunu ocaga tüp almak sanırım..

Evet canim sohben de ayrıca..bu arada sicagi çok sevmeme rağmen sicak bi eve denk gelemedim bi türlü :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar bu bahsettiğim evi tutmaya karar verdik cuma nasipse tasinacagiz da küçük ve sevimli bir sorunum daha var..yatak odasinin balkonuna güvercin yuva yapmis iki tane bebis bekliyor :)) da balkon kus pisliğinden görünmüyor duyduğuma gore yumurtaların herhangi biseyle temas etmesi halinde yumurtaları disliyormuslar ..o kadar pislikte benim içime sinmiyor .. Diyorum ki kürekle kaziyip eski bir bezle yuvaya yaklaşmadan silsem yinede dislar mi yoksa kapiyi hic acmayip bir ay beklesem mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X