kira sozlemesinde neye dikkat edeyim

• Konu Sahibi Konu Sahibi 024
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
818
123
İstanbul
Kizlar bi kiracimiz vardi, bize ot sokturdu her ay yalvar yakar aliyoduk kiramizi, simdi cikti gitti allaha sukur..yeni kiraci icin nelere dikkat etmeliyimki beni boyle zora soktugunda, hukuki acidanda sureci hizlandiracak seyler nelerdir..noter moter imzali diye bisey duydum bilen varmi

Internetren okuyorum tam bir bilgi kirliligi belki biliyosunuzdurda size danisayim dedim..

valla kiracı kısmet işi...tanıdık iyi dersin ama eve girince kötü olurlar...

Zamanlaması belirte bilirsin mesela ayin 1_5 arası kira yatırılacak aksi taktirde yasal işlem başlatılacagini kabul ettiğine dair. .ve oturma süreniz belirtin 1 yıl diye her yıl sözleşme yenilensin

kıra ödeme zamanını belırtın, senelık tıfeye vs gore artıs olacagı ıbaresını ve sozlesmenın gecerlılık suresının bır yıl oldugunu not dusun, veden cıkma durumunda 1 ay oncesınden haber etmezse bır aylık kırayı alacagınızı ve evı teslımederken boyalı, kombılı varsa ekstrası onları da ekleyıp , cıkarkende aynı sekılde teslım almanız gerektıgını bılsın.
son olarak noterden tasdıklettırın kı yasal dayanagınız olsun ..
ve aklınız varsa kamu calısanı bırı olsun nufus cuzdanı kımlıgının fotokopısı alın ve her ay ıcın senet ımzalattırın kendısıne...

Kira sözleşmesinin noter onaylı olması gerektiğini duymuştum ben de .Ayrıca benim ev sahibim evin mevcut durumunu (boya,kombi vs ) Ve burda herhangi bir hasar olduğunda depozitodan düşeceğini belirtmişti. Senelik yapın ki her sene zam olayında sıkıntı çıkarmasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…